Inghetata ingrasa ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

vaaaaiii... ce ma bucur sa aud ca mai e si altcineva in afara de mime care e in stare sa manance juma de kil de inghetata dintr-o data ca o mica

Gabici
'Be yourself. Everybody else is taken.'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

PROTECTIA CONSUMATORULUI
CE E BINE SA STITI DESPRE INGHETATA

Dupa cum ne-au spus cei de la Asociatia pentru Protectia Consumatorului, inghetata are o valoare energetica mare, deoarece contine multe glucide, lipide si proteine. De aceea, multi prefera sortimentele "light".

CITITI ETICHETELE

Ce trebuie sa stiti, insa, este ca produsele light nu sunt total lipsite de calorii. La fabricarea acestor sortimente se folosesc diversi indulcitori artificiali, unii chiar periculosi pentru sanatate. De aceea, inainte de a manca asa ceva, documentati-va in legatura cu ce scrie pe etichete. La fel si in privinta grasimilor, pentru ca in locul celor din lapte se folosesc altele, care nu sunt la fel de sanatoase. Dupa compozitie, se deosebesc patru tipuri principale de inghetata. Cea de tip parfait, se obtine pe baza de oua si lapte si are un continut ridicat de grasime.

CUM SE FACE

Inghetata spuma se face din frisca, zahar, coloranti si arome. Mai exista inghetata tip "lacto", obtinuta din lapte acru, oua, sucuri de fructe si zahar. Apoi sunt sortimentele de inghetata de fructe, care contine o cantitate mai mare de fructe si zahar, iar lapte deloc sau aproape deloc. In ceea ce priveste conditiile de pastrare, este foarte important ca inghetata sa nu fie decongelata si recongelata. In acest fel, isi pierde calitatile nutritive si se altereaza foarte repede.

Sursa: ziarul Ziarul, 17 martie 2006

Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helga spune:

Fetelor, da ce pofta mi-ati facut!!!! Pai e POST si FRIG, ce fel de inghetata acum? Mai astept un pic pin ce se incalzeste, si postul si cind ma voi 'scapa' la ingheta, ca nici kg-le in plus nu ma vor opri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns numeioana spune:

ba parerea mea e ca daca mananci inghetata din cand in cand nu ingrasa. In plus, consider ca mai bine mananc o casoleta cu inghetata decat o prajitura cu crema si alte alea...Se stie ca organismul "munceste" pentru a aduce alimentul la temperatura corpului, ceea ce inseamna ca organismul consuma cateva calorii. Sunt sigura ca daca as manca inghetata la greu nu m-as ingrasa atat cat as face-o daca as manca prajituri. Bineinteles ca depinde si ce mai mananci inainte de desert, ca daca ai bagat friptura cu cartofi prajiti si oua...e clar!!!
Dar daca nu asociezi atatea feluri de mancare e altceva. Eu una, daca mananc inghetata renunt la altceva.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Uutza spune:

Serbetul ar fi o solutie mai "usoara" decit inghetata. Si este si de post.

UU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Sa va explic de ce-am demarat subiectul asta.

Deci, in Canada, inghetata se cumpara la galeata, e ieftina si buna de lesini de placere mancand. Se mai vinde si la bucs-uri, din alea pe bat umplute cu fel de fel de minuni. Sunt si niste torturi tiramisu de inghetata de-ti bati copiii mancand. Insa cantitatile sunt industriale, si poti f usor sa cazi in plasa mancand 1 kg de inghetata pe zi.

Eu speram (eram optimista, I knoooow) ca pot sa mananc tone fara sa se vada, ...ca etichete (sper, cel putin) stiu si eu singura sa citesc . Am insa o vecina care mi-a povestit ca a slabit vreo 8-10 kg numai cu inghetata, dar cum nu am mai vazut-o de un car de ani...ma intrebam daca stiti voi ceva.

Mon mari tocmai ca-mi cumpara un trunchi de copac - inghetata rulou cilindrica - de vreo 30 cm diametru. Este tras in ciocolata si are neste carameluri si fisticuri si bucatele de cioco, fructe uscate taiate mici si frisca si...oh, dumnezeuleeee, de ce ma pedepsesti ???

Acum zace in frigi, dar cred ca-l arunc pe geam, consecinta citirii acestui subiect.

Va pupa mama.

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Ei cum sa ingrase?Inghetata,ciocolata,tot ce inseamna papa bun...mincati fetelor ca o viata avem!Este regimul NOnMontignac parca?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Vai,ce mi-ar place mie in Canada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Pai te astept, avem si cioco bun, miaam .

Sa stii ca din unele puncte de vedere nu e bine, ca te poti ingrasa mult mai usor aici decat in alta parte. E frig, ai nevoie de calorii mai multe, si cum mancarea e la discretie...

Sofie :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingerash spune:

logic ca ingrasa
Tot ce e bun ingrasa (adica tot ce imi place mie)

Nu înceta niciodata sa zâmbesti, nici chiar atunci când esti trist, pentru că nu se stie cine se poate îndragosti de zâmbetul tău!

Mergi la inceput