cum iti dai seama ca esti roman?
cum iti dai seama ca esti roman?
-Tot ce maninci are gust de ceapa si usturoi
-incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hirtia de la cadouri si, bineinteles, folia de aluminiu
-stai linga cele mai mari doua valize din aeroport
-ajungi la petreceri cu una - doua ore intirziere si ti se pare foarte normal
-dupa ce mergi la cineva in vizita, la plecare mai stai o ora in fata usii la povesti
-parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi
-ai perdele de dantela
-ai fata de masa din macrame
-ai covoare care acopera fiecare centimetru din casa ta
-ai sau ai avut covoare pe pereti
-mama ta iti spune ca esti slab chiar daca ai 110 kg
-ai draperii macar la o usa din casa
-mama ta recicleaza paharele de plastic, farfuriile din carton si pungile de la sandwichuri spalindu-le
-ai fata de masa din vinyl pe masa d in bucatarie
-folosesti sacosele primite la cumparaturi pe post de pungi de gunoi raftul tau din bucatarie este plin de borcane de gem, varietati de recipiente de plastic si sticla
-nu poti pleca in calatorii decit daca te conduc macar 5 persoane la autobuz, tren sau aeroport
-suni interurban numai dupa ora 11 PM
-parintii te suna si intreaba daca ai mincat, chiar daca e miezul
noptii
-paritnii tai nu realizeaza ca tehnologia s-a imbunatati si atunci cind suna in strainatate inca urla la telefon
-ai cuverturi uzate pe canapea doar ca sa nu se murdareasca tapiteria
-nu cunosti mai mult de jumatate din invitatii de la nunta ta
-copilul tau poarta caciulita si 3 pulovere in septembrie desi sint 25 de grade afara
-porti palton din septembrie pina in mai
-daca vezi pe cineva in pantaloni scurti in decembrie zici ca e nebun, desi sint 20 grade afara
-crezi ca "urda", "mamaliga", "parizer", "telemea", "zacusca" sint feluri internationale de mincare
-cind vin straini la tine in vizita te distrezi dindu-le cea mai tare tuica din casa ... si cind reusesc sa bea un pahar le mai torni...
-cind ai musafiri si ii intrebi daca servesc ceva si ei spun ca "NU" la tine inseamna ca "DA"...
La aia cu bagajele in aeroport - parca m-am vazut in oglinda
Raspunsuri
ManyHope spune:
Mi-a placut asta:
"- parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi"
...pe care combinand-o cu:
"- incerci sa reciclezi ambalajele de la flori, hirtia de la cadouri si, bineinteles, folia de aluminiu"
.... shi cu:
"- mama ta recicleaza paharele de plastic, farfuriile din carton si pungile de la sandwichuri spalindu-le"
...
as putea shi eu sa completez cu o modalitate univereasala de-a proba ca esti in Romania:
- Daca arunci la gunoi un obiect cat de cat mai vizibil, mai mare, care e deteriorat, stricat, distrus, vechi, inutilizabil,etc. intr-un rezonabil interval de timp (de la 5 minute la maxim cateva ore) cineva il va remarca shi-l va lua "de bun"...se gaseste ceva de facut cu el precis, oricum nu va ajunge la groapa de gunoi pana nu va parcurge cateva "cicluri de reciclare" din astea !!!
Loma spune:
si eu ma recunosc dupa aia cu valizele in aereport...mor cu ele de mana... ... mai bine sa fii prevazator decat sa ramai fara ... nu.
si eu folosesc pungile de la cumparaturi ptr. gunoi, si am observat acest lucru si la alte natii, nu e specific romanilor, de ce sa mai dau bani pe alte pungi..si mai am si o colectie impresionanta de borcane... pe care le folosesc la diverse, zacusca, muraturi..
aia cu stransul lucrurilor din gunoi, nu ma pasioneaza dar sa stiti ca am vazut canadieni care fac asta, cred ca mai mult persoanele in varsta au predispozitie la adunat gunoaie, seful meu e unul dintre ei...aduna masini de scris, calculatoare vechi, bindere aruncate de altii...
ionica spune:
CAROLINE,
Desi romanii nu sunt educati in reciclaj si biodiversitate ,se pare ca ce scrii tu aici ar fi o lectie buna pentru americani sau canadieni care arunca totul si care polueaza planeta noastra mama!!
Am ramas uimita cum arunca americanii astia totul la gunoi, nu este de mirare ca ei sunt pe locul unul in poluare globala,sa nu mai vorbim despre benzina consumata pe familie in medie este de $500lunar!
Iar un litru nu costa mai mult de un USD
Asa ca romanii nostri stiu ei ce fac ,au pus in practica teoria europenilorsalvand planeta cum pot !!
BRAVO si eu colecvtez borcane mai ales alea de iaurt mici ,le colorez si le umplu cu pietricele si plantez cactusi in ele arata super!!
In schimb la sacosele de supermarket aici poti sa alegi intre cele din plastic sau hartie reciclata!!
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica
Teodora D. spune:
quote:
parintii tai nu arunca niciodata nimic si daca reusesti sa arunci ceva la gunoi apare in mod misterios inapoi
eu am reusit sa arunc la gunoi o pereche de papuci de casa vechi. cand m-am dus in vizita la socrii am avut surpriza ca dupa ce m-am descaltat soacra mea sa mi-i ofere sa-i port, asa murdari cum erau, scosi din gunoi.
Peste 100 de ani nu va conta ce cont in banca am avut, in ce casa am locuit sau ce masina am condus.
Dar lumea ar putea fi diferita pentru ca am fost importanta in viata unui copil.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by ionica
CAROLINE,
vorbim despre benzina consumata pe familie in medie este de $500lunar!
Iar un litru nu costa mai mult de un USD
As vrea si io benzina cu $1...n-am mai vazut de vreo 15 ani...
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (5)
People who say they sleep like a baby usually don't have one.
ionica spune:
Da ocebine,
La noi costa doar 1$ si ironia soartei este ca majoritatea masinilor mari V6,V8 sunt conduse de americani(avand in vedere ca Costa Rica este o colonie de-a lor)!