Emigrare SUA
Raspunsuri - Pagina 2
iarina spune:
Cred ca mai usor este sa emigrati in Canada...este o tara care ofera mai mult ajutor social din cate stiu...apoi peste cativa ani, daca aveti cetatnie canadiana, cred ca ati putea ajunge mai usor in State.
Guestus spune:
quote:
Originally posted by ruxijquote:
Originally posted by corinadana
Mergi la avocat! Ei stiu toate tertipurile! Se plateste destul de mult dar se rezolva.
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Mai, daca zici ca se poate, Doamne Ajuta! Eu am obtinut green card prin studii, dar eram foarte curioasa cum s-ar putea face si pe alte cai.
se poate dar trebuie sa-ti schimbi numele si infatisarea dupa noile acte care le primesti.
ariciu spune:
MUltumesc pentru sugestii. Ilegal nu vreau sa raman ca de aia m-am si intors de acolo... Viza o avem doar noi parintii, ca pentru copil nu am cerut cand am plecat ca turisti (faptul ca am lasat copilul in tara cred ca a fost un atu pt viza). Credeti ca daca noi avem viza de turisti care ne-am si intors din Sua nu n-ar da si pt copil???
De cautat slujbe pe internet drept sa spun inca nu am cautat, nu stiu daca avem noi sanse de aici sa gasim ceva....ma gandesc ca cei care angajeaza nu o sa-mi ofere mie totul pe tava cand ar putea angaja pe altul de al lor de acolo.
Cu fac. mea de economie stiu ca n-am ce face acolo, ma gandeam la niste cursuri de calculare a taxelor (parca am auzit ca ar fi asa ceva), daca nu, ma angajez vinzatoare :)
La Canada nu m-am gandit desi am auzit ca multi au emigrat mai usor acolo.... Am sa iau in calcul si ipoteza asta.
Sotul meu a terminat Fac. De Calculatoare din Craiova, dar in orasul nostru nu a gasit la momentul respectiv o slujba buna pt pregatirea lui, asa ca acum e director regional de vanzari de masini...Deci programare nu prea mai stie daca nu a mai lucrat in domeniu, in schimb se pricepe la administratea de retele...poate daca se cauta asa ceva am avea o sansa.
Stiu ca ne trebuie curaj si putina nebunie sa incercam, dar cred ca merita!
ruxij spune:
Eu zic sa renunti la ideea cu SUA (doar daca nu castigati loteria, dar am auzit ca se desfiinteaza si asta) si sa aplicati pentru emigrare in Canada. De acolo puteti ulterior sa cautati job in SUA mai usor decat direct din Romania. Sau puteti sa aplicati pentru Australia sau Noua Zeelanda.
corinadana spune:
Sotul tau sa si caute slujba pe net!!! Ei sunt mai cautati aici si mai bine platiti!!
Eu locuiesc in California si aici sunt ffff multi emigranti ilegali.F multi latino si multi dintre ei si au rezolvat actele sau sunt pe cale!Lucreaza, conduc masini au copiii in scoli!!Si asteapta procesarea actelor!
Sau: vii aici faci un bebe si apoi obtii rezidenta dupa bb ul tau american. Asta pana nu se suspenda si chestia asta!Am inteles ca s discutii pe tema asta!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
Llaura spune:
Exista o singura cale de iesit din situatia de ilegal, si aceea e casatoria cu cetatean american. Si eu m-am mirat, dar am auzit si de azil politic primit de cetatean roman, recent, in fine nu cunosc personal si nu vreau sa insir gogosi dar hai sa zicem ca discutam optimist :-) La fel am auzit de green carduri false, si in asta eu una nu m-as baga.
Sansele de gasit job direct din Romania sunt palide, dar nu nule, noi am venit pe jobul sotului meu.
http://uscis.gov/graphics/services/residency/index.htm
Astea sunt toate tipurile de green carduri, deci tertipurile avocatesti pe aici se invart, si sunt cam greu de gasit.
michelle7 spune:
complet fals, NU poti primi rezidenta dupa copil nascut aici. el(copilul) poate face cerere cand implineste 18 ani, pana atunci o sa fie deportat impreuna cu parintii in tara de origine. n-are ce chestie sa se suspende, nu exista asemenea lege.
Eu stiam ca doar la 21 de ani poate copilul sa ceara rezidenta pt parinti.
In ceea ce priveste mexicanii, pe ei nu-i prea trimite nimeni inapoi ca se stie ca se intorc.Insa un est european sau un african va fi mai repede luat in vizorul lor pt ca sansele ca el sa se intoarca sunt aproape zero asa ca merita sa se oboseasca autoritatile
O solutie pt a veni in america e sa vii cu viza turistica si sa te inscrii la scoala ( se poate modifica viza). ca si student ai voie sa lucrezi part time in cadrul universitii ( poti face un master sau mai stiu eu ce daca ai deja studii superioare) . daca faci in master intr-un domeniu tehnic poti gasi usor un angajator care sa aplice pt viza H1B si cu viza asta amandoi sotii( sotul/sotia va avea H4) pot ramane in sua pe timpul contractului dar nu mai mult de 6 ani ( 7 daca se asteapta green card) . In cei 6 ani de obicei angajatorul aplica pt green card si atunci ramaneti in sua definitiv, urmatorul pas fiind obtinerea cetateniei
Cleomax spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Eu locuiesc in California si aici sunt ffff multi emigranti ilegali.F multi latino si multi dintre ei si au rezolvat actele sau sunt pe cale!Lucreaza, conduc masini au copiii in scoli!!Si asteapta procesarea actelor!
nu face confuzie intre ilegalii mexicani pe care ii trimit astia periodic inapoi si ei trec granita inapoi peste o saptamana, care traiesc in comunitatile lor cate 10 intr-un apartament si care au tot felul de ajutoare de la ai lor,- si eventualii ilegali romani pe care i-ar pune astia pe avion si p-aci ti-e drumul, ca alta viza nu mai primesc vreodata.
quote:
Sau: vii aici faci un bebe si apoi obtii rezidenta dupa bb ul tau american. Asta pana nu se suspenda si chestia asta!Am inteles ca s discutii pe tema asta.
complet fals, NU poti primi rezidenta dupa copil nascut aici. el(copilul) poate face cerere cand implineste 18 ani, pana atunci o sa fie deportat impreuna cu parintii in tara de origine. n-are ce chestie sa se suspende, nu exista asemenea lege.
ariciu, nici eu n-as sfatui pe nimeni sa vina ilegal. nici macar nu-s sigura ca as mai sfatui sa vina cineva aici, desi eu iubesc tara asta, acum situatia e din ce in ce mai grea pentru noii veniti. si nici meseriile voastre nu-s asa cautate, acum e usor sa spui ca te faci vanzatoare, dar te asigur ca nu vei gandi mult timp asa.
singura posibilitate care mie imi trece prin cap de care ati beneficia, este sa deschideti aici o afacere. cred ca inca se mai poate veni daca investesti aici, desi cred ca suma minima e cam prohibitiva. ultima data am auzit de o fata care a venit aici in atlanta investind $50 000 intr-o afacere.
ruxij spune:
Cred ca situatia din Romania e cat de cat mai buna si nu mai e cazul ca romanii sa fie chiar asa de disperati sa vina in SUA incat sa ramana ilegal. Nu mai merita la ora actuala. Mai sunt si alte optiuni legale, alte tari care accepta imigranti si de unde poti sa "te lansezi" eventual dupa aia in USA. Prin doctorat in domeniu tehnic se poate, am facut eu asa, dar dureaza multi ani si trebuie sa vii de tanar ca sa merite, inainte de 30 ani in orice caz.