ce ma fac cu colegii fumatori
buna ziua
am si eu o mica, devenita ulterior mare, problema. acu 2 luni de zile m-am angajat. totul e bine si frumos dar cei 5 colegii ai mei + prietenii lor fumeaza fff mult. in permanenta e fum de tigara in birou. am vorbit cu sefa si mi-a spus ca atunci cand se incalzeste or sa fumeze afara sau in vara or sa se extinda si o sa existe un al doilea birou unde or sa stea ei. dar pana atunci eu, nefumatoare, trebuie sa suport. insa, am inceput sa resimt efectul negativ: ma inteapa plamanul stang dar si inima.... lucru ce e nou pt mine, nemaiavand astfel de probleme. mai nou, de la atata folosit telefonul, am inceput sa ma patez pe fata, in partile laterale.
sincer am nevoie de un sfat bun, de un tratament, de ceaiuri de orice ca sa ma protejez
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
Raspunsuri
Ana68 spune:
Anne Mary,
Eu una sunt fumatoare,dar sincer imi pare rau pentru tine...Ceea ce ai scris tu...pe mine una,ca fumatoare,m-a indignat.
In primul rand sa ii reamintesti sefei tale ca exista legea aceea cu fumatul in locuri publice.
Iti povestesc de la mine de la servici:eu si colega mea de birou suntem fumatoare,insa NICIODATA,nu am fumat in birou,nici inainte ,nici dupa ce s-a dat legea cu fumatul in spatii publice.Am preferat pe timp de vara balconul,iar acum,cand e frig,avem doua locuri unde putem sa ne strangem noi,fumatorii:unul la subsolul cladirii,unde este si aparatul pentru cafea ,iar alt loc la etajul unde e biroul meu,tot intr-un fel de balcon,dar inchis.Uneori nefumatorii vin si stau cu noi,insa atat timp cat noi nu mergem sa ii deranjam cu fumul facut si ii respecatam,asa si ei nu au nimic de comentat cand vin si participa la discutiile cu noi.La noi in firma e intelegere din punctul asta de vedere si,sincer,de cand eu lucrez aici niciodata nu am auzit discutii pe tema fumatului din partea colegilor nefumatori.
Singurele exceptii referitoare la fumatul in cladire si in alte locuri decat cele amenajate sunt atunci cand se tin chefurile...
Insa in cazul tau...cam nasol,caci esti singura contra mai multi si fumatorii sunt precum drogatii,sti tu si ferita sfantul sa spui ca te deranjeaza cu fumul lor....Te inteleg si ,chiar daca sunt fumatoare,iti dau dreptate.Asa ca ori se muta colegii tai cu fumatul in alta locatie,ori sa iti dea tie un birou separat.Vorbeste cu sefa ta la modul cel mai serios cu putinta,spune-i cum te afecteaza fizic fumatul colegilor,eventula,ostentativ(adica bate saua sa priceapa iapa) cumpara-ti un odorizant de camera antitabac si pune-l in priza cat mai la vedere...E cam scumput,dar poate are efectul scontat.
Mult succes si sanatate!
PS.Mai e o metoda,sa nu dai cu rosii in mine,ia-o ca pe un fel de rasu'-plansu'.....apuca-te de fumat!![]()
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
NicoletaB spune:
ghinion curat
si eu sunt nefumatoare, iar atunci cand ma duc intr-un loc in care se fumeaza, obligatoriu tb sa pufai si eu pt a nu ma supara fumul
la locul de munca am norocul ca am senzori de incendiu, asa ca toata lumea fumeaza pe balcon indiferent de vreme
Cristina_C spune:
Ce sa se apuce de fumat, ca oricum fumeaza pasiv daca inspira fumul lor!
Colegii ar trebui sa iasa afara sa fumeze- daca-i frig, sa se imbrace, sau macar sa fumeze langa un geam deschis ca sa nu intre fumul inauntru - totul tine de bunul simt.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
romaniaau spune:
Imi pare rau sa aud ca a mai patit cineva ca mine. Inainte sa ma mut in Suedia am lucrat 8 ani intr-un birou cu 17 persoane. Programul era pina la 15:30, dar de la ora 15 incepeau sa fumeze vre-o 5 dintre ei. Desi ma deranja foarte mult fumul si i-am rugat sa fumeze pe hol, refuzau categoric. Mi se pare pur si simplu nesimtire.
Sa ma ierte fumatorii, ii cred ca sint dependenti de acest viciu, dar si ceilalti au dreptul la aer curat si conditii decente de lucru.
Elise spune:
cred ca e pura nesimtire... si eu sint fumatoare, dar nu fumez in prezenta nefumatorilor, inclusiv in birou.
si nu fac asta nici macar sefii, nici macar sefii sefilor nostri, desi nefumatorii in cauza, colegi de-ai mei, ar fi suficient de umili sa nu-si ceara drepturile in fata unuia cu 4 leveluri mai sus.
totusi, pina si aia "de sus" iti respecta dreptul de a nu inhala fum daca nu vrei.
Elise
michelle7 spune:
Elise fumezi? Rusinica! Eu m-am lasat de aproape un an. Stii ca fumatul si infertilitatea sunt daca nu frati , macar verisori?
Elise spune:
quote:
Originally posted by michelle7
Elise fumezi? Rusinica! Eu m-am lasat de aproape un an. Stii ca fumatul si infertilitatea sunt daca nu frati , macar verisori?
offtopic
Daca fumatul si infertilitatea sint veri, azoospermia si infertilitatea sint gemeni siamezi... asa ca.... n-am o motivatie in sensul asta.
Elise
Rodica spune:
biroul meu e intr-o mansarda amenajata, iar locul de fumat al colegilor este langa scara....jos, asa ca tot fumul urca in birou.... pe langa cel emis de colegii de alaturi.
Sefu fumeaza UN TRABUC PUTUROS 
I-AS IMPUSCA PE TOTI ! 

,STAU CAM 10 ORE PE ZI IN ACESTE MINUNATE CONDITII
Oliv spune:
Si eu am aceeasi problema cateodata, cand merg in delegatii cu colegi care fumeaza. Fumeaza chiar si la masa!
Dar o solutie fff eficienta este sa iei Modifilan, sunt niste alge care au ca efect sa te protejeze de fumatul pasiv. Eu i-am simtit efectul, este f bun, nu mai simiti de loc ca se fumeaza.
Bineinteles ca cel mai bine este sa lupti in continuare sa iasa din birou cand fumeaza, iti doresc succes!
adda spune:
anne' mary, e sanatatea ta in joc. Nefumatorii sunt mai afectati de fumul de tigara decat fumatorii. Vorbeste cu (,) colegii de munca sau ... schimba serviciul :(
Sanatatea ta e mult mai importanta decat orice altceva si nu te astepta sa le pese altora de tine. Nu accepta sa inghiti fumul de tigara pentru a nu suferi mai tarziu :((