Sezatoarea canadiana (43)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi_edi spune:

angelp, aici gasesti informatiile si formularul pt. prelungirea vizei

http://www.cic.gc.ca/english/applications/visitor.html

O sa-ti vina acasa aprobarea dar dupa aceea trebuie sa te duci cu mama ta sa-si faca niste analize.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Oana, multam de sfat.

Gabid, capul sus si sa pasesti cu dreptul pe continent. O sa vezi ce usor ii va fi fetitei tale peste 2-3 ani cu franceza.

Laura, tu ce scoala faci si cand graduezi ?

Va doresc tuturor o saptamana fara astenie, post usor, ganduri pozitive si multa energie.

Sofie - 3 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ia uite ce fetze pretzioase avem noi pe aici, adictia, baby, adictia [:-)]
Eu ma car cu master dintr-un program de doctorat si graduez no later than April 28.
Fie vorba intre noi m-am uitat in dictionar dupa preputzelul tau si am extras concluzia (probabil gresita) ca inseamna "interpus".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Va multumesc fetele pentru raspunsuri!

Loc la garderie sau CPE unde este 7 $/ zi gasesc cand ajung acolo?Si noi ne gandeam tot la garderie ca sa-i vina mai usor la scoala!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gabid_2001/my_photos

Gabi si Moni 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Gabid, daca atunci cind ajungi aici fetita ta are 5 ani impliniti, nu ti-o primeste la gradinita, pentru ca acolo e doar pina la 5 ani. Intri in contact cu Comisionul scolar si ti-o dau ei la o clasa de accueuil, in functie de locul unde vei locui. Daca nu are 5 ani, vei gasi mai usor un loc pina pe 30 august cind incep scolile. E foarte greu sa gasesti un loc sau chiar imposibil, de la 3 luni la 3 ani – 3 ani si jumatate, fara sa fie inscrisa din timp pe liste. Dupa aceea se mai relaxeaza treaba si ai sanse sa gasesti repede un loc. Numai ca trebuie sa bati la usi, ca daca inscrii copilul si stai sa astepti raspunsul lor, astepti mult si bine. Eu am inscris-o pe Agata la un ghiseu unic (cred ca fiecare cartier are unul unde sint arondate cele mai multe gradinite de stat) si m-am dus si am batut si personal la usi. In mai putin de o saptamina am gasit doua locuri si aia nici in ziua de astazi nu m-au sunat sa-mi spuna ca aceste doua locuri au fost libere si aproape de casa mea. Solutia este sa ajungi aici, sa vezi unde vei locui, sa cauti apoi un site cu toate gradinetele din zona (aici te pot ajuta daca vrei) si sa incepi sa te duci personal sa o inscrii. Poti sa o inscrii prin telefon mai intii si apoi sa te duci sa le iei la rind si la cele care iti plac, sa insisti. Daca are peste cinci ani cind ajungi aici, iti dau adresa Comisionului scolar, o inscrii acolo si ti-o dau ei unde vor ca sa invete intii franceza si apoi va fi treansferata la scoala de care apartii in functie de codul postal. Daca ai deja adresa, te pot ajuta cu toate aceste informatii, ca stiu deja unde sa caut.

Am si o intrebare: voi cind trimiteti bani in tara, cum o faceti? As vrea sa-i fac o surpriza sora-mii acum de Pasti si nu stiu cum sa trimit mai ieftin, ca nu am trimis decit prin persoane pina acum. Si nu stiu pe nimeni sa plece in tara pina de Pasti...

Cornelia, deAgata si Tudora
www.nelia.photosite.com si www.AgatasiTudora.photosite.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Buna

Tare de multn timp nu am intrat pe aici, dar am si o scuza, ne-am transferat cu traiul in Waterloo...
Ne place aicea, e un oras mic si linistit. Si ceea ce mai important ca sotul lucreaza si ii place.

Fetelor am o intrebare:
a fost cineva in tara cu bb mic singura fara sot? si daca da ar putea sa-mi dea mai multa info despre declaratia pentru copil in cazul plecarii in tara a unui parinte cu un minor. Unde ati facut-o? Daca poate are cineva un model sa mi-l trimiti v-as fi recunoscatoare.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

eu am plecat aproape in fiecare vara cu copii minori in tara(prima data Robert avea 11 luni)si nu am avut nevoie de nici o declaratie din partea sotului.
atata timp cat copii au pasapoartele lor si atata timp cat tu si sotul tau sunteti casatoriti legal(cu acte) nu ai nevoie de nici o declaratie.
Mie mi-au fost adusi copii acasa intr-un an de mama mea si in alt an de un amic de al nostru(italian) si care nici macar ei nu au fost intrebati de cineva pe la vama ai cui sunt copii Dar lor le-am facut imputernicire (facuta la o agentie de voiaj) ca sa stau eu linistita ca vor ajunge in siguranta acasa
Drum bun!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinia spune:

Ange multumesc de informatie , insa bb meu nu are pasaport, el este inscris in pasaportul meu. De aceea si intrebam de declaratia data.

Karina mamica lui LUCIAN (23 februarie 2005)

Oare cit avem?

Mindria n-are loc in doi ca ea e prima care naste un razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Crinia, sotul meu a fost cu fetita anul trecut in Romania, fetita are pasaport individual si la iesire din Canada i-au cerut acea declaratie din partea mea. Noi am facut-o la un avocat, parca, ne-a costat 20 dolari si daca vrei o sa caut modelul si o sa ti-o trimit, dar mai pe seara voi avea timp, acum trebuie sa fug de acasa.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Crinia,atunci nu stiu

Mergi la inceput