Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Irina, eu as nuanta putin treaba asta si anume ca o inteleg la casatoriile dntre doi oameni care se iubesc si respecta unul pe altul. Atunci da, compromisul e necesar uneori, de dragul partenerului. Dar daca ai cite un porc de barbat, care te mai si potcoveste cu cine stie ce boala, doarme pe unde apuca si se mai si poarta aiurea cu copiii, o fi mucenicie da nu-i de mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Cand am citit pasajul ma gandeam ca unii duhovnici recomanda infranarea chiar daca partenerul nu e de acord cu asta.Pe de alta parte,cred ca nici noi n-ar trebui sa profitam de acest cuvant si sa zicem ,gata,nu ne mai infranam,ca nu vrea sotul,cand noi nici n-am discutat cu el despre asta.

Dar daca femeia vrea, dar nu mai vrea habotnicul de linga ea? Ma gindesc la cazul gdan62. Sau e imposibil ca o femeie sa vrea sa faca dragoste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Tu ce crezi, e posibil sau nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns forte spune:

quote:
Originally posted by conchita
din cand in cand, dar cu matura din dotare. voluntariezi, cumva?
ca io de la tine, pe DC, n-am vazut nici o dovada de dragoste cum ne-o pretinzi, numai mesaje agresive si vulgare.

te pupa,
cerberul.

Papusha, nu de la tine astept dragoste, de la tine nu mai am nici o pretentie, demult. Si sa nu-mi spui ca te socheaza agresivitatea (vulgaritatea ti-e a doua natura, nici n-o mai constientizezi).

Crestinele adevarate de pe aici, care chiar iti fac pofta sa-i mai acorzi o sansa crestinismului sint myrrha si sabina (chapeau bas). Celelalte stati si bociti in basmale si le dati cu crucea in cap celor care nu gindesc ca voi. (moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mate spune:

quote:
Originally posted by forte

quote:
Originally posted by conchita
din cand in cand, dar cu matura din dotare. voluntariezi, cumva?
ca io de la tine, pe DC, n-am vazut nici o dovada de dragoste cum ne-o pretinzi, numai mesaje agresive si vulgare.

te pupa,
cerberul.

Papusha, nu de la tine astept dragoste, de la tine nu mai am nici o pretentie, demult. Si sa nu-mi spui ca te socheaza agresivitatea (vulgaritatea ti-e a doua natura, nici n-o mai constientizezi).

Crestinele adevarate de pe aici, care chiar iti fac pofta sa-i mai acorzi o sansa crestinismului sint myrrha si sabina (chapeau bas). Celelalte stati si bociti in basmale si le dati cu crucea in cap celor care nu gindesc ca voi. (moare crestinismul odata cu voi ca nu convingeti pe nimeni)

Forte,vezi ca duelul continua la Zizi...zi-le acolo ca le zici bine.

Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Christinel
New Zealand
Osama

Cine da din coate...departe ajunge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by amuleta

Irina, eu as nuanta putin treaba asta si anume ca o inteleg la casatoriile dntre doi oameni care se iubesc si respecta unul pe altul. Atunci da, compromisul e necesar uneori, de dragul partenerului. Dar daca ai cite un porc de barbat, care te mai si potcoveste cu cine stie ce boala, doarme pe unde apuca si se mai si poarta aiurea cu copiii, o fi mucenicie da nu-i de mine.

Amu,am scris pasajul pentru noi,cele de aici,care din fericire avem soti buni(cred-sper ca nu e nimeni in situatia descrisa de Amu).Da sa stii ca am auzit si situatia inversa,cand se infrana el,si ea saraca era disperata.Deci exista situatii si situatii.Eu ma gandesc ca orice trebuie luat cu incetul,adica e greu sa te astepti ca cineva sa posteasca,sa se infraneze pentru perioade lungi,cand respectivul/respectiva nu e obisnuit cu asta.Toate trebuie facute treptat,astazi mai putin,maine mai mult...altfel putem cadea in ispite de-a dreapta,adica sa vrem sa facem nevointa peste puteri si sa cadem in deznadejde fiindca n-am reusit nimic.Forte,la Dan era altceva,el a spus ca se infranau in buna intelegere.,nu ca el nu vroia si sotia da.Daca imi aduc bine aminte,al a spus ca sotia avea probleme de sanatate care nu-i mai permiteau relatiile intime.Deci mi se pare foarte frumos ca in loc sa alerge la panarame,el a ales sa-i fie fidel,din iubire.Cred ca sunt putini barbati care sa-si iubeasca asa mult sotiile si sa aiba asa o tarie de caracter.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Forte, eu nu sunt nicidecum crestina adevarata.Nu sunt nici la genuchiul broastei fata de fetele de-aici.ca oi fi eu mai empatica din fire...n-are leg cu ortodoxia, e un Dar.si nu de la mine catre mine.

oare cine e crestin?
Poate doar sfintii...

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns orchid spune:

quote:
Originally posted by amuleta
Si cind ma intorceam odata de la facultate, am intrat intr-o biserica micuta, Schitu Magureanu (acolo unde fusesem si botezata) si nu era nimeni, doar preotul statea in altar pe un scaunel, la usa si citea sau se ruga, nu mai stiu. m-am invirtit muult, nu prea stiam ce sa fac, pina cind m-a observat, s-a ridicat cu greu (ca era batrin) si mi-a dat binete, m-a intrebat ce vreau si m-a apucat un plins...m-a lasat sa termin (si a avut rabdare, nu gluma) apoi mi-a citit o rugaciune si m-a lasat sa plec. Doar ca trebuie sa ne luam ca martor obiectiv un duhovnic, nu pentru ca el ar fi vreun sfint (ca ne-am tot zgindarit pe tema asta), ci pentru ca avem nevoie de cineva mai experimentat din exterior sa ne traga de mineca, cu dragoste, cind exageram de-a dreapta sau de-a stinga. Iar noi sintem prea subiectivi pentru a vedea din interior ce ne lipseste.

Aceeasi senzatie am avut-o si eu Amuleta, cand l-am cunoscut pe parintele Galeriu. La fel nu mi-am putut stapani lacrimile si cand a inceput sa-mi vorbeasca am simtit o mare usurare si alinare. a fost ca si cum mi-a luat toate grijile si un mare calm m-a coplesit. Nu voi uita niciodata ziua aceea.
Vecerniile si dezlegarile tinute de el seara ( se terminau pe la 9:30-10:00 pm) erau o adevarata incantare pentru mine. Biserica era plina de tineri. Poate si dintre voi cele care scrieti aici au mers acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Care este substratul pt care infranarea e la asa de mare pret - ma refer, la oamenii "din lume" si in afara postului?

_
"The reports on my death are greatly exaggerated." (Mark Twain)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

In afara postului?
n-am auzit de-asa ceva, poate doar in cazurile de cupluri cu probleme de sanatate?

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput