Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2)
Raspunsuri - Pagina 9
mmc_nd spune:
Dragele mele, multumesc foarte mult pentru sfaturi. Am fost si m-am spovedit si m-am impartasit, asa ca sunt bucuroasa acum. Va doresc si voua un post cu folos si sa reusiti sa va spovediti si sa va impartasiti, ca nu mai este mult timp.
LiliaToma spune:
Salut
Nici eu nu am abandonat postul.
Dar asa cum ati mai spus si voi, ma simt mult mai nervoasa, mai nerabdatoare. Simt ca nu am tinut postul asa cum trebuie din punct de vedere al rugaciunilor.
Mancare.. ce am mai facut? Azi cartofi prajiti cu salata, ieri pizza de post si placinta cu varza murata.
aici am cateva poze cu ce am mai improvizat in postul asta. La multe insa mi-a fost lene sa fac poze.
Sper sa ajung si eu la spovedanie si impartsanie...tare mult sper.. dar parca am ceva care nu ma lasa.. parca nu am puterea necesara de a merge la biserica
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)
irina.c. spune:
15 aprilie-ziua 40 de post
Buna dimineata!
Gabriela,Dumnezeu sa va dea sanatate tie si fetitei
Daniela,asa am patit eu anul trecut in ultima saptamana a Postului Mare,nu mai puteam manca nimic,faceam mai mult foamea,si cand am inceput sa gatesc pentru Paste simteam ca mi-e rau de pofta.Anul asta ma simt bine,dar am mancat mai echilibrat decat anul trecut,si am luat si vitamine.Atunci eram si dupa sarcina,8 luni de alaptat,etc.,organismul era deja cam slabit.
Petra,bine ai venit si sarcina usoara!
Mmc,Doamne ajuta si sa-ti fie spre mantuire!
Lilia,si eu tot asa,tot gasesc altceva de facut in loc sa merg la parintele.Si azi e ultima zi cand mai pot sa ma duc,ca de saptamana viitoare incep deniile,pregatirile pentru Paste,preotii sunt obositi si aglomerati...sa ne straduim sa ajungem azi,mai bine.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
Tzuni spune:
Buna, fetelor!
Sunt trista si suparata pe mine! N-am avut vointa, tarie, credinta suficienta cat sa tin postul tot, asa cum mi-am propus. Poate si pt faptul ca, in general, mie imi ies lucrurile pe care mi le propun daca nu le strig in gura mare. Adica, vorba aceea: tac si fac. Am calcat strmb din aproape toate punctele de vedere. Si-acum regret din tot sufletul si am o mie de intrebari in cap: sunt un om slab? fara cuvant? fara vointa? fara credinta? cat de mult l-am suparat pe Dumnezeu? Ooooof!
Sa-ndraznesc sa spun ca voi incerca sa tin postul adevarat macar acum in Saptamana Mare? Hai s-o spun. Doamne ajuta!
Tzuni
mic si drag si scump si grasunel
Sabina spune:
Tzunilina, ai duhovnic?
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
filofteia spune:
Fetelor... la mine este invers... mananc de sting... multa paine... parca nimic nu ma mai satura, doar gandul ca mai este putin...
Am facut cirba de zarzavat si orez cu legume, mai fac si cate o pizza...
Barbatul meu tine si el saptamana asta sa vedem cum poate... oricum a tinut miercurea si vinerea...
Numai bine... Apropo de impartasit... si spovedit... se poate in orice zi? N-am ajuns inca la biserica sa intreb...
Sanatate multa....
amiss_zip spune:
Salutare![]()
Azi noi am facut o ciorba de loboda si leustean si a iesit delicioasa!!
Imi era asa dor de gustul leusteanului parfumat si al lobodei. VA recomand!
O zi excelenta!
PS: Petra e numele bebelinei
...inca suntem nehotarati daca sa ii spunem Ioana sau Petra...asa ca pana atunci...
29w+5 Petra 
Gabrielama spune:
Buna ziua, doamnele mele!
E Saptamana Mare deja, timpul a trecut din nou prea repede; intotdeauna ma simt cumva diferit in Saptamana Mare; poate doar mi se pare, poate... dar simt ca si aerul din jur este diferit.
Suntem in continuare bolnave... eu ca eu, ca sunt ditamai capra si ma descurc, dar Mara saraca tuseste de nu stim ce sa-i mai facem; nu doarme din cauza tusei, vomita... uf!
Saptamana asta tine Post si sotul meu; asa ca am facut tot felul de mancarici; fasole verde, cartofi copti, spanac proaspat; am cumparat o tona de Eugenii... o sa fie bine.
Sa aveti grija de voi!
Gabi
daniela_daneza spune:
Azi am trecut pe la biserica, deoarece am fost cam nervoasa dimineata , de fapt de aseara m-am suparat putin si nu vreau sa fiu suparata pe nimeni, mai ales acum in Saptamana mare....si am intrebat cand pot sa merg la spovedit..mi-a zis omul de la lumanari sa incerc maine dimineata pe la 8.45.Sper sa reusesc ..Aseara am citit acatistul Sf. mina pe la 24.30, dupa o incercare de a adormi, si m-am linistit ....
Dany
'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"
carolinah spune:
Si eu am fost racita si acum sunt lesinata pur si simplu. Arat ca o umbra. Adevarul este ca si eu vin dupa o sarcina si 10 luni de alaptat si ma simt foarte slabita si ametita.
Sunt irascibila si nervoasa, ieri am crezut ca o trantesc pe capra de fiica-mea, ca a facut pipi pe ea in parc. Nu imi venea sa cred! Mi-a zis "fac pipi" si am vazut cum ii curgea prin jeans. Sa mor nu alta! Ulterior mi-am dat seama ca am reactionat exagerat, copilul se prinsese in joc si uitase de toate, dar prea tarziu... Sunt asa de suparata dupa ce o cert aiurea. Si uite tot asa, chestii de astea imi intuneca postul.
Ziceam ca saptamana asta vreau sa fiu linistita si senina, ca urmeaza Invierea Domnului, in loc de asta eu am gandesc numai la faptul ca mai sunt doar 4 zile de post, ca eu nu mai pot, cad din picioare. Cateodata imi e teama sa conduc, ca sa nu mi se intunece in fata ochilor la volan si sa fac, Doamne fereste, accident.
Ce sa mai, merg mai departe, ca degeaba ma plang. As vrea sa mai stau de vorba cu parintele, dar e tare ocupat acum...
Sper ca voua sa va mearga mai bine!
lina, cu Alina si Ana... si tati, evident