TERORISM RELIGIOS?????

TERORISM RELIGIOS????? | Autor: stefany3

Link direct la acest mesaj

Va scriu din Arabia Saudita ,v-am gasit intimplator, cautam o tara in care as putea fi in siguranta eu si copii mei,de cind cu pozele lui Mohamed am ajuns sa cred ca numai in Danemarca ar fi un loc sigur pt. noi.Problema mea _______ cu familia sotului care de 5 ani incearca sa-mi schimbe religia.Ma simt epuizata de 2 ori pe saptamina primesc vizita unor hagi care i-mi vorbesc mie si copiilor despre CORAN SI MOHAMED.Nu am nimic impotriva islamului consider ca toti sintem egali in fata lui Dumnezeu ,atita timp cit credem in EL si in ZIUA DE APOI.Aici mi se spune ca numai musulmani vor intra in rai iar locul crestinilor este in iad.Lucrez aici eu si sotul meu care primeste amenitari de la ei ca de nu-mi schimba parerea ne va desparti.I-mi doresc un viitor pt. fetele mele care de la clasa 5 sint obligate sa poarte val.La fel ma imbrac si eu pe caldura de 40-45 de grade,arat ca o" NINJA" ,acoperita de cearsafurile negre.Va pup si am sa revin.Daca nu cer prea mult spuneti-mi cum sa ajung azilant in Danemarca ????Si ce sanse au acolo MEDICII????

quote:

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Sa stii ca nu pricep rationamentul cu Danemarca. Eu una cnd am vazut caricaturile respective, m-am gandit ca nici Danemarca nu mai e un loc sigur, ca va deveni tinta teroristilor.
Cred ca e ceva care imi scapa..

In ceea ce priveste casatoria ta...tu nu stiai "la ce te bagi"? Nu ati discutat inainte care e pozitia lui vis-a-vis de religia ta precum si a modului in care te vei imbraca? Stiai ce fel de familie are? Ca il pot influenta si mai mult de atat, ca ei iau deciziile in locul lui? Ai incercat sa vezi ce considera ei firesc, si te-ai gandit pana unde vei fi de acord sa faci compromisuri?

Daca vrei intr-adevar sa fugi, te-ai gandit care va fi situatia fetitelor tale? Daca ele vor putea sa te insoteasca?

POvestea ta e reala?

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

si de ce n-ar fi de exemplu Romania un loc sigur pentru tine si fetele tale? faza cu Danemarca e o gluma, nu?

vidiazni, ce-si face omu' cu mana lui se numeste lukru' manual ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany3 spune:

"Draga mea "SPIC DE GRIU "ma grabesc sa-ti raspund; sint casatorita de 14 ani,din care 9 ani i-am trait in tara,cind esti tinara si indragostita nu prea sti in ce te bagi.Cit timp am trait in Romania eram f fericitii nimeni nu se baga in viata noastra ne respectam religiile,sarbatorile reciproc si totul era OK.Problema noastra a inceput cind din cauza banilor si pt. un loc de munca m bine platit ne-am mutat in lumea araba linga familia lui.Poate nu sti ,nici eu nu am stiut, dar in lumea asta legea o face TRADITIA.In cea ce priveste ,influenta lor impotriva lui e greu de spus ,lupta impotriva tuturor stiind ca in relatia ta cu D-zeu nu se pote baga nimeni dar vizavi de ei toti nu e suficient.TIMP de 4 ani a incercat sa ma protejeze ,nu-ti spun cu cite discutii si amenitarii.Crezind ca scapam de ei ,am acceptat niste contracte in saudita,dar ne-am aruncat din lac in put, pt ca aici nu numai familia lui vine si tot insista cu schimbarea religiei ci si asociatiile de musulmani de aici care le e greu sa accepte relatia noastra iar sigurul motiv este religia mea care ar putea avea influenta asupra copiilor nostri se gindesc ei.Ma m intrebi daca m-am gindit la situatia fetitelor mele ,o fac secunda de secunda si dupa cite am vazut in lumea asta mie tare greu sa le accept viitorul aici.M-as intoarce in tara, dar mie greu sa dau amanunte ... o sa-ti spun numai ca fratii lui sint oameni cu influenta si risc f usor sa ramin f copii.Compromisuri draga mea faci multe in viata dar pt. mine cel cu Dumnezeu e greu de acceptat.

zahayqeh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Stephany, poti citi www.udlst.dk/english/Asylum/Default.htm" target="_blank">aicidespre conditiile de obtinere a statutului de azilant in Danemarca. Nu stiu daca indeplinesti aceste conditii, tu stii mai bine in ce situatie din cele prevazute esti (insa conventia ONU pentru refugiati precizeaza ca se acorda azil persoanelor persecutate de tara in care s-au nascut...nu de cea in care au emigrat!!!).
Doctorii au sanse mari de a-si gasi rapid de lucru in Danemarca, insa procesul de obtinere a rezidentei permanente este luuung (7 ani). In privinta asta e mult mai usor, sa te orientezi spre Suedia, tara care are o politica de imigrare/integrare mai felxibila si mai permisiva decit Danemarca...
Iti urez mult succes

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Stefany - ti-am pus toate acele intrebari ptr ca :
-am crezut ca e un subiect scris de cineva pus pe shotii (vezi bine si Roxana a crezut ca faza cu Danemarca e o gluma)
- traind la Paris, oras plin de arabi, la servici avand multi colegi arabi - cunosc cate ceva din "credintele" lor, din obiceiurile lor, si stiu care e pozitia lor fata de crestini (in cazul casatoriilor mixte), si mai ales cat de mult conteaza parerea parintilor ptr tinarul cuplu.

In ceea ce priveste compromisul "cu Dumnezeu" ma gandesc ca acum e nitel cam tarziu.
Stiu ca atunci cand te indragostesti, inima ia loc mintii, insa ar cam fi trebuit sa te gandesti atunci cand ai facut pasul, ca prin casatorie cei 2 soti devin un singur trup, si e cam greu ptr un trup sa slujeasca la 2 Dumnezei (a se citi Isus si Mahomed).

Eu zic ca te interesezi bine cum poti scoate fetele din tara, ptr ca tare mi-e ca tu nu ai nici un drept asupra lor, nu stiu daca Ambasada se va baga..deci nu stiu - poate doar sa iti convingi sotul sa faceti o excursie pe undeva prin Europa, si apoi tu sa dispari cu fetele (nu e deloc crestinesc ce iti spun, insa nu vad alta iesire).

Dumnezeu sa iti lumineze mintea si sa iti spuna ce sa faci!

Cu mult drag,

Lumy- mamica lui www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=spic%20de%20grau" target="_blank">David Andréi (11 Martie 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34758" target="_blank">Povestea nasterii lui David

Yesterday was the past, tomorrow will be the future,but today is a gift, that’s why we call it PRESENT

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octaviancucu spune:

quote:
Initial creeata de stefany3

Va scriu din Arabia Saudita ,v-am gasit intimplator, cautam o tara in care as putea fi in siguranta eu si copii mei,de cind cu pozele lui Mohamed am ajuns sa cred ca numai in Danemarca ar fi un loc sigur pt. noi.Problema mea _ cu familia sotului care de 5 ani incearca sa-mi schimbe religia.Ma simt epuizata de 2 ori pe saptamina primesc vizita unor hagi care i-mi vorbesc mie si copiilor despre CORAN SI MOHAMED.Nu am nimic impotriva islamului consider ca toti sintem egali in fata lui Dumnezeu ,atita timp cit credem in EL si in ZIUA DE APOI.Aici mi se spune ca numai musulmani vor intra in rai iar locul crestinilor este in iad.Lucrez aici eu si sotul meu care primeste amenitari de la ei ca de nu-mi schimba parerea ne va desparti.I-mi doresc un viitor pt. fetele mele care de la clasa 5 sint obligate sa poarte val.La fel ma imbrac si eu pe caldura de 40-45 de grade,arat ca o" NINJA" ,acoperita de cearsafurile negre.Va pup si am sa revin.Daca nu cer prea mult spuneti-mi cum sa ajung azilant in Danemarca ????Si ce sanse au acolo MEDICII????
quote:

Si noi (eu si sotia) traim de ani buni in Arabia Saudita, daca vrei sa vorbim da-mi un telefon la 0507559330 sau 01-4198000, ext.1245, cand vrei tu...poate reusim sa te ajutam in vreun fe sau altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soma spune:

quote:
Originally posted by octaviancucu
Si noi (eu si sotia) traim de ani buni in Arabia Saudita, daca vrei sa vorbim da-mi un telefon la 0507559330 sau 01-4198000, ext.1245, cand vrei tu...poate reusim sa te ajutam in vreun fe sau altul.

octavian, problema prezentata de stefany sa fie numai in cazul casatoriilor mixte? Adica, in cazul vostru(romani-crestini, banuiesc) sau a ne-musulmanilor exista presiune din partea radicalilor sauditi? Chiar as dori sa stiu mai multe amanunte despre viata de acolo. Viata sociala a strainilor, securitate, etc.
Scuze, nu cred ca pot ajuta sau raspunde cu ceva in cazul initial si sper sa nu deturnez subiectul.

Copiii sunt nascuti acolo sau in Romania?
Succes

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by soma

quote:
Originally posted by octaviancucu

octavian, problema prezentata de stefany sa fie numai in cazul casatoriilor mixte? Adica, in cazul vostru(romani-crestini, banuiesc) sau a ne-musulmanilor exista presiune din partea radicalilor sauditi? Chiar as dori sa stiu mai multe amanunte despre viata de acolo. Viata sociala a strainilor, securitate, etc.
Scuze, nu cred ca pot ajuta sau raspunde cu ceva in cazul initial si sper sa nu deturnez subiectul.

Copiii sunt nascuti acolo sau in Romania?
Succes

Nu simtim absolut nici un fel de presiune din partea localnicilor, nici eu, nici sotia, care si ea lucreaza inca de cand mi s-a alaturat aici. Tinem cont doar de cateva reguli de bun simt.

Problema e ca stiu alte familii mixte (romano-saudite) si nu am auzit de astfel de probleme, ceea ce ma face sa cred ca vorbim doar de un caz special.

Oricum astept telefonul Stefaniei...

Mergi la inceput

Din cate stiu eu, in Arabia Saudita, copii pana la varsta de 11 ani sunt considerati in custodia mamei, apoi trec in cea a tatalui...

Dar nu exista o lege scrisa in aceasta privinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Buna, sa stii ca e f greu de ajuns intr-o tara vestica in ziua de azi ca azilant, exceptii se fac numai cind esti amenintat cu moarte sau tortura, dar si asa sint trimisi destui azilanti inapoi. Eu nu cred ca ai cum sa ajungi intr-o tara occidentala singura cu 2 copii. Cred ca singura solutie ar fi sa va mutati/sa te muti inapoi in Romania, Arabia Saudita nu pare din ce spui un loc prea primitor ca sa zic asa, indiferent de situatia materiala pe care o ai.

Eu daca as fi in locul tau m-as converti la religia lor numai ca sa scap de gura lor si de amenintari, dar eu nu cred in biserica ci credinta mea e in suflet, asa ca le-as face pe plac ca sa ma lase in pace. Tu decizi.

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput