Ortodoxie din Postul Mare in Postul Mare (20)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

ei, gandaco, eu stiu ca se fierb mai mult sarmalele
si eu tot cu sarmalele ma lupt
si vreau sa fac si o mancare de dragavei cu orez maine
da ciorba de urzici va place?
si mai face maica niste cartofi fierti cu zeama de usturoi...da asta miroaseee
si mai am cateva...ca tot vorbeati de asceza si renuntare versus duh lumesc in biserica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

mai, au fost primele sarmale facute cap-coada de mine ce mai, la o prima incercare (si am facut si 70) sunt bestiale - am gresit numai impachetarea, sau am pus prea multa apa - chiar, cata apa se pune? ca nu au iesit chiar superimpachetate cred ca le-a fost cald si-au mai dat cojoacele jos

oricum a fost cu peripetii pentru ca mama imi trimisese niste varza acra, eu m-am apucat, am facut ditai oala cu compozitia (fetele care faceti reteta de mai sus, aveti grija cred ca e peste suta de sarmale!!!) si am vazut ca varza nu are foi suficient de tari fugi in piata, noroc ca am gasit foi de vita si au iesit bune in ciuda "inocentei" mele

deci: cata apa se pune? ca eu am pus sa le acopere si le-am si fiert cam mult, ca am crezut ca am pus ceasul sa sune si nu-l pusesem... apoi si la cupror etc etc etc

mai vlem retete! desi astea cred ca-mi ajung pana la Paste

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica


mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Sunteti haioase! Gandacel, eu stiu ca asa e bine: sa le acoperi cu apa. Eu fac sarmale leneshe. Adicalea varza sub si deasupra, compozitia intre si la cuptor! Ca n-am rabdare sa le tot infofolesc in frunze...
Fdoina, baga si niste marar la cartofii aia cu usturoi!
Acum gata, ma duc sa citesc...Casandra, sa stii ca si eu citesc asa pe apucate, adorm seara cu foile in mana (ca-mi trag cate 30 la imprimanta), da' tot e super!
Numai bine tuturor!
anto

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan si bb din burtica...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

nici nu stiti ca ma bucur ca va place cartea! v-am contaminat, gata!

anto, despre sarmale am ametit imapachetand, chiar ma intrebam: ce atata munca cand tot acolo ajung mi-a venit si mie ideea sa fac straturi cumva, ca la budinca dar acum stiu de ce - sunt pur si simplu excelente! sa stiti ca nu le-am impachetat prost, doar mi s-a parut ca s-au desfacut, cand am vazut cum arata, acu tot mananc si tot despachetez la ele... mi-am gasit o ocupatie lol

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica


mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

gandaco, io cred ca le fierbi cu apa, si la sfarsit le lasi sa scada bine, sa le iei aproape fara zeama deloc, mie asa-mi plac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

scuze, fi-mea trimite mesajele inainte sa le termin
anto, reteta aia era varianta prescurtatasigur ca merge si verdeata.
Si mai fac cartofi fierti rasi pe razatoare, amestecati cu morcov, telina, sfecla rosie(crude) si verdeata, apoi adaugat un sos cu apa, ulei, sare, eventual ceva condimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fdoina spune:

hai sa va ppovestesc si voua
Venii azi in tren cu o babuta de 85 de ani , moldoveanca din Borzesti, are 9 copii, si traieste singura in casuta ei, cu o pensie de CAP
O trasei putin de limba, cum s-a descurcat sa creasca atatia copii si sa-si faca si ale casei, si zise ca s-au crescut unul pe altul...era foarte vorbareata, si smecheroasa, parca era o fetita, si-mi tot povestea cum a mosit ea vreo suta cinzeci de copii la viata ei, si cum si acum o mai cheama la cate un nou nascut sa-l scalde
era exact ceea ce nu te-ai astepta sa fie o batranica de atatia ani, care traieste singura pe lume, dintr-un venit de mizerie si nemaiasteptand decat moartea: era o fiinta calda, optimista, bucuroasa si foaarte bogata...eu reusii sa ma indragostesc subit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

ah ce i-as fi facut o poza hihihi

ati vazut noutatile pe http://www.treklens.com/gallery/Europe/Romania/

mai ales la degetica

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71551" target="_blank">o situatie tragica


mami de ileana si ioachim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu mai fac linte cu vinete si orez cu bame.
Lintea se fierbe f repede 15 minute, se parat intr-o cratita se pune apa, ulei si putina margarina de gatit, si se adauga legumele taiate marunt: ceapa, ardei, morvoc ras pe razatoarea mica, rosii, si vineta taiata cubulete mai mari. Cind sint gata se rastoarna cratita cu legume peste linte si voila! Se aseaza in castronase ceapa verde taiata marunt, brinza rasa si smintina si fiecare isi pune peste linte dupa preferinta.
Orezul se incalzeste un pic in margarina cu elei (margarina si uleiul au puncte de ardere diferite si una ajuta pe cealalta). Se toarna apa de 3 ori cantitatea de orez (nedecorticat).
Intr-o cratita se mai pune putina margarina si ulei (de masline of course), ceapa (nu conteaza cum e taiata), morcov, ardei si telina (cu frunze), rosii. Cind sint inca nefierte legumele se iau de pe foc si se dau un blender cam 3/4 din toata cantitatea pina se fac piure. In cantitatea ramasa se pun bamele la fiert (eventual din cele taiate inghetate).
Cind orezul e gata se pun toate legumele si piureul si bamele, patrunjel si se mai lasa sa fiarba odata.
Retete de paris de la "prietenul" meu jaques pepin, un maestru parol!
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

dragelor, sper ca duminica dupa amiaza sa merg la un domn extraordinar, sa mai discut una alta despre filosofie si timp...pt referatul meu.

cautandu-l pe net pe Dimoftache Zeletin(mare poet si traducator, de asemenea cercetator renumit, membru al Academiei,profesor la catedra de biofizica la medicina), am dat peste ultimele lui cuvinte ale unui interviu!


Credinciosii se împart, dupa mine, în trei grupe: folcloristii, istoricistii si credinciosi simpli. Eu sunt unul dintre cei simpli...



Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia



Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput