Zona salatelor
Raspunsuri - Pagina 9
MamaElei spune:
Multumesc Natei (Balbina) ca a adus aici reteta "Poiana cu ciuperci"
Puteti vedea aceasta salata in interpretarea mea aici. Dar... eu am folosit sunca in loc de piept de pui si am adaugat castraveti murati ca sa fie mai picant. La mine a stat mult mai mult la frigider (cam 12 ore) ca sa se imbibe bine toate straturile. Pare cam complicat de executat (cel putin mie asa mi s-a parut), dar va asigur ca nu e.
Pofta buna! (in special la Nushulica)
Rodica si PAULA (02.09.04)
Mia. spune:
Vreau si eu o reteta de salata cu fasole boabe! Stiu ca exista, dar nu-mi aduc aminte ce se mai pune!
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
akella spune:
Mia, am pus undeva in primele pagini din "Zona salatelor" o reteta cu fasole boabe; e foarte buna, noi o facem destul de des.
akella spune:
Salata de paste cu legume
Ingrediente: 200 g paste tip Fusilli (spirale), 100 g telemea de oaie, 4 castraveti, 3 rosii (sau gogosari), cateva masline, 1 pahar mic ulei (masline), frunze de menta, sare, piper
Pastele se fierb in apa cu sare, se trec prin apa rece si se scurg bine. Castravetii se taie rondele, iar rosiile cubulete. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper, apoi se stropeste totul cu ulei.
Telemeaua se da pe razatoarea mare si se presara pe salata. Se orneaza cu frunze de menta.
Carmen_Marieta spune:
Salata de heringi cu ceapa
Pentru 10 portii: 500 g heringi, 100 g masline, 600g ceapa, 300 g morcovi, 200 ml ulei, 200 g lamiie.
Preparare: ceapa se curata si se taie rondele. Morcovii se curata, se spala si apoi se dau pe razatoare. Lamiile se spala, se store 1/2 din cantitate, iar restul se taie felii. Ceapa se amesteca cu 1/2 din cantitatea de ulei și zeama de lamiie. Se așează heringii, care au fost decapitati, curatati de pieliță si portionati, in platou sau pe farfurie si se decoreaza cu rondele de lamiie. Alaturi se asaza ceapa, morcovul si maslinele, adaugindu-se restul de ulei.
Carmen_Marieta spune:
Salată orientală de primăvară
Pentru 10 portii: 2,500 kg cartofi, 250 g ceapa verde, 500 g salata verde, 100 g verdeata, 150 ml ulei, 3 oua fierte, 25 g sare, 500 g rosii, 100 ml otet.
Preparare: cartofii se spala, se curață si se tale în rondele, apoi se pun la fiert în apa cu sare. Ceapa verde se curăță, se spala si se taie bucati de cca. 2 cm. Salata verde se curata, se spala si se taie. Rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Verdeata se curata si se spala, apoi se taie marunt. Ouale se taie rondele. Componentele pregatite se amesteca intr-un vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul. Se monteaza compozitia in farfurii pentru ser-vit sau pe platou, într-o forma placuta și se decoreaza cu felii de ou.
akella spune:
Salata de paste cu peste
Ingrediente: 500 g paste Rigatoni, sare, 250 g filé de peste, 100 ml supa de peste (instant), 1 fir praz, 100 g arahide, 1 leg. marar, 100 g ceapa de apa, piper, piper de Cayenne, 80 g bulion, 1 lingurita sos picant, 50 ml otet, 100 ml ulei
Pastele se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Se da in fiert supa, se ia de pe foc si se introduce inauntru pestele taiat bucati; se lasa 5 minute, se scoate si se scurge. Se scurg si pastele.
Prazul se taie rondele si se opareste cca 3 minute in apa cu sare. Se trece prin apa rece si se scurge.Arahidele se prajesc fara grasime.
Ceapa se toaca si se amesteca impreuna cu sare, piper, piper de Cayenne, bulion, sos picant, otet si ulei. Pastele se amesteca cu grija impreuna cu peste, praz, arahide, marar tocat si sos.
devylla spune:
tare subiectu' asta...am afcut pan' acum cateva din salatele enumerate.
Insa eu am un fix cu spanacul...il gatesc intr-un fel...insa stiti salate ceva cu spanac?
Pls.
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">japonia prin ochii unui amator
www.tickercentral.com/view/65wn/1" target="_blank">sabina
akella spune:
Salata de spanac
Ingrediente: 500 gr. spanac, 2 oua, zeama de lamaie, sare, 3 lg. ulei, 1 lg. hrean, 1 ceapa, patrunjel verde
Spanacul din conserva se spala in citeva ape, se scurge, apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamiie, hrean, ceapa si verdeata tocata. Se garniseste cu ridichi si oua fierte.
akella spune:
Salata de spanac cu smantana
Ingrediente: 1 kg spanac, 2 oua, 8 lg. smantana, 2 lg. zeama de lamaie, sare
Spanacul proaspat se curata, se spala in cat mai multe ape si se lasa sa se scurga. Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert si cand a dat in clocot se pune spanacul. Dupa 5 minute se scoate, se scurge si se taie ca taiteii lati de un deget. Separat se fierb ouale tari si cind sint gata se racesc, se curata si se taie felii subtiri. Se pune spanacul intr-o salatiera, se gusta de sare, daca mai este necesar si mai adauga, se aranjeaza de jur-imprejur feliile de oua, se stropeste salata cu zeama de lamiie si, in momentul cind se serveste, se toarna pe fiecare portie citeva linguri de smintina buna, groasa si proaspata.