parinti de copii cu SD 5

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

VERGI... multumesc pt felicitari......

Sanzi_ana... parerea mea e ca trebuie sa te porti absolut normal si doar sa adaptezi din mers situatiei lui (ma refer la mobilitate)... Nu este ceva "batut in cuie" ce trebuie sa faci cu ei...
Nici un copil cu SD nu seamana cu altul (doar trasaturi fizice specifice), asa cum nici la copii fara SD nu exista "tipare"... Si ei au fiecare preferintele lor..., tu trebuie sa i le descoperi...

Mihai de exemplu e o fire tare vesela... Trebuie sa descopar ce il amuza pe el si sa rad impreuna cu el, si at e cel mai fericit... Pot sa repet la infinit un anumit gest sau cuvant care il amuza, ca va rade si jumatate de ora ca tot nu se plictiseste... dar noi nu putem tine "pasul" cu el la capitolul ras... si daca noi nu mai radem impreuna cu el, ii dispare si lui interesul... De exemplu acum e in perioada cand printre altele, ii place f mult sa ii numeri degetele... Cand aude "unu", daca cumva plange, tace imediat, si intinde degetelele si pe masura ce te apropi de 5 deja incepe sa rada, ca pe 5 il repetam repede de mai multe ori gadilandu-l... Si uite asa as putea sa iti mai povestesc la infinit...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06 aprilie 06
a adormit singurel
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sanzi Fetita mea este cel mai aproape de vrsta copilului de care vorbesti. Si noi de foarte curand am inceput sa avem o evolutie aproape normala, sa mergem sa ne exprimam mai bine si sa ne jucam ...
Sa fie in mijlocul copiilor, sa se joace si cu el, sa deseneze, cu galetusa si formele ...cuburi sa puna, sa dea jos, sa desurubeze ceva si invers, sa puna in forme (locul respectiv formei) acea forma, sa arate ce il intrebi, Ex:, mar, cana, apa si in acelesi timp sa pronunti si tu Toate acestea le poti face cu el la masa sau jos. Daca mai vrei iti mai spun si altele. In general ce face si cu un copil normal dar cu mai multa rabdare si de mai multe ori, dupa ce a executata ce i-ai cerut treci la altceva. In permanenta trebuie sa vorbeasca cineva, un radio, o caseta.....acum de exemplu sta jos si tot cauta intr-un sertar cu jucarii si scoate ce-i place, isi mai prinde degetele dar asa invata sa utilizeze sertarul.
Am foarte multe povesti/filme pt. copii (peste 200) pe calculator/CD, am si cantece, am si diafilme multe care le punem si le citim, am si un rafta mare cu tot felu de povesti...timp sa avem ca suntem dotati. Sta foarte cuminte dar sa nu fie foarte lungi povestile(acum le-am selectat si le punem doar pe cele mai scurte), de multe ori spre final le vedem doar noi, dar le terminam ca sa auda, poate se mai uita...

Sarbatori fericite, un Paste fericit impreuna cu familiile voastre si sa va aduca iepurasul tot ce va doriti(eu vreau ca Alexa sa fie sanatoasa si sa nu mai aiba SD, oare se poate sau cer prea mult?????)











Paula cu Paul & Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FELIS spune:

Paula... si e imi doresc aceasta MINUNE: ca Mihai sa nu mai aiba SD... si daca minuni s-au mai intamplat, de ce nu li s-ar intampla s copiilor nostri????

LUNA... ma bucur ca fetitza ta are o evolutie buna... Vrobirea o sa vina si ea cu timpul...

Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz, martie 06 aprilie 06
a adormit singurel
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luna73 spune:

Felis, sper ca va fi asa, dar recent o logopeda mi-a spus ca s-ar putea sa nu vorbeasca niciodata, si s-a pronuntata fara sa o vada pe fetita, mi-a sugerat ca singura solutie e gradi speciala. Pina acum toti mi-au spus s-o pastrez in gradi normala, a fost prima data cind un specialist(daca este intr-adevar) a spus "numai gradi speciala". Eu vreau sa incep logopedia dupa Pasti. Sa vedem ce va fi. Rezultatele s-ar putea sa se lase asteptate, rabdare sa avem, sunt constienta de asta.
Paula, toti parintii am vrea sa ne trezim din visul urit in care ii avem pe copilasii nostri cu sd, dar, din pacate, e realitatea. Trebuie s-o acceptam. Altii au realitatea mai urita decit o avem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali 64 spune:

PASTE FERICIT pentru voi si familiile voastre!
Sa va aduca tot ceea ce va doriti!
Noi suntem bine si in aceasta vacanta as fi vrut sa stau mai mult pe afara cu Bogdan dar vremea nu tine cu noi.
PAULA vom fi si noi la Mamaia intre 5 si 17 iunie - poate ne vedem cu copii.
Toate cele bune,
Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Dragele mele, nu as vrea sa ma laud cu Alexa dar o fac pentru a va incuraja si pe voi. La inceput toti mi-au spus ca este prea mica pentru logopedie, educatie....si eu am fost capoasa si am inceput cand a implinit 2 ani de 2 ori pe sapt(de la 1.6 ani am mers doar o data pe luna). Nu va pot spune cat ma durea ca nu vedeam nici o schimbare, nici un rezultat si cat de fitoasa si incapatanat era Alexa. Acum pot sa spun ca sunt foarte multumita. Repeta dupa profa toate cuvintele sau chear le spune doar cand i le arata(obiectele, ....)sau sa le aleaga din mai multe. A invatat multe cuvinte noi, stie sa se joace....ce sa va spun, au inceput sa se vada si roadele. Numai cu munca si iar munca(si cu ce mai da si Dumnezeu) se poate face ceva.
Luna73, eu stiu multe de fetita ta si as vrea sa stiu ca esti mai optimista. Si mie toti dr. mi-au spus sa tin copilul acasa, sa nu-l duc la gradi......sa-l duc intr-un mediu la fel.....si eu am fost nu capoasa ci foarte si am umblat zilnic, plangeam cu lacrimi de crocodil.....ca nu vrea sa mi-o primeasca nimeni. Nu mai spun ce-mi spuneau, sau cum reactionau. Am dat peste cineva cu suflet si foarte draguta care acum dupa Paste are sa o primeasca si pe Alexa la cresa(asa am vrut eu, am spus sa incepem cu inceputul dupa ce ne-au refuzat toate gradi de stat, la cele private nu ne permitem). Acum de 2-3 sapt. suntem in tratative sa ne-o primeasca si la gradi...nu spun nimic pana nu vad concret, sper sa fie bine. Eu vreau sa incepi cat mai curand cu printesa ta logopedia si educatia speciala, sa nu ratezi nimic. Eu m-am dat pe bune cu tipa de la logopedie si mi-a dat toate materialele dupa care lucreaza ea si acum le citesc si eu ca sa o ajut si acasa. Esti departe si sunt multe ca ti le-as da, dar daca vii prin buc. le tragi la xerox si ai sa ai si tu dupa ce sa lucrezi. Este greu, te enervezi, plangi....se mai aduna si alte probleme dar stiu ca esti puternica si poti sa mergi mai departe.
Sunt de priincipiu de ce sa nu incerc cu copilul la o gradi normala si pe urma in functie de evolutie....mai vad ce fac. Doar daca este foarte rau si nu ai incotro, dar altfel de ce sa-i tai craca de sub picioare de mica si sa nu poata sa se dezvolte normal. La sector la mine am cerut ajutorul sa ma recomande, sa ma ajute cu adrese unde stiu ca mai primesc si asa copii si eu spuneam una si ei o tineau pe ajutatoare, pana m-am enervat si am spus ca eu nu o dau acolo. Este la 10 metri de blocul meu si gradi, si scoala de genul acesta(ajutatoasre/speciala) dar ea este foarte bine fata de ce vad eu acolo.
Hai ca m-am intins si nu vreau sa va plictisesc.
Azi i-am luat o minge mare, uriasa pentru a o calari(medicinala).
Vali, vorbim la telefon cand ajungi, eu sunt la un hotel din marginea statiunii(la intrare).
Daca mai vin si alte mamaici cu puii lor, poate ne vedem.
Va pupic pe toate si daca mai vreti sa stii ce face Alexa si ce mai invata sa ma intrebati si va spun. Eu sunt multumita de cum este, cunosc copii si mai grav. Poate ne mai spuneti si voi si le mai combinam...invatam mai multe tehnici de educare.
Va pupic si fruntea sus. Eu va spun voua si eu ....dar ma redresez. Stiu ca este pacat sa spun de ce copilul meu??? dar v-am spus si voua ce-mi doresc cel mai mult.
Ma bucur ca ati intrat mai multe/multi pe acest forum si mai discutam.









Paula cu Paul & Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

bravo alexa!

bravo mihaita!



s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Multumesc pentru idei!!! (Paula esti grozava si te admir tare mult)
Baietelul, Marc, e tare dulce si prietenos...si e foooarte vesel...

E tare cooperant si dornic sa invete...imita si el orice si se straduieste sa invete. Imi e tare drag, dar e meritul lui pt ca e foarte lipicios si iubaretz...
Parintii lui sunt destul de ocupati si nu prea au timp prea mult sa petreaca cu el...



Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi, Radusi David



David



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Sinzi, ce pot sa-ti spun decat FELICITARI. Esti o dulce ca vrei si poti sa ajuti si un copil cu SD. Daca mai vrei sa stii sau sa ma intrebi ceva ...si pot sa-ti raspund o fac cu cea mai mare placere.
Va rog eu sa mai anuntati si voi daca cunoasteti pe cineva cu SD de aceasta pagina. Poate le este dor de noi si nu stiu unde sa ne gasesca.

Eu ma gandesc cu groaza la ce va fi cand incep serviciul, dar poate va fi bine si am sa am timp mai mult si atunci de Alexa.



Paula cu Paul & Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanacon spune:

Buna seara,
sunt mama unui baiat cu SD din Iasi, cei de pe forumul SD ma cunosc.
Am intervenit acum pentru Luna, deoarece am vazut ca esti din Arad.
Azi am citit 2 mesaje de aici, asa ca nu stiu ce varsta are copilul tau. Dar pe 11-12 mai se organizeaza la Arad o intalnire cu parinti cu copii cu SD de peste 3 ani, si probabil unul dintre subiecte va fi si integrarea la scoala. Evenimentul e organizat de Special Olympics si Aldocet. Daca va intereseaza, scrieti-mi pe oanacon@uaic.ro si va dau detalii.
Paste fericit tuturor si multa sanatate copiilor vostri.
Oana (Stefan si Paul)

Mergi la inceput