Postul Mare - sa-l tinem impreuna (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

1 aprilie,ziua 26 de postBuna dimineata,dragelor!Azi e o zi frumoasa de plimbare.
Andora,ai pus acatistul?N-am mai fost de mult la Sf. Mina.Am tras o fuga cand a fost hramul,si am stat putin,dar era foarte aglomerat.
Fetelor,ati fost la spovedit,la impartasit?Doamne ajuta!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Neata dupa amiaza Irinuco mama Acum aparui si eu in peisaj...
Da, am dat acatistul pe 6 saptamani, l-a citit, am intrebat ce mai pot sa fac pt cineva disparut, mi-a zis ca nimic .... in afara de pomenire la Sfanta Liturghie. Am stat si la slujba, de fapt am ajuns pe la 17 fara ceva, tare bine mi-a prins, asa bine ma simteam... desi aglomeratie maxima, si la ingenuncheat ne calcam in picioare.
Pt mine a fost prima oara cand am fost la Sf Mina, dar tare frumos mi s-a parut. Cand am ingenuncheat si am pus capul pe icoana Sfantului din fata altarului am avut un sntiment asa ciudat, parca zburam, am luat fruntea si am pus-o din nou si a fost la fel Cred ca n-am mai simtit asa ceva niciodata
Insa la intoarcere m-am resimtit si am zacut o ora in pat cu o cadere de tensiune.. dar nu regret nimicuta, Doamne fereste, nici nu ma plang, dimpotriva sunt fericita ca am ajuns acolo si voi mai merge cu siguranta. (dar imi voi lua si o sticla de apa cu mine)
De spovedit nu inca, o sa merg cu sotul cand poate el, dar urmatoarele doua saptamani cu siguranta... sa nu ne prinda cozile se sfarsit de post.
Mai e cineva din Dr Taberei Bucuresti pe aici?

Va pupic, aveti grija de voi si Doamne ajuta in continuare

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Irina, am incercat si eu sa fac pateul de linte dupa retea ta, insa mi-a iesit cam subtire, asa ca un pure nu f gros. Imi poti spune te rog, cam care ar fi cantitatile de apa si linte pe care tu le folosesti? Ca la gust a fost tare bun

Propriile fapte te fac sa fii insemnat sau neinsemnat.

Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Fetelor, cu ajutorul lui Dumnezeu ne-am impartasit toti 4 ieri, inainte de Sfanta Liturghie. Noi adultii am fost la spovedit vineri, am stat pana la ora 12 noaptea la biserica dar a meritat. Am ramas ultimii si am discutat cu parintele mai multe probleme care ne ardeau.

Irina.C, multumesc de sfatul de pe PM. Asa am facut si acum ne conformam. Si iti doresc succes in demersul cu serviciul.

Tzuni, nu renunta!!! Zicea si parintele ieri ca nu conteaza de cazi, conteaza daca ramai acolo! Haide, curaj si ia-o de la inceput!

Gabrielama, ma bucur pt fetita ta. las-o sa mearga la circ, sa vezi ce bine se va distra!

Andora, este interesant ce spui tu acolo de icoana. Printre pacatele spovedite de mine este si acela ca nu prea cred in icoane si moaste. Aici trebuie sa mai lucrez, ca si la rugaciune (in sensul de mai multa).

Va las si va doresc o saptamana binecuvantata!

lina, cu Alina si Ana... si tati, evident

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Bravo pentru voi, care ati fost la biserica. Eu inca nu am ajuns. Sper sa imi fac curaj mai mult si sa ajung neaparat.

Irina, uite desertul facut dupa reteta de www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61447&whichpage=2" target="_blank">aici. Este foarte buna la gust si se face foarte usor

Am mai facut o salata care a iesit foarte buna. Iar aici e aceeasi salata cu maioneza de post. La fel, e foarte buna.

Azi ma gandesc sa fac ceva din ciuperci. Inca nu stiu ce. Voi ce mai gatiti?

Eu asta noapte m-am suparat pe copilul meu care nu avea stare si mi-a parut rau imediat.Of, cat nu as incerca sa nu ma enervez, tot ma las dusa in ispita de multe ori.

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

3 aprilie,ziua 28 de postBuna,dragelor!Ma iertati ca zilele acestea nu prea am timp de internet,dar citesc ce mai scrieti.
Ica,ti-a iesit subtire fiindca probabil ai fiert boabele mai mult si s-au sfaramat.Mie tot as imi iesea,si acum,ca sa evit,nu mai inmoi lintea inainte,ci o fierb direct(sfat de la Joanna ).Incearca aa,sa vezi cum iti iese.Numai sa fii atenta,sa o dai de pe foc cand bobul e moale,dar nu farmitat.
Lilia,prajiturile arata foarte bine.Eu am facut ieri cartofi piure,cu salata si crochete de soia,si azi -mancarica de fasole.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna.....seara tuturor!

nu stiu ce am mai facut..... mancare - niste legume la cuptor si salate mari de legume proaspete; azi mi-am luat din nou pate vedetal cu ardei si masline, care mie imi place foarte mult; si Eugenii.......
A, si vineri am mancat pufuleti; erau asaaaa de buuuni...

Am fost cam rautacioasa, m-am suparat, am spus cuvinte grele... uf!

In plus, sunt tare stresata cu gradinita - nu plange, e bine, dar e totul nou pentru ea, nu se trezeste prea usor dimineata, mi se rupe sufletul...

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katty spune:

Buna, fetelor!
Nu am mai scris aici, dar m-am inspirat din faptele si mancarurile voastre de post!
Eu am facut ciorba de legume multe si verzi si o mancarica de fasole (iahnie) care a iesit buna rau. Diseara fac ciuperci umplute, iar peste cateva zile am sa fac spanac.
Mai este putin pana la Paste, incepem sa ne pregatim de sarbatori!
De spovedit ma voi spovedi saptamana viitoare, iar de impartasit cred ca de Florii!
Un post usor in continuare tuturor!

Catalina & Andrei (3ani si 8 luni)

"Imaginatia este mai importanta decat eruditia..."
(Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna seara!

n-am reusit sa tin Post in ultimele zile..... incerc din nou de maine.

Nici macar nu ma simt bine, fizic, cu mancarea asta pe care am mancat-o.

uf!

sunt alergata si stresata (imi gasesc scuze....)

Maine sper sa incep din nou.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmc_nd spune:

Dragele mele, va citesc de la inceputul postului, n-am prea avut timp sa va scriu, dar am notat cu sirguinciozitate retele voastre.

Acum am ajuns la momentul in care vreau sa ma spovedesc si am o intrebare la voi, pentru ca am vazut ca sunteti cu mai multa credinta in suflet decat pacatoasa de mine. Pe scurt, nu ma consider vrednica sa ma impartasesc in acest post. Am fost agitata, nervoasa, suparata, m-am certat cu sotul, am gandit urat, n-am tinut post trupesc, si chiar daca am tinut postul de bucate, am mancat cam mult - adica multe din cele pe care nu trebuie sa le faci in post. Imi pare rau din tot sufletul si ma voi spovedi sincer, insa pot sa-i spun duhovicului meu ca nu ma consider vrednica pentru impartasanie? Sigur ca s-ar putea ca si dumnealui sa ajunga la acesta concluzie, insa pot eu sa-i fac "recomandari"? Nu este cam o obraznicie asa ceva? Astept niste sfaturi de la voi!

Sa ne dea Bunul Dumnezeu putere sa tinem postul pana la capat cum se cuvine! Doamne, ajuta!

Mergi la inceput