Sezatoarea canadiana (43)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Salut canadezele, si vreau sa fac o completare vis a vis de scoaterea copilului din Canada!
Anul trecut am iesit ptr. citeva luni cu fetita din Canada si nu m-a intrebat absolut nimeni nimic-ea are pasaport separat canadian!
Dar ca sa fii sigura fa-ti totusi o hirtie sa o ai la tine ptr. ca vad ca situatiile nu se aseamana!Bafta si vacanta super acasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Crinia, eu am fost acasa anul acesta, in ianuarie.
Am fost numai eu cu Mihnea (2 ani si 4 luni la vremea respectiva), el are pasaport separat facut in ideea de a putea calatori cu unul din parinti fara a fi nevoie de declaratii, insa, la Otopeni am fost intorsi inapoi din cauza lipsei decalaratiei din partea sotului pentru a calatori singura cu copilul in afara tarii - Ro, fiind inca cetateni ro cu card de rezidenta permanenta aici si noi si Mihnea.
Declaratia o poti lua de la consulatul roman, este tip si te costa 68cad si trebuie sa o ai in original.Problema mea a fost la iesirea din Ro, aici nimeni nu m-a intrebat nimic.
Nelia, eu trimit bani acasa printr-o agentie, din pacate nu stiu acum numele, Ira a dat informatia , aici pe forum.
La sume intre 100-200 cad este comision de 14cad si ajung in 24h.
Daca vrei, eu pot cauta numele firmei si iti spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nelia, in ce oras sta sora ta? Noi plecam pe 16 aprilie din Montreal, ajungem pe Otopeni pe 17 si plecam mai departe spre Suceava, facem Pastele acolo si apoi mergem la Timisoara. Daca unul din orasele astea ti-e la indemana ... eu te ajut cu mare placere.

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel - [b]27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Multumesc mult de raspunsuri.
Bebitzu sau Ira, m-ar interesa agentia respectiva, cum se numeste si o adresa. Eu nu vreau sa trimit decit 200 si daca ajung atit de repede, merita sa dau 14$.
Carmen, sora mea locuieste in Vaslui, acolo si trimit banii. Sa vedem care e treaba cu agentia, daca nu-mi convine, ti-i dau tie si ii dai prietenei mele sau fratelui ei, care locuiesc in Bucuresti.

Si as mai vrea sa stiu ceva: voi cum trimiteti, dolari americani sau canadieni? Cum e mai convenabil? Sa-i schimb eu aici in dolari americani si sa-i trimit in Bucuresti, unde presupun ca e cursul valutar mai bun si de acolo sa plece mai departe? Sau sa trimit pur si simplu dolari canadieni si sa-i schimbe sora mea in Vaslui? Cele care locuiti in partea aia de tara, cum procedati? Intreb pentru ca as vrea sa incep sa trimit regulat niste bani, cit pot, pentru ca ai mei traiesc din ce in ce mai greu in orasul ala uitat de lume. Nu ca eu as avea, dar nu se compara... Sora mea locuieste cu mama, deci daca nu-i trimit ei, as vrea macar pe mama sa o ajut... platindu-i partea sa de cheltuieli, o ajut astfel si pe sora mea. Mi se rupe sufletul cind ma gindesc la ele! Astept cu interes raspunsurile voastre, ca sa stiu care e cea mai buna metoda. Multumesc!

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

Crinia, uite aici modelul de imputernicire pt. calatoria cu copii:
http://www.voyage.gc.ca/main/before/consent_letter-en.asp
Noi am facut de fiecare data cind am iesit din tara ori eu ori sotul cu copilul, niciodata nu ne-a intrebat nimeni nimic insa ca in legile lui Murphy daca nu o aveam probabil ne-o cerea. De ce sa risti? Vad ca esti din Montreal, asa ca nu pot sa-ti spun unde poti sa o faci acolo. Noi am completat-o acasa apoi am legalizat-o la o agentie de voiaj romaneasca de aici din Toronto, cu vreo 15-20 dolari (nu-mi aduc aminte exact insa precis nu mai mult de 20), dupa ce inainte sunasem la niste notari/avocati si cel mai ieftin mi-o facea cu 50!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Nelia, pentru bani, poti merge la adresa 3550 CDN (eu acolo merg de fiecare data)unde este agentia de voiaj Inter Pallas, iar banii se trimit in $ canadieni de aici, in Ro vor ajunge in $ americani (vei primi o factura cu adresa bancii si un ID in baza caruia sora ta va putea ridica banii).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Bine v-am gasit.
Ma numesc Olga, bebele meu e Tony ( ma rog, Anthony) si are 10 luni. Locuim in Brampton de o luna de cand am binevoit sa ne cumparam o casuta. Pana atunci am stat in Etobicoke asa ca diferenta este putin de zona.
Nelia mi-a spus de existenta voastra si m-am bucurat ca o cretinutza ca de multe ori aveam senzatia ca problemele si realitatile nostre sunt putin diferite de ale celor din Tara.
In alta ordine de idei, eu trimit Nelia bani cu Thomas Hook care au comision de 4 dolari la 100. Acum am trimis o suma destul de mare in tara la regim de normal prin mandat postal si au ajuns fara probleme in 5 zile. La regim de urgenta parca iau 5 la 100.

Acum marea mea rugaminte. Mergem in Romania pe data de 6 mai cand bebele va avea 11 luni. Mentionez ca Tony este un copil super activ, plin de energie si cu program de somn foarte aiuristic noaptea. Voiam sa va intreb pe cele care ati calatorit deja, cum a fost. Ce sa-i dau copilului, Gravol, Tylenol, dymetapp? Farmacista zicea ca doar Dymetapp ca e descongestionant adica pt urechiuse si atat. Dar daca va vomita saracutul?

Olga

Si maine e o zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

OlgaTarziu,bun venit la noi!
nu-i da nimic copilului.Cu siguranta veti pleca noaptea si deci el va face dodo linistit in vajaitul avionului.Nu-ti face 1000 de probleme.Zborul nu tine o vesnicie.Trece repede chiar daca copilul tau va fi agitat.Nu vad rolul tylenolului.Cel al dymetapp-ului nici atat.E racit?are febra?tuseste?
Mancarea sa fie usoara.Eu cand calatoream cu Robert bebe fiind ii dadeam sa pape numai borcanele(de fructe).De fapt manca o singura data inainte de somn.Dimin. cand facea ochisori eram deja in Ro.
In rest iaurt si biscuiti.Apa si lapte.
In timpul decolarii si aterizarii s-i dai sa bea apa multaaaa.Sa tina bibe in gurita tot timpul.Altfel din cauza presiunii va urla de urechiuse.Fetita mea are probleme mari la decolare
Drum bun si un zbor lin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alona spune:

Buna Olga! Si eu stau in Brampton.Despre calatoria cu avionul spun si eu ca Ange, n-are sens sa-i dai nimic, o sa doarma sigur, eu am fost cu fetita cind avea 1 an si 2 luni, a dormit pina aproape de destinatie, nici macar n-a apucat sa manince.O sa fie bine, nu-ti mai face atitea griji.Sa aveti un zbor placut si vacanta frumoasa.

Anca, mamica de Thea si Vlad
Poze

"Un cerc de prieteni nu se face cu compasul... "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Alona,ce faina semnatura ai!!!super.imi place rau

Mergi la inceput