Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Doamne veronici ce vesti ne dai. Sa-ti traiasca puiutii si sa dea Domnul sa fie bine pana la final si sa ne spui ca ai tras o fetita si un baiat. Doamne ce vesti minunate. Doamne ajuta!

eu fetelor ... ma pregateam sa intru sa ma plang la voi. Mie nu mi-a spus nimeni ca nu am voie oua moi ... si noi, numai asa le papam ... si in ultima saptamana am bagat la oua ... toate moi ...cred ca vre-o 4. Spuneti-mi ca nu e nimic grav, plizzz.
In legatura cu cazatura mea ... a fost mai mult o alunecare practic ... la o inaltime de un scaun ... nu am zdruncinat nimic pe acolo ... sper. Oricum ... nu am avut dureri ... nu am avut sangerari. Doamne ajuta!
Azi mergem din nou la dr. sper sa vada totul ok si sa nu mai aiba motive de ingrijorare. Tineti-mi si mie pumnii, va rog.

Miro7+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Buna gravidute!

Imi permit sa ma bag peste voi..mai intai ca a va felicit si sa va urez sarcini cat mai usoare si bb cat mai sanatosi!..si ca sa dau niste sfaturi din experienta proprie...
Fatima...in timpul sarcinii trebuie evitate branzeturile moi..gen camabert feta..sunt de preferat cele uscate..nu are legatura cu pasteurizarea...ci cu modul lor de preparare....De asemenea trebuie evitata carnea semipreaprata de-a gata...adica cea din burgeri...mititei si alte din astea...Totul in general trebuie mult mai bine fiert..oua, carne, lapte....De evitat este si maioneza....Uite de exemplu eu pt ca sufar de tiroida a trebui sa evit tot timpul sarcinii tot ce e legat de ficat...si produse din el....deorece are legatura cu hormonii tiroidieni...si maioneza la fel...
Toxoplasmoza se transmite prin contactul direct cu fecalele pisicii...deci nu cu pisica in sine....oricum chiar daca nu aveti pisica e bine sa va faceti testul pt ea..poate produce malformatii si probleme grave.....daca esti pozitiv....Odata ce ai avut-o devii imun....se manifesta ca o simpla raceala...in afara sarcinii nefiind deloc periculoasa..nici nu stii daca ai avut-o...

Am tinut sa va precizez toate acestea deorece eu m-am izbit de ele si am cautat toate informatiile legate de ele...Am o pisica de 5 ani birmaneza...si nu am vrut sa o dau nici pe perioada sarcinii si nici dupa ce am nascut...am avut noroc ca am avut o dr cu vederi largi si care iubea animalele...Acum ma felicit pt alegerea facuta deorece pisica l-a ajutat tare mult pe baiatul meu...nu e deleoc fricos cu animalele..iar daca plange sau daca il doare ceva...pisica vine langa el si se linisteste ca prin minune....

Miro...11 mai?????Oricum mai sunt si alti medici cu ecografe bune..chiar Hrubaru....Nu te stresa mult..nici eu nu am putut sa manac lactate...si decat sa imi fie rau ca m-am fortat...mai bine ...

Pusi..si scuze ca m-am bagat si mai ales ca m-am intins atat!

Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru

Mergi la inceput

Simina multumim de interventie ... stiu ca ne citesti si mai stiu ca esti o adevarata enciclopedie in cresterea copilului (ti-am mai spus-o eu) si am sa te rog sa mai intervi cand crezi ca e nevoie si sa ne inveti din experienta ta.
DAR ... de urecheat tot nu scapi ... sa vezi numai. Mie de ce nu mi-ai spus de oua moi? Acum zi-mi ca nu am facut nimic rau la samburica ... ca vine tata lu samburica si faca mie "na na" la chestia cu care am dat de parchet cand am alunecat de pe scaun.
Glumean desigur. si merci inca o data de interventie.

Miro7+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Buna dimineata fete si burtici frumoase!!!
Azi ma simt foarte bine (cel putin pana acum)!
Voi ce faceti? M-am bucurat foarte tare cand am vazut lista - ce multe suntem !

ROANA clujeanca mea, sper sa ne intalnim cat mai curand - mai ales ca mergem la acelasi doctor Ce fain!

MIRONA eu m-am documentat , am intrebat-o pe prietena mea de mancaruri - stii ce a zis - sa mananc tot ce-mi place, multe fructe si neaparat 1-2 l apa pe zi. pentru tine si pentru felul in care te ocupi de acest forum. Multumim! Poate am drum la Timisoara prin luna mai ,vreau sa te cunosc!

Si am descoperit ceva - am gretiri pe la ora 12-12.30 si apoi dupa-masa pe la ora 16.00. Cel putin asa a fost in ultimele 3 zile!

Fetelor voi sunteti sau ati fost fumatoare???
Daca da, cum v-ati lasat de fumat !

Va pupicesc pe
Simona 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

din nou!

VERONICI tot binele din lume, felicitari
Sa fiti sanatosi!!!

Mirona succes la doctor!

Pa
Simona 5+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzuka spune:

Miro...daca va ajuta sfaturile mele o sa mai intervin cu placere....
Stai linistita ..nu cred ca s-a intamplat nimic...oricum de acuma sa ai grija...si eu am mai mancat din interzise si ai vazut ce flacau am....
Chestia e ca nu imi vine in minte ce sa va mai zic...eu va citesc si daca vad ceva de ce imi aduc aminte..hop si eu...din experienta...oricum daca aveti orice intrebare...si va pot raspunde..cu placere...A...eu nu sunt medic..sunt doar o mamica care si-a dorit f. mult puiul ei si a facut tot ce se poate ca sa ii ofere toate sansele inca din burtica...

Pupici la burtici!

Simina si Deian
Varsta lui Deian
Ingerasul nostru

Mergi la inceput

simo29 mercic draga. Normal ca ne vom intalni daca treci prin Timisoara. Negresit.
Merci de explicatiile cu papa, m-am mai linistit. Am intrebat si eu in dreapta si in stanga si mi s-a spus asa: esti gravida nu bolnava. Si sper sa fie totul bine.
In legatura cu acest topic ... eu sper ca in curand sa mai primesc si ajutoare din partea voastra. Voi crea in acest w/e acel user si pe Dc si pe Yahoo si apoi trimit la toate pe PM sau pe mail userul si parola ... sper sa fiti in asentimentul meu ... si sa avem cu toatele acces la pozele noastre, la mail si la deschisul capitolelor.
In legatura cu tigarea.
Sa nu-mi spui ca tu fumezi acum ... si daca o faci ... cate fumezi pe zi?
Eu m-am lasat acum 2 ani de ele, cand am hotarat ca-mi doresc un bebe. Atunci am lasat si pastilele (AC) si tigarea.
Tu in momentul de fatza nu ai voie sa te lasi brusc de ele ... incearca in fiecare zi sa reduci cu una ... si asa in vre-o 2 saptamani poate chiar o luna ... sa renunti definitiv.
Cum am reusit? Mi-am pus in cap ... sunt o ambitioasa ... am ales o data anume din calendar (ziua mamei mele de nastere) si am spus GATA. Prima saptamana a fost grea ... la primii nervi era sa cedez ... apoi la innormantarea bunicii mele ... a fost ultima data cand mi-am dorit sa ma reapuc. Acum ... e deja uitata.
Iti doresc putere si ambitie si noi iti suntem alaturi, te vom sprijini cat putem.

Miro7+
Desenele Adnanei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dacicica spune:

M-am linistit, nu ma mai doare nimic. Cred ca a fost o mica (?) raceala.Abia pe 29 ma mai duc la doctor.Acum am 6 saptamani si 2 zile.
Mirona, da si eu am incercat initial la Cioata si ma programase tot asa peste vreo 3 luni. Cumnata mea a nascut cu Cioata.Era cat pe ce si Cioata sa faca o boacana. Cred ca doctorii astia au si bune si rele.
Apropos de FETA si eu stiu ca nu-i buna.Nici un branzet moale nu e bun.

Mirona, la mine la DPN poti sa treci Dragos? (sunt convinsa ca asa va fi).Multumesc.
Pupici pe burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roana spune:

Buna fetelor,

Da simo29 ce fain ca mergem la acelasi medic. putem schimba impresii.;)
Sa stii ca si eu am fost fumatoare si asa mi-am si dat seama ca sunt gravida ca nu am mai putut fuma. parca aveau tigarile un gust asa nasol...si atunci pe langa faptul ca intarzia menstruatia si asta ...mi-a dat de gandit si uite ca sunt graviduta. Nu pot nici macar sa ma gandesc la tigara asa ca m-am lasat brusc de tot.
Miro de ce nu e bine asa? daca mi-e rau nu pot sa fumez si gata. de la tigara mi-e cel mai greata.
Eu incerc sa manac cat mai usor si sa nu exagerez.adica mananc cand mi-e foame. Doctorita mea de familie chiar mi-a spus ca nu trebuie sa mancam pentru doi, asta e un mit.
Si da, asa cum spunea cineva suntem fericite ca am prins aceasta perioada. vine vara cu legume si putem manca salate.
Fetelor eu m-am ingrasat 3 kg de cand sunt gravida. Voi? am observat pe haine ca am pus pe mine. nu stiu cum ca am tot avut greturi si am vomitat dar...sper ca e Ok si sa nu ma ingras rau de tot pana la sfarsit.
Trebuie sa ne gandim si la asta chiar daca bebeii sunt cei mai importanti.
Va pup pe toate si aveti grija

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dacicica spune:

Simo29, din pacate si eu sunt fumatoare. Groaznic.Cand am aflat ca am burtica am renuntat la jumatate, de la un pachet am ajuns la 10 din start. Momentan sunt la 8 si sper sa tot scad incet incet.Mi-am propus sa le las naibii.Cand simt ca nu mai pot atunci fumez, si aia jumatate ca ma mustra constiinta nu alta.
Succes ca-i al naibii de greu (nefumatoarele, va rog sa nu ma judecati ca o fac eu destul).

Mergi la inceput