Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Mmc, tu crezi ca eu m-am considerat vrednica de impartasanie? Daca ai sti ce pacate am... Dar eu cred ca duhovnicul este singurul in masura sa decida. Vorbeste cu el sincer, deschis si totul va fi bine. Sa-ti ajute Dumnezeu!

Gabriela, iti scriu imediat un email.

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna ziua doamnele mele!

incerc sa tin Post in continuare, sper sa reusesc si alimentar dar si cu gandul. Caci sunt tare agitata, am ganduri rele, care ma supara, ma mai cert...

Am vrut sa scriu de ieri, dar parca m-am simtit vinovata de ce gandesc si ce stare am sa scriu. Asa ca vin doar sa va spun ca sunt aici si ma straduiesc sa fac lucrurile cum trebuie.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

mmc, vorbeste deschis cu duhovnicul si spune-i si ceea ce simti in legatura cu nevrednicia, n-o vad ca pe o recomandare, ci ca pe o marturisire a ceea ce simti. Nu-i rau ca te simti nevrednica, toti suntem nevrednici de Sf. Impartasanie.... Dar e foarte important sa primesti cuvantul duhovnicului fara alte comentarii, adica daca el iti spune sa te impartasesti atunci asa sa faci cu toata inima, sa nu te indoiesti, pentru ca prin duhovnic ne vorbeste Hristos. Neaparat sa citesti inainte de a te impartasi rugaciunile de dinainte de Sf. Impartasanie (cele 12), sunt extraordinar de frumoase... Sa-ti ajute Dumnezeu!

Gabrielama, citeste Paraclisul Maicii Domnului, ajuta mult la linistea sufletului...

Fetele, va scriu si eu o reteta banala de salata care e buna de luat pachet la servici: mazare, orez fiert (din acela cu bobul lung, care nu se lipeste), porumb (o cutie), salata verde, ridichi. Se adauga ulei si zeama de lamaie. In loc de orez, se pot pune si paste. Pofta buna!

Post cu folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Unde v-ati pierdut, fetelor?

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Hei, fetelor, unde sunteti?

Azi e a nu stiu cata zi de post, ca am pierdut sirul. Incep sa dau semne de slabiciune fizica. Cred ca este din cauza ca tin mai mult post alimentar si fizic, decat spiritual/duhovnicesc.

Adica nu citesc destul in cartile sfinte, nu ma rog nici macar pe jumatate cat o faceam la inceputul postului, ce mai, am lasat-o pe tanjeala. Si cred ca si din aceasta cauza ma simt asa de slabita.

Voi cum faceti sa va motivati sa va rugati mai mult. Cum faceti asta cand lucrati si aveti grija de copii in rest etc? Ca eu in timpul zilei uit de toate, si cand am putin timp mai liber navighez pe net (ma relaxez, cica) uitand, parca, cu totul de rugaciune.

Ce sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Carolina,si eu sunt stresata,alergata si nervoasa.Maine sau poimaine vreau sa ma duc la spovedit,poate ma si impartasesc,si sper sa ma mai adun si eu,ca sunt total risipita.Saptamanile astea am avut o gramada de probleme,inca n-am terminat cu ele,si peste toate as vrea sa fac si un pic de curatenie ,ca e dezastru la noi.Si vreau sa le termin pe toate pana de Florii,ca sa ma linistesc putin in Saptamana Mare,si sa ma duc la denii cu sufletul mai senin.
Azi e 13 aprilie-ziua 38 de postIrina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Doamnelor,

sunt aici, dar am fost agitata; dupa 7 zile de gradinta, mandra mea a racit groaznic, acum sta acasa si nu e prea bine, am luat si eu de la ea si sunt tare bolnava. (am un ochi cat capul de umflat.......dar azi e bine oricum, caci ieri n-am putut sa-l deschid)

Intram curand in Saptamana Mare; sper sa fiu mai linistita, sa ajungem cu toti la biserica....

De mancat nu prea am multe sa spun - ieri am mancat cartofi prjiti de la McD (oribili, dar nu aveam de unde altceva) si Eugenii.

O zi minunata!

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_daneza spune:

Sunt si eu pe aici.Rezist , nu am abandonat , desi ca mancaruri nu prea mai stiu ce sa maninc, mai mult fac foamea.Ieri si astazi am mancat la servici pizza cu legume, masline, porumb si ciuperci .....Sper ca vineri sa ajung si la spovedit ...Doamne ajuta !

Dany

'Daca dragoste nu e, nimic nu e!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amiss_zip spune:

Salutari fetelor

Acum am gasit si noi acest topic! Felicitari pentru el!

Eu am fost obisnuita de mica sa tin posturile si sa incerc sa fiu aproape de Dumnezeu. Acest lucru mi-a adus numai bucurii in viata.

Acum in schimb sunt insarcinata in luna a VII si sunt trista ca nu am avut puterea sa tin acest post, barem miercurea si vinerea. Ma ingrozesc la acest gand.Am reusit cu ajutorul lui Dumnezeu sa ne spovedim si sa primim dezlegare pt impartasit acum o saptamana dar... pentru prima data nu am simtit bucuria de odinioara. Voi ati reusit sa postiti cat ati fost gravidute?(vb cu mamicile). Eu stiu ca in general gravidutele au dezlegare dar eu cred ca se poate posti fara probleme, miercurea si vinerea nu mai zic! Mi-a fost greu si cu iarna asta fara legume, fructe (parca nu aveau nici un gust ). Arata bine dar parca sunt de ceara! Nu au avut absolut nici un gust! Acum am reusit si noi sa mai tinem cate o miercuri sau vineri si m-am simtit foarte bine.

Sa dea Dumnezeu ca oricum am posti sa simtim macar pentru putin acea bucurie de nedescris in suflet pe care o ai in seara de Inviere dupa aceasta lunga calatorie. Va urez multa putere si intelepciune.

29s Petra

Mergi la inceput

Petra, cand am fost gravida cu fetita nr 2 (are 11 luni acum) am tinut numai miercurea si vinerea in ambele posturi mai mari, dar in Postul Pastelui (lunile a 8-a si a 9-a) nu am mancat carne deloc. Preotul a fost OK cu aceasta abordare.

Irina, iti doresc liniste!

Gabriela, imi pare rau ca a racit piticoanta. Si eu sunt racita fleasca si sper sa nu le dau si fetelor. Mai avem si noi 2 saptamani si mergem la gradi. Doamne ajuta!

Mergi la inceput