Prajitura cu fructe
Raspunsuri - Pagina 2

Carmen_Marieta spune:
Chec cu fructe
Ingrediente
2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte (sau iaurt), 10 linguri zahar, 250g faina, un varf de sare, praf de copt, fructe (cirese, visine, caise etc.)
Mod de preparare
Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se mai mesteca putin pana se incorporeaza dupa care se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se pun deasupra fructele. Daca se pun cirese sau visine la care s-au socs samburii acestea se dau in prealabil prin putina faina ca sa nu lasa prea multa zeama. Daca se opteaza pt casie, acestea se taie in jumatate si se aseaza in aluat cu pielita in jos. In prealabil se incinge cuptorul la foc mare. Dupa ce se baga tava in cuptor se lasa circa 10 min la foc mare dupa care se tine la foc mic si se verifica dupa aproximativ 15-20min cu o scobitoare daca s-a facut. Daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca e gata si se stinge focul. Se poate presara zahar pudra pe deasupra (cat inca e fierbinte)


osna spune:
am facut acum padispanul cu mere.inca nu am tiat ca numai ce l-am scos din cuptor.al meu sot deja da tarcoale dar vreau sa-l las sa se raceasca.oricum miroase bine.
revin.


miria_cristina spune:
Daca se incadreaza la rubricutza asta pot s va dau si eu cateva retete de tarte cu fructe.
Una dintre ele ar fi asta:
BLAT:
10 linguri apa
10 linguri zahar
10 linguri ulei
praf de copt
faina cat cuprinde (ca sa fie un aluat usor de intins cu mana pe forma de tarta)
Se combina toate ingredientele si se pune la copt.
CREMA:
2 plicuri de budica de banane sau alte arome si 1 l lapte
FRUCTE:
Pentru acoperirea blatului (2 cutii ananas, banane, kiwi etc.)
GELATINA:
Se prepara cum scrie pe plic.
Dupa ce s-a copt blatul de scoate din cuptor si se pune in el crema fierbinte, apoi fructele (imediat) si gelatina.
Se da la rece 1 ora.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
Am vazut acuma pe alte topicuri retete de tarte, dar una in plus nu strica niciodata!
Asa ca, incercati-o si pe asta!
POFTA BUNA!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


miria_cristina spune:
TORT DE MERE
1,5 Kg mere
10 lg zahar
5 oua la temp. camerei
5 lg faina
vanilie
10 nuci
visine din dulceata
Se curata merele de coaja si se scoate cotorul.Pe fundul unei cratite se pun 5 linguri de zahar unifirm, apoi se aseaza merele. In locul cotoarelor se pun nuci si visine. Se dau la cuptor pana se coc dupa care se lasa la racit.
Se face un pandispan. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile, se adauga zaharul si se continua pana se face o spuma tare. Se pune faina si se amesteca usor. Pentru a fi sigur ca aluatul va creste se pune 1/2 lingurita praf de copt stins cu otet. Se rastoarna peste mere. Apoi se da la cuptor 30 min, la foc mediu, pana se rumeneste. Cand s-a racit se intoarce pe un platou.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."


mona25 spune:
Brusulica am facut reteta postata de tine a iesit tare buna si e foarte usor de facut.


osna spune:
quote:
Originally posted by miria_cristina
Daca se incadreaza la rubricutza asta pot s va dau si eu cateva retete de tarte cu fructe.
Una dintre ele ar fi asta:
BLAT:
10 linguri apa
10 linguri zahar
10 linguri ulei
praf de copt
faina cat cuprinde (ca sa fie un aluat usor de intins cu mana pe forma de tarta)
Se combina toate ingredientele si se pune la copt.
CREMA:
2 plicuri de budica de banane sau alte arome si 1 l lapte
FRUCTE:
Pentru acoperirea blatului (2 cutii ananas, banane, kiwi etc.)
GELATINA:
Se prepara cum scrie pe plic.
Dupa ce s-a copt blatul de scoate din cuptor si se pune in el crema fierbinte, apoi fructele (imediat) si gelatina.
Se da la rece 1 ora.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
cristina sa inteleg ca nu avem nevoie de oua la tarta asta.sau ai uitat sa le treci in reteta.lamureste-ma ca o execut in curand


miria_cristina spune:
Nu! Nu e cu oua.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."



miria_cristina spune:
Cand modelezi aluatul pe forma de tarta sa-l intepi cu o scobitoare ca sa nu se umfle in cuptor cand da de caldura.
Sau se adauga deasupra aluatului modelat o foita care se umple cu fasole boabe. In felul asta ramane perfect lipit de forma respectiva si nu se deformeaza.
Ca uneori se mai intampla si accidente.
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
