In Italia (11)
Raspunsuri - Pagina 12
crista-s spune:
Buna dimineata !!
Eu va salut asa la prima ora si apoi nu cred ca o sa mai trec pe aici caci azi cum e greva "la CFR-ul italian " al meu sot a profitat sa stea acasa ... nu are nici o legatura cu greva, doar ca ar fii tb sa mearga cu masina la servici ... apoi sa caute parcare, sa aiba grija sa nu treaca pe strazile unde nu se circula si pe care el nu le cunoaste .. asa ca decit sa mai riste o amenda ( sau chiar doua .. ca lui ii plac asa in gasca ) sta acasa cu mine.. si deci eu o sa stau departe de calculator azi...
Angi si mie imi pare tare rau pt baietelul asta ... mare necaz ... si imi e mila si de baietelul criminalului care are sanse mari crescind cu amindoi parintii in puscarie sa ajunga si el un infractor.
Vezi ce faci pe acasica sa nu te enervezi pt nimic in lume .. sa te agiti mai mult pt rochita si pt cum va fii restaurantul, muzica ... chestii care se vad .. mincarea si bautura las-o pe locul 2 ... crede-ma ca cine vine la nunta isi va aminti mai degraba cum erai imbracata si alte alea decit ce a mincat ( eu stau acum si imi storc creierii ca sa imi amintesc ce am mincat la cununia mea .. sui eu sunt mincacioasa de fel deci ar fii tb sa imi amintesc asta ... ).
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Cristina
una.. alta...
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
iriale spune:
Buna dimineata si din partea mea...
Vio, fii linistita, vei vedea ca nu vei avea probleme. Nu te stresa, te rog frumos. Uite ca nu oi fi citit eu cu atentie, dar de ce trebuie sa dai acest examen?
Dana, cred ca de-abia astepti sa pleci acasa. Iar despre nunta, gandeste-te ca vei fi cea mai frumoasa, cea mai minunata mireasa si ca restul nu conteaza.
Ah... inghetata prajita este asa: o "guguloaie" (=o mingiuta) de inghetata (de ciocolata )imbracata intr-o "hainuta" de aluat dulce si prajit. Deci pe deasupra guguloaia este calda, iar inauntru gasesti inghetata rece, inghetata evident. Buuuuunaaaa...
Va pup.
Iri, mami de Ale
A inflorit liliacul!
Tizabela spune:
Buna fetelor eu azi nimic universitate,fiind greva nu aveam cum sa ajung si nu ma incumet sa fac 90 de km pe autostrada singurica.
Asa ca dupa ce ieri am ramas cu ochii intr-o vitrina la o rochie de mireasa azi m-am dus si mi-am luat-o.Nu este nici pe departe ceea ce credeam eu ca o iau si nici culoarea roz,dar mi-a cazut cu tronc si am simtit din prima clipa in care am vazut-o ca ea este "AIA din ziua X"!!!!
Aveau cea mai mica masura un 40 si desi mie imi trebuie un 38 am luat-o ca mi-o modifica mama....azi dimineata defilam prin casa cu ea si ma tot uitam in oglinda
Si eu ca si Dana numar orele pana marti cand imi iau spre scumpul nostru Bucuresti!!!Dana de unde pleci de pe Venezia???Cei de la Myair dau si numarul de loc nu sunt ca cei de la Volare.
Va pupic
P.S Am poze cu rochita in album
fotoIZA
danangie spune:
IZA plec de la Verona. Cu Carpatair. Si da, am intrebat-o pe sora cum e cu locurile si a zis ca in ultimul timp se respecta locul de pe bilet. E mai bine si mai ordonat. Asa nu alergam ca hunii dupa locuri.
IRI dar mi se pare totusi straniu ca nu se topeste inghetata dinauntru. Tre' s-o mananci la fugutza, allora.
IRI si CRISTA multam mult pentru incurajari. Eu da, am sa incerc sa fiu calma. Dar cum dupa 13 ani de fidanzament e un mare eveniment ca ne-am decis sa ne casatorim. Eu in Ro unde stau ai mei........in bloc, sunt numai vecini invidiosi, barfitori si foarte curiosi. Si cum la bloc in august o tipa face nunta, in septembrie o alta, si in octombrie o alta. Cand eu am anuntat ca fac nunta in IULIE toti au facut iaca asa niste ochi: Fetele cu pricina(viitoarele mirese) mor de ciuda si acum ca fac nunta inaintea lor.
Aaaa Dana dar ne-ai luat-o inainte...!!! Ce smechera!!
Adica ele glumeau dar nu glumeau.
Deci, toti sunt mirati si foarte curiosi de cum va decurge nunta mea. Din aceasta cauza sunt putin stresata si vreau ca totul sa mearga ca pe roate. Nu vreau nunta pompoasa dar vreau sa nu lipseasca nimic si sa fie totul ordonat. Sunt cam fixata.
Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta
POZELE MELE
crista-s spune:
Am aparut si eu ...
Starea vremii : de tot "rahatu'" ... e o mare ceata... strada arata umeda ca dupa ploaie dar nu a plouat e numai ceata asta care a lasat umezeala.
Angi nu te mi gindii la nimeni si nimic .. te incarci cu energie negativa de la toti fraierii ...Ai sa vezi ca o sa fie bine si frumos . O sa fii o miresica draguta doar daca nu vei fii stressata ... asculta sfatul meu .. oricum esti personajul principal si asta e cel mai important lucru, deci toti vor fii cu ochii pe tine nu in farfurie sau pe pereti. Deci "nu sta cu biciul " sa mearga totul struna ca iti strici ziua ...
Iza super rochita ..simpla si eleganta ... Saracu' ginerica va tb sa descheie sirul ala lung de nasturei de la spate ? sai sunt doar de fitze pusi acolo ??? .Ce sunt chestiutzele alea pe bustul rochitzei ?? Margele ? Pietricele ??
Cristina
una.. alta...
Tizabela spune:
Crista ma bucur ca iti place si da nasturei de la spate sunt doar de fite ca sub ei este un fermoar,iar pietrele sunt dintr-o sticla nici eu nu am inteles inca din ce sunt exact.Oricum important este ca nu sunt incomode ca ma gadeam ca ar putea fi!!!
fotoIZA
crista-s spune:
Ahaaaaaaaaaaa.. hai ca a scapat sarmanul baiat ... . Stii ce mai imi place ca ai ceva de pus pe umeri ca nu se stie in biserica asa mai golasa poti avea probleme cu "taica popa" . Apoi seara iar e bine sa ai ceva de pus pe umeri ...
Cristina
una.. alta...
Laura T spune:
Buna, fetelor...Iata ca iar am venit "pe la voi" cu intrebari. Ca stiu ca voi le stiti pe toate (Crista, mai ales, e ca un birou de informatii turistice...). Iata ca se apropie iar momentul fericit sa vin in Italia (de data asta in concediu...), pe 26 mai vom ateriza la Roma, stam acolo 2 zile sa vizitam, apoi plecam cu vagon de dormit catre Catania. Aici vine prima intrebare: am cumparat on-line biletele la cuseta, stiu vagon, loc, tot, dar in gara trebuie sa scoatem biletul de la self-service, pe baza nr. de rezervare. Aveti idee, cam cu cat timp inainte putem face operatiunea asta? adica ma gandesc sa scot biletul dimineata, cand lasam bagajele in gara, ca sa nu trebuiasca seara sa venim cu mai mult timp inainte si sa ne luam grija. Se poate? E aglomerat la self-servisurile astea? Cum e mai bine sa facem?
Apoi urmeaza 5 zile pline de stat in Catania (sau 4 de fapt, ca una mergem in Malta), zile in care, inafara de stat in Catania mai vrem sa vizitam si Taormina, Acireale, Giardini Naxos, Messina, Siracusa, Etna (am inchiriat o masina). Acum, Iri (tu esti in zona), Crista (stiu ca ai fost in Sicilia) si nu numai..., spuneti-mi si mie ce e mai frumos de vizitat in zona (adica doar in zona de est a Siciliei, ca pe partea ailalta nu cred sa avem timp sa alergam, dat fiind ca avem cazarea in Catania, rezervata deja), ma intereseaza mai mult locuri cu peisaje frumoasa, plaja buna, mai putin biserici (nu prea ma pasioneaza, imi ajung alea din Roma), pietre...Sunt innebunita dupa mare si peisaje de munte care se revarsa in mare, locuri inedite etc.
Si alta intrebare: cum suntem niste gurmanzi inraiti (si la dieta sempre...dar nu si in concediu), ce specialitati siciliene nu ar trebui sa ratam? Am auzit deja ca acolo voi regasi carnea de cal si hamburgeri de cal (nu am mai mancat de vreo 11 ani si tare imi place..., iar al meu sotz nu a gustat niciodata), dar mai vreau si alte indicatii culinare...ma puteti ajuta?
Dupa zilele astea in Sicilia vom lua avionul spre Napoli, unde tot de 11 ani nu am mai fost, si vreau neaparat sa ajungem la Insula Capri/Grotta Azzurra. Vom sta 3 zile si acolo, unde vreau sa fac si ceva shopping, ca imi amintesc eu ca e un mare mercato in P-za Garibaldi. E cineva din zona? imi poate spune daca mai e acolo acel mercato mare? In fiecare zi, si duminica?
Hai ca v-am innebunit! Multumesc anticipat pentru lamuriri si va pup,
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
crista-s spune:
Laura hai sa zic ce stiu eu . Eu bilet de la aparat n.am luat niciodata ... dar am vzut mereu linga masinile alea cite 2-3 persoane .. oricum sunt destule masinarii aici la Bologna .. deci la Roma or fii si mai multe. Scoate biletul dimineata ca sa fii sigura ca il ai in mina .. daca nu te descurci macar sa ai timp sa vezi cum faci .. te duci la informatii si vezi care e treaba .. Ce-i in mina nu-i minciuna !!
La capitolul Sicilia e Iri mare sefa !! insa tot nu ma pot abtine sa zic :SIRACUSA !!! obligatoriu ...
deci noi am fost asa :
-1 zi Messina + Taormina cu tot cu Giardini Naxos ( noi asta am scapat ... )
-1 zi Etna ...tu din Catania o tii drept pe Via Etnea ca sa iesi din oras ... si ajungi direct la fosta statie de teleferic .. care nu mai e de la ultima eruptie .. de acolo se urca numai in excursie organizata , noi am fost aiurea in tramvai in decebrie la inceput si nu era nimeni care sa faca astfel de excursii .. poate te interesezi in oras inainte ... Se fac excursii cu masini de teren sau pe jos .. te duce pe buza vulcanului ... deci merita ..
-1 zi Siracusa http://sicilyweb.com/siracusa/ si de aici cobori la Porto Palo , Capo Passero www.siciliano.it/citta.cfm?citta=Portopalo di Capo Passero" target="_blank">poze .. e si o veche tonara pe acolo ...
-serile prin Catania ..
De mincat e treaba lui Iri .. eu am mincat: pasta con le sarde ( si imi place rau .. asta daca iti place mararul ca e plina de finocchieto d'ala salbatic care are gust ca de marar).
iti scanez nicte pagini din ghidul meu sa ai ce citi pina atunci . M-am umplut de inghetata ( mincam si 3 pe zi .. in loc de mincare). Cassata , acum am descoperit si un raviollo cu ricotta ( seamna la gust cu papanasii nostri dar are aluatul ca un corn). Altceva .. peste spada .. ca asta e de-al postului .
La Napoli .. nu stiu .. la Bologna e piata in centru vineri si simbata toata ziua iar duminica dimineata doar . Probabil ca asa e si acolo ..
Cristina
una.. alta...
crista-s spune:
asa.. uite cu cartea in mina si mai ales cu harta se mai limpezesc amintirile . Noi am luat drumul din Catania prin Nicolosi si ne-am oprit la refugiu 1881 m ( parca .. ) .. asta era strada cea mai dreapta . Mai e si una prin Zafferana ( Iri e acolo unde maninci tu ciuperci ??????????), dar asta e desenata mai subtire pe harta si noua ne-a fost frica ..
Plaja frumoasa si munte care cade in apa e la Taormina & Co... insa de la Siracusa o tii tot spre sud ( spre Noto ) si de aici Noto Marina .. apoi e o strada chiar pe malul marii ( e meseriasa!!! ) pina la Pachino ( de unde vin rosiile alea mici si dulci yami yami ... )si de aici tot pe strada statala sau chiar provinciala cred ca e ( SS sau SP) ajungi la Portopalo di Capo Passero si apoi o straduta mica te duce la Capo delle Correnti... E PUNCTUL CEL MAI SUDIC AL SICILIEI ! ( intrebi daca te pierzi ca lumea e draguta si amabila ..).
Nu cred ca ai destul timp sa ajungi pina la Ragusa : sunt 2 orasele intr.unul , Ragusa cel mai nou sa ii zicem asa si Ibla cel vechi . orasul evreiesc ... fiecare pe cite o colina ... Poti sa sari punctul sudic capo passero si sa mergi de la Siracusa la Ragusa ... ca nu e departe .
Am deschis acum carticica la marea mea iubire Siracusa si am gasit o floricica presata .. ce frumoasa e !! Deci aici ai timp o zii intreaga de vizitat dimineata : Parco Archeologico della Neapolis cu Teatro greco ( e si azi folosit .. ca si cel de la TAORMINA), Latomia del Paradiso cu Orecchio di Dionisio .. mai sunt si catacombele eu n.am fost ca nu am avut timp ... in schimb m-am plimbat cu o trasurica si nenea vizitiul mi-a povestit legenda "urechii" ... Apoi in oras ( vezi cu masina ca nu stiu cum e cu parcatul .. Fabio parca a cumparat de la aia car vind tigari - unde UN mare T agatat de firma .. o chestie ca un fel de bon de parcare ... pt cite ore vroiai .. tb sa intrebi .. si l-am pus in geam ).. Asa te duci sa vezi Ortigia . Cum ai intrat cu masina pe Ponte Nuovo in fata e templul lui Apollo si linga el era parcare hahah si tot acolo in piata era si ala cu tabacchi .. am lasat masina aici si am pfacut turul insulitei pe Lungo mare , am ajuns la Belverede .. am facut poze ..apoi mai departe am ajuns in port .. aici e un acvariu ( eu nu l-am vazut .. dar in fine e mic cred .. ), Fontana Aretusa - inauntru creste papirus .. e apa dulce in fintina care vine dintr-o grota .. apoi intri pe stradute .. fara grija ca nu te pierzi .. si am vazut Domul care e ridicat ( parca ) peste un vechi templu al Atenei .. si au folosit coloanele templului .. Deci vezi peretii laterali exteriori ca sunt de fapt ai vechiului templu ..
Nu cred ca ai timp dar cine stie .. Piazza Armerina si vila romana e o minunatie ...
Cristina
una.. alta...