Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Sa inteleg ca toate discutiile despre abstinenta se refera numai la perioadele de post? Care posturi anume?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

quote:
Originally posted by Sabina

In afara postului?
n-am auzit de-asa ceva, poate doar in cazurile de cupluri cu probleme de sanatate?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Sanatate sau nu ai cu cine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cataghe

Care este substratul pt care infranarea e la asa de mare pret - ma refer, la oamenii "din lume" si in afara postului?
.........
Sa inteleg ca toate discutiile despre abstinenta se refera numai la perioadele de post? Care posturi anume?
_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Nici eu nu stiu de persoane care sa se infraneze in afara postului.Cred ca sunt cazuri foarte rare,,eu cel putin n-am intalnit.Cum zicea Sabina,ori e din cauza sanatatii,ori fiindca nu mai doresc sa aiba copii,ori sunt la o treapta duhovniceasca foarte inalta si nu mai sunt interesati de aspectul asta.Un caz(dintre sfinti) pe care il stiu,e a Sf. Ioan de Kronstadt,care s-a casatorit,dar a trait cu sotia lui in infranare toata viata,cu acceptul ei,desigur.Cred ca acestea sunt situatii greu de inteles pentru noi,care poate nici in post nu ne infranam.
Cata,e vorba de cele 4 posturi de peste an,plus toate miercurile,vinerile,si sarbatorile in care este randuit post.
De ce infranarea este la asa mare pret?Fiindca infranarea e o virtute,cum spune si Scriptura.Daca ai sa citesti in Ep.1 catre Corinteni,cap .7,ai sa vezi ca Sfantul Apostol spune ca "este bine pentru om sa nu se atinga de femeie",dar cine"nu poate sa se infraneze,sa se casatoreasca".Dar,continua el "fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul asa, altul intr-alt fel."Deasemenea,recomanda infranarea in zilele destinate postului si rugaciunii.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Infrinarea se refera doar la post, ca parte a postului. Vad doua semnificatii ale infrinarii : aceea de jertfa, de renuntare la placerea proprie, de dragul celui pe care-l iubesti (in cazul acesta, Dumnezeu). Asta pentru ca este greu sa te focalizezi in acelasi timp si pe placerea proprie (care este egoista si inspre sine) si Dumnezeu (care este proiectare in afara de sine si in exterior). A doua semnificatie este de "imitare" a lui Hristos. Hristos a fost model de infrinare, de lucru cu un scop mai inalt si dincolo de intelegerea imediata a participantilor, a fost model de taiere a voii. Ori, Hristos e parte din Sfinta Treime, adica Dumnezeu si-a taiat voia. Asta nu stiu de ce s-a intimplat, e dincolo de puterea mintii mele limitate de a intelege.
Asta-i valabil pentru noi, cei de la grupa mica. Pentru cei mai maturi in credinta, nu ma pricep.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

amuleta, nu mi-ai zis si mie ce sa fac sa nu-mi mai scada tensiunea la 7:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Presupun ce ai ceea ce se cheama hipotensiune ortostatica, rezultat al unei adaptari normale dar exagerate a organismului cind te ridici.
Trebuie sa bei mai multe lichide si sa maninci mai sarat, sa eviti mesele mari si bogate in dulciuri si ridicatul de la masa brusc, imediat dupa o asemenea masa mare. Purtatul unor ciorapi elastici (aici se cheama elastic stockings) care comprima venele piciorului si cresc intoarcerea de singe la inima.
Daca nimic nu merge, am avut rezultate bune la tinere cu fludrocortizon acetat, un hormon care creste volumul de singe si care se ia ca pastila o data la doua zile.
Asta apropo de ortodoxie.

Mergi la inceput

mersi, e adevarat ca n-am baut destul zilele astea:)
nu-mi scade char asa des ca sa iau cortizon.
da daca mananc sarat ma ufmlu:(

are leg cu ortodoxia, ca de duminica n-am mai tinut post:((((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Sabina, dar la doctor te-ai dus? imi pare rau sa aud ca esti bolnavioara.

Mergi la inceput

nu mai sunt bolnava, am fost duminica f rau, dar acu sunt mult mai bine, la dr n-am fost, dar promit sa ma duc;)te pupic.

Mergi la inceput

"moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni"
Dar noi nu vrem sa convingem pe nimeni. Tu citesti aici din proprie convingere. Daca nu-ti place ce citesti, de ce nu ignori topicul asta si sa deschizi un topic separat, unde sa scrii lucruri pe placul inimii tale si unde oameni care gindesc asemenea sa poata posta si ei ?

Mergi la inceput