In Italia (11)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Mamma mia CRISTA dar ce documentatzie!!! Dar esti brava rau. Complimenti!!! Intr-adevar cum zicea si LAURA esti sigur uficiu de informatii turistice. Le stii pe toate. Si ai o rabdare incredibila. Cat despre nunta. No problem. Vom incercar sa fiu calma. Sigur tre' sa reusesc. Cu cat ma gandesc mai mult cu atat am impresia ca nu iese nimic bun. Deci...Voi incerca sa iau totul ca atare. Gata inchis subiectul preocupatii pentru nunta.

IZAA uitasem si eu data trecuta sa-ti spun ca e tare frumoasa rochitza si imi place mult trena si la fel ca si CRISTA ma intrebam dar cred ca ce chin sa inchizi toti nastureii aia. Eu inca mai caut un bust pentru rochie. Partea de jos va fi cum ti-am trimis poza aia.........cat despre bust tre' sa mai caut. Si o fac crem. Nu prea ma pricep la voal. Hmmm

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

Eii documentata sunt ca doar am fost si am vazut ...si chiar daca eram in luna de miere ( cea de 2 saptamini ) am fost tare atenta .. Apoi Fabio "m-a tirit " sa vad tot ce credea el ca merita . Noi am facut un fel de "tur al Italiei" asa ca macar ca am trecut printr-un loc si eu tot stiu cite ceva despre acel loc. Eu inca nu stiam italiana ( sa vorbesc) dar intelegeam destul si citeam din Guida turistica ... apoi eu eram co-pilotul si deci eram toata ziua cu harta "in nas" . Cum se facea intuneric devreme ca era iarna, si deci te bagai de multe ori la "cabana plapumioara " si cum la TV nu era ca muream de dor de vizionat programe, deci citeam din cartzulii sau imi mai povestea Fabio ce stia si el.

Noi "am sarit" din schema locurile considerate "aproape de casa " si pe care o sa le putem vedeam mai pe indelete altadata . Deci Roma am ocolit-o ( am avut ocazia in schimb stind pe la usile ambasadei sa o vizitez destul), Napoli am vazut numai Lungomare sau cum se cheama Via Carraci parca .. si apoi Pompei - p'asta l-am vazut bine de tot .. era soare si frumos si merita e minunat ( Laura sa nu-l scapi din program )... eram plecati de dimineata din Bologna si eram cam varza de obositi, cautam un loc sa dormim si deci am stat putin si am fugit tot mai spre sud sa putem trece cit mai repede canalul la Messina caci erau prea multe locuri de vizitat in Sicilia si acolo se ajunge mai rar in viata . Dupa prinz eram deja la Taormina ( si am pierdut ceva vreme si in Calabria - ca am iesit special din autostrada si am luat-o pe o strada mai mica sa vedem si marea la Praia ... ). De aici a inceput aventura siciliana ... care merita toti banii din lume ...

D-asta nici de mincaruri traditionale nu prea ne ardea noua .. mai mult dulciuri , caci noi toata ziulica eram in masina .. ne opream mai vizitam ceva si o luam mai departe .. deci cumparam siverse chestii si faceam sandvisuri ca era mai practic .. puteai sa maninci oriunde .. chiar si in timp ce vizitai ... seara nu prea iti ardea de mincat ca erai plin de timpenii ...piine cu mezeluri, fructe... si deci mincam o farfurie de ceva ( nu prea rezistam la 2 feluri seara .. ca eram cu gindul la inghetata pe care mi-o cumpara pe strada .. ) si pe care o mincam in timp ce vizitam orasul in care dormeam . La Sciacca am ajuns cred ca pe 8 dec caci era deja mercatino pt craciun si mare sarbatoare in oras .. taoat lumea era pe strazi .. asa ca am colindat strada principala in sus si in jos de vreo 3 ori si de fiecare data am mincat alta inghetata .. cred ca am incercat toate gusturile -inghetate combinate nu simple .. asa cite 3 gusturi mereu.
Noi am cam incurcat specialitatile culinare si deci am mincat cam asa : la Catania arancini cu toate ca sunt messinezi - asa zice sefa Irina ... , aici tb sa mincam pasta alla Norma .. , apoi casata la Siracusa, la Messina cu toate ca e palermitana parca ?!... apoi pane e panele la Trapani, Iri ajutor asa se scrie ??? sunt facute din faina de naut .. super buneeeee.. dar nu stiu care e patria lor de fapt ... In rest nebunii : paste cu fructe de mare , peste prajit un fel de mixt de peste cu cartofi dar f putini ( fish and chips), paste cu dovlecei ... o pizza sar care nu era ca pizza napoletana .. nu stiu cum se cheama ca are un nume divers .. cred ca sfinccione ...

Cristina

una.. alta...

"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."

Mergi la inceput

Vad ca Iri are treaba .. asa ca eu tot imi aduc aminte de cite ceva si mai vin sa scriu .. deci bottarga de ton (adica icrele spalate, sarate si uscate .. au gust de migdale .. usor amarui .. eu nu am mincat tb sa recunosc dar sunt considerate delicatese .. sisepcialitati in Sicilia si Sardegna), apoi zibibbo passito vin specific cred ca de Panteleria - d-asta am baut .. merita .. seamana cu "lacrima lui Ovidiu" de la noi .. dar mai dulce; caponata di melanzane ...

si tot sapind ( ca eu am pus window-sul si am pierdut tot ce aveam in preferiti .. deci acum sap dupa paginile cu retetele traditionale - dehh vine pastele si ma gindeam sa ii fac si eu supriza lui Fabio ) am gasit o paginuta cu produse tipice siciliane http://www.isaporidisicilia.com/categorie/prodottiqualita.htm

Cristina

una.. alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Crista draga, tu esti un atlas ambulant ...Pai si eu am umblat in Italia, de 16 ani tot umblu, dar numar pe degete numele de strazi sau monumente pe care mi le amintesc...asa am amintiri in cap, dar nu retin niciodata toate denumirile...sau le uit...
Iti multumesc mult pentru detalii, am notat in carnetel tot ce mi-ai zis. Mai am o curiozitate: cum trece trenul peste stramtoarea de la Messina? Il suie pe ferryboat?

Laura si bebitele: Bianca (aproape 7 ani) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Da il suie pe tragetto dar pe voi cred ca va da jos din tren .. stati si voi pe punte sau in salonul ala dinauntru .. cred adica .. sper sa nu zic vreo prostie ... sau daca e de noapte probabil ca nu va deranjeaza sa va dea jos din pat .

Abia astept sa imi arati poze ... asta ca sa stii ca te costa informatiile !!

Lasa ca nu e greu de tinut minte nume de strazi : in toate orassele exista via Vittorio Venetto , si daca e orasul la mare exista un Lungomare .. hahah apoi astea din nord au toate Di Vittorio ( asta era sindicalist si astia aici cum sunt mari comunisti nu pierd ocazia sa boteze strazi cu numele lui ... ) NU PREA AU IMAGINATIE ... tb sa intilnesti des Piazza GARIBALDI .. mai ales in Sud hahah
la Napoli unde nu o sa ai masina .. ai tren care te duce spre plaje si Pompei, Herculane .. parca se cheama trasvesuviana .. linia asta de tren .. e una regionala si deci nu cred ca pleaca din gara centrala ...
Tot in Napoli . din ce am auzit la tv iti zic dar eu nu am fost pe acolo e un cartier "santa lucia " unde sunt multe restaurante ...
Ce sa maninci aici : pizza evident .. si sa bei cafea "d.aia adevarata " .. sa incerci pastiera napoletana ( dar asta e de paste parac.. e un fel de coliva .. deci din griu ).

x Pusi aici ploua de la 10 incontinuu .. marunt asa .. mocaneste .. si s-a lasat frig in casa ( au scazut vreo 2 grade asa brusc .. ) deci cum ziceam de pastele catolic mereu ploua .. a inceput cu 10 zile inainte ca sa fie sigur ca nu uita .... pantaloni, pantofi sport , tricou, pulover si gecuta sa nu lipseasca din geamantan... si .. umbreluta din pacate

Cristina

una.. alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Heheeee, dar chiar ca esti un atlas, mai Cristinel...M-ai dat gata!

Laura, oare ce as putea sa mai adaug?

La Messina trebuie sa vezi centrul orasului, unde langa fantani au pus astia parchet pe jos, in plin oras, o chestie originala (dar cam neplacuta cand ploua), apoi Piazza Duomo (unde figurile miscatoare de pe ceas sunt tote imense si facute din aur), bisericile ai zis ca nu prea te pasioneaza, desi ar fi cateva demne de luat in consideratie, ne poti admira tramvaiul cel nou, sutele de palmieri si tei, si plaja. Este un oras plin de verde, magazine, baruri, banci, multe masini (vezi ca se plateste parcarea ori 1 euro/ora ori 0,50 euro/ora, in functie de zona)
Iti recomand cu caldura, exact in centru, unde sunt fantanile, Bar Billè sau Bar Irrera, unde poti lua micul dejun cu cappuccino si cornetto sau brioche (in cappuccino sa nu uiti sa ceri sa iti adauge o lingurita de frisca).
Alfel: trebuie sa gusti neaparat specialitatile din oras: orice tip de "rosticceria" (pitoncini, arancini, mozzarella in carrozza), bianco e nero (un fel de profiterol) si in general dulciurile si mai ales inghetata, fffff bune si apreciate.
Iar daca mergi pe strada Tommaso Cannizzaro, tot in centru, vis-a-vis de Facultatea de Drept vei vedea Tribunalul, unde ma gasesti pe mine
.

Taormina este magnifica, eu o ador, este cu totul si cu totul speciala. Stiai ca si Mircea Eliade era indragostit de acest loc? La fel Giardini Naxos. Nu uita sa papi peste, pregatit in orice fel, cum iti place tie, si fructe de mare.

La Acireale iti recomand plaja, cu atractia nr. 1 "i faraglioni". Si chiar acolo este un restaurant cu acelasi nume (I Faraglioni) unde se mananca ffff bine. De ce e interesanta plaja de aici? Pt ca este nu cu nisip ci cu piatra lavica, piatra formata din lava neagra a Etnei.

Un salut imens tuturor!

P.S. Lucrez ca o disperata, dar lasa ca diseara imi iau "revansa" si merg la cinema, la filmul cu Sarah Jessica Parker.

Iri, mami de Ale

A inflorit liliacul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Crista si Iri, mii de multumiri...Raman datoare!

Laura si bebitele: Bianca (aproape 7 ani) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriale spune:

Buna dimineata, fetelor...

Aici e soare si caldut.

O zi buna si sa faceti lucruri frumoase!

Iri, mami de Ale

A inflorit liliacul!

Mergi la inceput

'Neata!

Si aici incearca sa iasa soarele .. dar e cam timid. In casa e tot racoare insa...

Eu am vazut in sfirsit Come l'acqua per il cioccolato, nu reuseam deloc sa imi fac timp sa il vad... Iri tu ce film ai vzut aseara ? A fost frumos?

Cristina

una.. alta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Buna dimineata!

Chiar am ramas muta ... in fata explicatiilor lui cri-cri ... e adevarat ca sunt locuri pe unde ai fost, deci ceva-ceva iti ramane intiparit in minte, dar parca prea esti bravissima. Gata, stiu sigur, cand ne vom programa vreo vacanta in Italia, te apelez, cri-cri!

Chiar asa, fetelor, pe unde v-ati gandit sa va faceti anul acesta vacanta? In afara de cri-cri ca stiu (in Corsica) ... voi? Noi, asa cum cred ca am mai spus, abia asteptam sa mergem in Romania unde imbinam utilul (vazutul rudelor) cu placutul (adica vacanta mult visata). Ne-am gandit sa facem anul acesta Manastirile din N Moldovei (eu le-am mai vazut de mult tare, dar sotul, nu) si chiar vom poposi (cred, sper) la "colega" noastra de pe DC care are o pensiune in Campulung Moldovenesc. Si, vreo cateva zile la mare (Mamaia) daca nu vor fi probleme anul acesta cu litoralul romanesc. Deja am auzit ca au fost iar inundatii pe la Galati, iar previziunile au anuntat altele in Dobrogea. Sa speram bine, totusi.

iza - frumoasa tare rochia ... simpla dar cu gust! Si mi-a mai placut mult coifura ... unde iti vei pune voalul? Ma refer, sus, legat de coronita sau mai pe spate?

danangie - tu ai zis ca nu vrei sa ne arati modelul rochiei. Sau macar de unde te-ai inspirat in alegerea modelului. Hmmmm ... !!!

Fetelor, crini parca nu a mai trecut de mult tare pe-aici ... ?????

Salutari si pupicuri tuturor celor care scriu mai rar pe-aici, pe la noi. Gata, ma duc ... ne mai auzim maine! Ciaooooooo !!!

Petro

Mergi la inceput