A avut cineva fibrom uterin?

A avut cineva fibrom uterin? | Autor: michelle7

Link direct la acest mesaj

Salut , tocmai am aflat cu bucurie ca am un fibrom uterin marisor si urmeaza sa-l operez in cateva zile. Problema e ca nu am inca copii. Vroiam sa stiu daca cineva a trecut printr-o astfel de operatie si daca ati reusit sa faceti un bebe dupa si daca da la cat timp.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Avalon spune:

Michelle, sa inteleg ca ai inceput investigatiile pe care doreai sa le faci? Imi pare rau ca ai descoperit acest fibrom...
Aici se discuta mult despre aceasta afectiune si modalitati de tratare: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68359

Este inutil sa fim mereu ingrijorati pentru ziua de maine fiindca fiecare zi vine cu problemele ei. La urma urmei, azi este ziua de maine pentru care iti faceai probleme ieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

eu am avut fibrom uterin.Si am ramas gravida cu el acolo
si a stat acolo odata cu copilul...si a stat cuminte,nu s-a marit...
si dupa nastere a disparut.
Este tareeee bine daca ti-l scoti inainte de sarcina.Eu toata sarcina am stat cu frica in san ca acel fibrom va creste odata cu bebe si amandoi acolo nu vor avea loc
Binenteles ca vei ramane gravida.Nu este o interventie de speriat.
Sanatate maxima.

ange,mamica de 2 ori

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaben spune:

Michelle,imi pare tare rau sa aud ca ai fibrom uterin,dar nu te speria!spune-mi te rog in ce consta fibromul?E nodul fibromatos sau tot uterul e marit(fibromatos)?Daca e doar un nodul fibromatos atunci se poate opera fara sa afecteze in totalitate uterul,deci nu influenteaza o sarcina.Daca uterul e fibromatos,cu consistenta dura,pietroasa e un pic mai dificil!
Eu lucrez in domeniu si nu demult am trimis o pacienta de a noastra(din HD) la Bucuresti la Prof.B.Marinescu,cel care a realizat fertilizarea aceea unica in lume,care avea un fibrom mare si nu avea nici ea copii.A fost operata si acest om minunat a reusit sa-i salveze uterul si se simte f.f. bine!
Vreau sa mentionez ca nimeni nu-i dadea vreo sansa de a-si pastra uterul!Toti medicii la care fusese,ii spuneau acelasi lucru:ca va pierde orice sansa de a avea copii!
Daca e sa-ti dau un sfat,chiar daca e mai greu de ajuns la el, eu zic sa mergi doar la el.
Iti dorescmulta sanatate si te rog ,curaj!Sa ma tii la curent!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

E nodul . dar e mare 11cm/8cm/6 cm a iesit rezultatul in urma MRI. Se pare totusi ca sunt norocoasa pt ca nu e profund in muschi si medicul sustine ca riscul necesitatii unei histerectomii e minim,dar totusi exista.... Vineri sunt programata pt operatie. Ce ma intriga e cum se face ca in ro am fost diagnosticata cu chist ovarian de 5 medici , nici macar din greseala nu au emis ipoteza fibromului. Am inghitit o tona de anticonceptionale , vezi doamne ca sa micsorez chistul ovarian .

PS Andreeaben sunt in SUA si aici ma operez. Sper ca am nimerit pe maini bune. Medicul la care merg e MD si PhD si are referinte bune, in rest, cum a vrea Dumnezeu. Mi-a mai spus ca o consecinta a operatiei ar fi necesitatea cezarienei in cazul unei nasteri ceea ce intr-un fel chiar ma bucura pt ca cezariana se face doar in cazuri exceptionale in SUA , si dupa tragedia nasterii fetitei lui anairda36 chiar incep sa ma gandesc ca o cezariana e de preferat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Michelle, vino aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68359 unde sunt mai multe mamici care au dus sarcina cu un fibrom (eu sunt una dintre ele), si unde se discuta despre aceasta tema.

Albert are 1 an nou2

www.babiesonline.com/babies/o/omuletul_meu_drag" target="_blank">My baby's web page

Omuletul meu drag

Rici, cea mai fericita mamica si omuletul ei drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

draga michelle, imi pare rau ca ai fibrom uterin.ceea ce trebuie sa faci este sa fii optimista.cunosc persoane care au avut fibrom si chiar s-a rezolvat.apropo..eu am folosit pentru intirzierea menstruatiei niste produse americane naturale.le luam de undeva din iasi si garantat sunt extraordinare.daca vrei ma pot interesa despre locatiile depozitelor din america.oricum, ceea ce pot sa-ti spun ca fibromul se vindeca.multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadyana spune:

draga michelle,nu stiu daca operatia este o solutie.ar fi bine sa incerci si alte remedii inaintea operatiei dar in nici un caz anticonceptionale cu pumnul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Michelle! Bafta multa! Si refacere smooth

corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Si eu am avut un fibrom mare- dimensiunile exacte nu le mai stiu, mai tin minte doar descrierea unuia din doctori, dupa care ar fi fost "cat o portocala". Am fost deasemenea norocoasa pentru ca mi l-au descoperit la timp (desi din intamplare), si pentru ca a fost pedicular si in afara uterului. Am fost operata si, datorita pozitiei fibromului, nu a fost cazul sa-mi taie si uterul (de care era prins doar printr-un "fir", in exterior). Doi ani jumatate mai tarziu s-a nascut- fara sa fie nevoie de cezariana- fetita mea.

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle7 spune:

Laura B fibromul pe care l-ai avut tu e cel mai fericit caz si operatia nu traumatizeaza uterul cu nimic. Din pacate fibromul meu e bine prins pe o suprafata de 8 cm de uter ,dar din fericire nu e bagat in muschi. Pana la operatie nu stiu nimic. operatia e in 2 zile asa ca , daca totul merge bine probabil intr-o saptamana vin cu vesti .
nadyana - nu mai iau anticonceptionale de aproape 2 ani si culmea am ciclul regulat ( dar mai rar, la 34-35 de zile ) . Inca sunt siderata cum au putut medicii romani sa-mi spuna una-ntruna ca am chist ovarian ca din cate am inteles fibromul se depisteaza usor si la control si la ecograf.

Mergi la inceput