Gradinita Mica Printesa - gradi cu program LUNG
Raspunsuri - Pagina 2
sim spune:
A fost 160 de euro la inceput, dar dupa ce s-a dus euro in jos anul trecut, au pus suma fixa in lei 6.500.000. Vorbesc de programul lung, pana la 7 seara. Despre cel scurt nu am idee.
Mami Simona si printesa Ruxi
danat spune:
Vazut, vizitat, discutat cu doamna directoare. Placut gradinita, putin cam mici incaperile, dar astea sunt posibilitatile intr-o vilutza. Curtea f mica. Acum taxa este de 6,5 milioane programul lung, iar din toamna se va majora la 7-7,2 mil, dupa spusele dinsei. Ce nu mi-a placut mie a fost ca mi s-a spus ca daca se imbolnaveste mi se returneaza doar banii de mincare Adica 60.000 lei /zi) restul tinandu-i ei ca un fel de rezervare a locului. Si mi se pare foarte ciudat, ca apoi rumegand eu mai mult, m-am gandit ca daca ai "norocul" sa iti faca o boala de copilarie, apai stai vreo 2 sapt cu copilul acasa, dar faci "sponsorizari" la gradi. Nu stiu cat e de corect.....am auzit ca se mai practica si in alte gradi particulare. Eu sunt de acord sa se opreasca un procent din taxa, ca au si ei cheltuieli, sa zicem, dar toata?!?! Asa ca inca reflectez.....
A! Pe deasupra m-a "linistit" doamna directoare ca sa ma astept sa imi raceasca des in primul an
Chiar sunt curioasa ce zic mamicile care au deja copilasii acolo, s-au imbolnavit des?
Pupici si spor la cautari!
P.S> Cand am fost eu mai asteptau 2 mamici sa viziteze gradinita, asa ca e destul de asaltata....ce ti-e si cu publicitatea asta
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
capcaunul spune:
Zilele in care copilul este bolnav ar trebui sa se scada integral din taxa lunara. Intre noi fie vorba, parinti patiti, nu cumva copilul se va fi imbolnavit din vina gradinitei ? Gradinita care tolereaza copiii bolnavi, nu face triere zilnica cu ajutorul unui medic, nu respecta normele de igiena (periute de dinti puse la un loc, copii nesupravegheati la masa care mananca unii din farfuriile altora sau isi schimba in joaca tacamurile) etc. Si atunci, nu e destul ca noi platim consultatia, tratamentul, eventualul drum al bunicilor din provincie si pierdem poate zile de concediu stand acasa cu copilul? Sa mai platim si taxa pe deasupra??? La o adica am putea sa cerem daune gradinitei pentru ca ne-a imbolnavit copilul. Insa ca la noi, la nimenea: in contracte ni se stipuleaza penalizari pentru intarzierea taxei, pt mai stiu eu ce, in schimb gradinita nu este nicaieri trasa la raspundere iar obligatiile gradinitei sunt extrem de vagi.
Daca contractul specifica in clar taxarea zilelor de absenta din motive medicale atunci puteti sa-i presati sa-l schimbe. Normal ar fi ca doar absentele din motive personale (concediu, excursie, etc) sa fie taxate (50%, sau 100%-mancare, sau cum o vrea gradinita dar sa fie clar stipulat in contract).
Capcaun satul de capitalismul salbatic al multor patroni de gradinite particulare
sim spune:
Loreena mie mi-au primit-o la 2 ani fara 2 luni. Am vazut si mai apoi alti copilasi chiar mai mici decat a fost a mea. In principiu, am vazut ca primesc, dar trebuie intrebat daca mai sunt locuri la grupa mica.
Danat e bine ca ai fost si ai vazut ce si cum la fata locului. Eu nu am spus si n-o sa spun ca este cea mai buna gradinita, dar raportul calitate - pret, cat si avantajele pe care le are pentru mine (apropierea de casa, programul si mancarea gatita acolo) m-au determinat sa o aleg. De racit, nici nu vreau sa-mi amintesc...ma saturasem in primul si al doilea an cat am tinut-o acasa. Fiind si o fire mai sensibila, mi-a facut si vreo 3 randuri de bronsita asmatiforma, ca ma batea gandul sa-i pun bona acasa. Evident ca am platit de fiecare data pretul integral, ca si cum copilul a fost acolo. O singura data (anul trecut) cand a lipsit 2 saptamani pe aceleasi motive de viroza mi-a fost calculat pretul fara costul mesei. A, sa nu uit: la fel si la plecarea in vacanta (mai exact concediul nostru, pentru ca ei au program permanent peste an).
Ce sa spun, eu am incercat sa inteleg treaba asta si m-am pus in locul celui care are afacerea. Trebuie sa aiba o garantie ca isi castiga banul pe luna si ca are cu ce-si plati oamenii. Pe de alta parte asta poate functiona ca o garantie si pentru mine ca nu raman pe dinafara atunci cand ma hotarasc sa aduc copila inapoi. Nu stiu ce sa spun, intotdeauna o problema are mai multe fetze si mersul la gradi e o decizie pe care trebuie sa o cantaresti bine: unde, de la ce varsta, ce fel de program...
Mult succes!