Prietenii omului (19)
Raspunsuri - Pagina 6
SunSmile spune:
Neata
Da Anne, asa cum zice si Anca, nu cred ca e de la mancare. Sau poate or fi ai nostri defecti, dar Alex baga de n-are texte si are analizele perfecte. Iar apa obligatoriu plata sau macar fiarta si racita! Succes si sanatate!
Pupici la blanici si mamici!
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE
Danna spune:
Anne in primul rand bine ai venit !
Urolitiaza sau calculoza urinara este o boala des intalnita la caini. Pe langa localizarea in vezica urinara, calculii urinari pot apare si in rinichi, dar din fericire, la caine aceasta situatie se intalneste extrem de rar din ce stiu eu.
Calculii urinari se formeaza sub influenta mai multor factori predispozanti, unul dintre cei mai importanti fiind pH-ul (aciditatea/alcalinitatea) urinei. Astfel, urina alcalina predispune la infectii urinare si aparitia calculilor. Infectiile urinare, prin produsele de metabolism ale urinei, determina o alcalinizarea mai accentuata a acesteia.
Hranirea excesiva cu fainoase duce la alcalinizarea urinei, si deci la formarea calculilor, iar dieta bazata pe carne duce la acidifierea urinei. Alte cauze favorizate pentru aparitia calculilor sunt hranirea in exces cu peste congelat, hipo si avitaminoza A, E, dozele ridicate de sulfamide si antibiotice administrate fara lichide in cantitati suficiente.
Dupa extragerea calculilor trebuie facuta analiza lor pentru a determina natura calculilor (ei fiind de mai multe feluri – urati, oxalati, struviti) care este foarte importanta, deoarece in acest mod se poate recomanda o dieta corespunzatoare, pentru a preveni formarea altor calculi.
Inteleg ca mancarea de acum a lui Sony ti-a fost recomandata de catre medicul veterinar. A facut analiza calculilor si apoi ti-a recomandat mancarea ? Nu stiu cum este mancarea de la royal, dar stiu sigur ca mancarea de la hill's este pentru fiecare tip de calculi in parte.
anne`mary spune:
buna fetelor
inainte de a se imbolnavi sonel al meu manca mult peste, branza si cascaval precum si carne prajita. de fapt, pe orice punea laba manca. de cand s-a imbolnavit nu i-am mai dat decat rarisim carne fiarta de pui. intelesesem ca oul fiert moale si cu branza de vai dulce sunt bune pt rinichi dar nu i-am dat.
dupa operatie dr nu a analizat nimic, desi imi mai spusese cineva ca asa trebuia sa fac, pt a putea depista natura lor si dieta. dar ce era sa fac eu? ca nu ma pricep si nici nu am stiu la acel moment, ca i-as fi spus eu sa le faca daca ea nu s-a simtit. nu pot sa-i cumpar bombonele de la hill`s pt ca nu stiu ce a avut, asa ca raman la royal desi le mananca mai greu (fiind ceva mai mari) si sunt teribil de scumpe (50.000 pe o mana de mancare). dar ce sa-i fac daca-l iubesc
ieri a fost ceva mai molesit si nici nu a mancat asa bine.sa vad azi cum se simte. daca va spun ca ii plac pastilele ma credeti? le mananca singur, de parca ar fi bomboane.
referitor la apa, bea numai apa plata si cat vrea el. nu-l pot forta. ii puneam la un moment dat glicerina ca s-o indulcesc putin, caci e mort dupa tot ce e dulce.
va pup si aveti grija de frumosii vostri
sper sa aveti ....
... suficienta fericire pentru a va face DULCI
... suficiente incercari pentru a va face PUTERNICI
... suficiente necazuri pentru a ramane UMANi
... suficiente sperante pentru a va face si a fi FERICITI
andreea_trend spune:
Tiganca mea tocmai a papat o folie de algocalmin ....
Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer
Darria spune:
anne`mary: bine ai venit printre prietenii omului
Am trecut si noi prin ceva asemanator dar fara operatie(urina greu, cu dureri, des si cu sange, chiar cheaguri). Cauza: prea multe proteine(ii dadeam sa pape mai multa carnita decat era nevoie, ca altfel facea greva foamei, nu manca nimic).
Medicul are dreptate, alimentatia necorespunzatoare are o mare contributie la formarea pietrelor la vezica si rinichi.
La inceput a avut oxalati. Am facut tratament la cabinet insotit de o alimentatie(gatit: hipocaloric + crochete pt. oxalati, nu mai stiu de la ce firma erau)corespunzatoare. Au fost eliminate pietricelele si timp de un an si ceva nu au mai fost probleme.
Apoi, datorita "istetimei" mele biata catelusa a facut iarasi(tot din cauza alimentatiei, ca-i dadeam ce dorea ea si nu ce trebuia). De data aceasta au fost struviti. A urmat un tratament timp de doua saptamani la cabinet, acasa hrana hipocalorica si crontonele pt. struviti(de la hils) iar in loc de apa ceai de troscot. S-a rezolvat si de aceasta data tot prin tratament.
Am facut ecografie si analiza urinei pana a fost totul ok, acum facem doar analiza urinei de control o data/luna.
Prin analiza urinei(la laborator) s-a determinat tipul pietricelelor si apoi a urmat tratamentul in f-tie de acestea.
Stiu ca medicul analiza urina(in timpul tratamentului, ca sa vada efectul acestuia) in doua moduri: la laborator si in cabinet(avea betisoare asemanatoare testelor noastre de sarcina, numai ca sunt mai mari si se testeaza mai multe chestii, are mai multe patratele pe betisor - imi pare rau ca nu mai tin minte ce si cum).
Acum incerc sa o mentin sanatoasa: carnita mai putin(oricum manca doar pui ca asta mancam noi), peste este interzis, lactate degresate, vita nu am voie ca e alergica(alte probleme) iar crontonele: pt. struviti combinate cu cele normale(in proportii egale).
Ar fi bine sa mergi si la alt medic care sa te invete ce si cum sa faci.
Multa sanatate animalutelor voastre si zbenguiala placuta
Darria spune:
quote:
Originally posted by andreea_trend
Tiganca mea tocmai a papat o folie de algocalmin ....
Nunta noastra
Poze
Nu te ascunde in spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult daca esti sincer
Poate o durea capul, saracuta Acum pe bune nu stiu ce efect poate avea, mai bine suni medicul.
Sanca spune:
Andreea, ce face cateaua? Vezi sa nu te doara pe tine capul, acuma….
Anne Mary, sa stii ca alimentele crude sant mai sanatoase pentru caini si pisici decat cele gatite. De exemplu in branza de vaci ii poti baga un galbenus de ou crud, care e mai sanatos pentru ei decat ou fiert. In branza de vaci mai poti amesteca si o lingura de iaurt.
Oreo s-a dat pe brazda si a devenit mai ascultator. Nu stiu ce piticuti a avut pe creier, dar bine ca au trecut. Poate ca se saturase si el de atata iarna si simte ca de duminica vom avea ziua mai lunga.
Numa bine si sanatate la toti
Anca
Himmelsduft spune:
Bun venit Anne, saracutul de Sony, multa sanatate.
Andreea-Trend, incearca sa mergi la dr daca da semne ca nu ia priit algocalminul
Himmelsduft
calut
andreea_trend spune:
Mai intr-adevar am avut nevoie de algocalmin dar Tara mea nu s-agandit si la mine....
Insa am stat pe rand afara cu ea ca sa dea afara ce papase... acum s-a linistit... doarme
Multumim pt incurajari
Nunta noastra
Poze
SunSmile spune:
Offf mai Andreutza. Bine ca a eliminat. Alex a mancat la un moment dat o tigara. Dar n-a avut nimic. Si e mare betzivan....orice ii place, dar in mod special berea!
O zi buna si un weekend fain tuturor!
Milioane de inimi - 2 culori, o întreaga natiune - o singură iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie să continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE