Buna!
Am o mare rugaminte: ce stiti despre intoleranta la lactoza la adult? Ma intereseaza in primul rand daca e tratabila, sau cel putin daca exista vreo forma de tratament care sa permita consumul de lactate...
O prietena a mea a descoperit aceasta problema la 26 de ani, oricum era vegetariana...dar macar lactatele nu ar vrea sa le excluda din meniu. Are vreo legatura cu colonul iritabil si cu probleme ale Sistemului Neuro Vegetativ?
Unde pot gasi informatii edificatoare?
Ajutati-ma, va rog!!!
Multumesc anticipat!
Tratament propriu zis care sa te scape de intoleranta nu exista. Neplacerile provocate de consumul de lactoza pot fi evitate daca se elimina consumul de lactate (sau se gaseste cantitatea de lactate tolerata de individul respectiv) sau exista preparate medicamentoase ce contin enzima care lipseste (ex. Lactaid) si care permit consumul de lactate.
Cauza este epuizarea enzimei ce desface lactoza din intestin, se presupune ca fiecare se naste cu o anumita cantitate pe care suntem capabili s-o producem, mai devreme sau mai tarziu se epuizeaza si apare intoleranta la lactoza.
Uite www.lactose.co.uk/intolerance/index.html" target="_blank">aicipoti citi cate ceva, sau dai o cautare pe Google cu lactose intolerance si vei gasi destule informatii.
Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (30+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
Multumesc mult! Sper ca informatiile pe care le-am gasit acolo sa-i fie utile-am vazut ca totusi exista o modalitate de consum a produselor lactate, si asta e tare bine!!!