belgia (4)
Raspunsuri - Pagina 4
oanademunck spune:
Buna tuturor!
Carmen chiar cred ca ar fi cazul sa trimiti sorele din Spania aici!Te rooog!Pune-l in bagaje daca nu vrea sa vina singur. Azi a fost soare dar pe seara a fost frig rau!
Anne ziceai ca ai vreau un serviciu care sa te trimita in tabere-Eu vreau unul normallll!Mai ales ca acu plec singura fata printre 8 barbati, nu ma bucura chiar atat de tare; Ca sa nu mai pun la socoteala faptul ca in prima seara va trebui sa ne cautam singuri loc de dormit(adica sa batem la portile oamenilor sa ii rugam de un loc de dormim-in fan sau prin garaje)si sa papam insecte asta dupa ce tre sa mergem prin paduri 8 km in prima seara si in ziua urmatoare inca 8 si apoi 10 km pe un rau; Ce astept cu placere este un joc pe care il vom organiza cu copiii joc care e secret dar va fi dupa modelul Fort Boyard(era mai demult pe tv franceza)va trebuie sa trecem prin diverse probe interesante ca sa adunam niste chei , ma rog; faza cea mai si cea mai nasola este ca plecam de ziua de nastere a sotului meu si ne intoarcem din tabara de ziua mea de nastere........cand probabil voi fi moarta de oboseala si nu imi va arde de nimik
Voiam sa scriu si ceva de vopseaua de oua dar revin maine cu amanunte :)
Va pup acu ma duc la somn
mieke spune:
daca vreti vopsea de oua duceti-va la blokker sau la cassa acolo au.Eu am cumparat anul trecut citeva pachetele .Sunt niste pliculete albe cu un iepuras,scrie in germana si sunt pastile .Le dizolvati in apa cu putin otet ,apoi puneti ouale.eu vopsesc oua ,fac drob din ficat si inimi de pui,fac ciorbita din coaste de miel,friptura si pasca.De pastele catolicilor,fiica-mea este botezata catolic,fac ceva special de mincare si poate voi ascunde niste oua,nu stiu sigur,ea este inca mica si nu stie sa caute oua in gradina si nici nu maninca ciocolata.
Andreea23 spune:
Buna ziua la toata lumea!
Carmita,da ma striga tata cand e foarte nervoasa sau nu primeste ce vrea.Vorba vine ma striga,ca de fapt este un racnet disperat de cred ca o aude toata strada!Oricum eu sper sa depaseasca cat de curand faza asta si sa revina la normal....adica mie chiar imi place sa fiu mama
Anneoprea,ea nu a debutat cu tata,ci cu mama...de-mi pleznea inima de fericire si mandrie..si ma laudam la toata lumea..iar acum este intr-o perioada in care e topita dupa taicasu..iar eu ma jelui toata ca doar eu stau cu ea toata ziua ,iar pe el il vede seara cate o ora maxim doua..Of,asa-s fetele astea!.Cand e el acasa abia daca se mai uita la mine..
Despre vopsea de oua si eu am auzit ca poti gasi la blokker si in aldi.
De paste inca nu ne-am hotarat cum il petrecem...intai sa vina mama si apoi om mai vedea..Eu pe cel catolic nu-l sarbatoresc pt ca sotul meu nu prea crede si deci nici sarbatorirea pasttelui nu-l prea atrage iar fetita bea e botezata ortodox....asa ca noi sarbatorim cu drag pastele nostru !
O zi buna va doresc!
scumpi spune:
Buna fetele
Mieke,..mmm... suna delicios tot ce o sa pregatesti... noi o sa mergem anul acesta la sora cea mica al lui al meu sa sarbatorim Pastele...bineinteles ca eu stiu deja cum o sa ma simt bine si anume jucandu-ma cu copilasii...de-abia astept sa-mi vad nepoteii( sau ma rog, viitorii nepotei).
Oana iti urez bafta in tabara de supravietuire, sper sa nu fie prea frig sau sa ploua...
Andreea, m-a amuzat tare mult faza cu "tata".
Azi este f. frumos afara, frigut, dar soare. Eu una sunt cat de cat multumita de vreme, mai bine asa decat sa ploua...
Pupici
ange spune:
fetele,nu aveti catalog?
caut si eu "o cunostinta" care locuieste pe undeva prin belgia si ma gandeam sa trag cu ochiul la voi in catalog poate,poate
dar nu vad nici o listutza nimic!
aveti?
ange
Bepii spune:
Bine v-am regasit fetelor,
Asa cum zicea si Disperata, vad ca ne-am mai inmultit in ultima vreme si ma bucur tare mult. Desi nu prea postez pt ca nu prea am ce spune, totusi va citesc zilnic.
Oana, sincer te admir pt curajul tau (stiu ca n-ai incotro) dar si te compatimesc pt ca in ultimele zile vremea nu prea tine cu noi si n-o sa va fie usor cu toate actiunile pe care le veti intreprinde. Eu una n-as vrea sa fiu in locul tau, sunt o fire comoda.....ca sa nu zic altfel Sper ca timpul sa se mai inderpte si-ti urez multa bafta
Mieke, bravo tie, te-ai adaptat la conditiile de aici adica sti unde se gaseste vopsea de oua, faci drob din ficatei de pasare, ciorba de costita de miel, intr-un cuvant un intreg meniu de Pasti.
Mi-ai facut pofta . Cred ca si eu o sa ma sparg putin in figuri de Pasti si voi face macar un drob dar problema este ca aici nu am vazut usturoi verde care este f important la un drob. Ceapa verde se gaseste, la fel patrunjelul iar mararul mai greu dar legatura are 3 fire si alea scumpe rau. Iar pt drob e nevoie de f mult. In fine, vad eu cum o sa fac.
Anneoprea, ma bucur ca ai revenit printre noi, chiar ma gandeam uneori la tine ca nu ai mai postat.
Iar celelalte fete din gasca, va salut pe toate si va doresc la toate tot binele din lume.
Pupici,
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
Bepii spune:
Ange,
Am uitat sa-ti scriu si tie: Catalog n-avem dar ne poti da detalii despre cunostinta ta, poate o fi cineva care s-o cunoasca. Succes
Pupici
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
carmita_baby spune:
quote:
Originally posted by anneoprea
Noi de pastele catolic – o sa rideti - am cumparat bilete de hotel la Antwerpen (adica la citiva pasi de casa). Iar pe cel ortodox o sa-l chinuim tot in 3 acasa. Mama vine sa ne faca o vizita citeva saptamini in mai, deci dupa sarbatori.
Pai Anne daca vii pe aici prin Antwerpen, da-mi un buzz si poate iesim la un cico impreuna asa ca sa ne cunoastem si noi
quote:
Carmita_baby – wow, Casa de Piatra ! Adica pregatesti nunta din Ro de aici ? Cred ca o sa fie destul de solicitant. Adica oricum e greu si daca esti la fatza locului….Pai atunci respira aer adinc in piept cit mai ai vreme, ca sa acumulezi energie pentru marea pregateala !
Multumesc cele mai multe pregatiri le-am facut deja, adica avansul pentru restaurant, biserica... Mai trebuie sa gasesc fotograf si suntem gata de petrecere. Spre marea mea bucurie vor veni si prietenele mele de aici, la care tin foarte mult, inclusiv Oana Asa ca Oana mamica, nu te da batuta in tabara de supravietuire, ca o sa petrecem dupa aia pe cinste
Andreea sotul tau este belgian sau roman? Scuza-ma ca pun atatea intrebari, insa vreau sa va cunosc mai bine Btw si voi ma puteti intreba pe mine orice doriti.
Am uitat sa iti zic ca eu am fost azi prin zona prin care stai tu. Am o prietena care lucreaza pe acolo.
Bepii vad ca tu stai foarte aproape de Antwerpen, vii des pe aici? Cand mai vii pe aici, daca vrei sa ne cunoastem, da-mi de stire
Eu sunt fericita ca imi aduce mama cozonac facut de mamaia. Cat despre mancarurile de Pasti, nu sunt prea le am eu intr-ale bucataritului insa le voi avea si pe mama si pe sora mamei in vizita.. deci
Ange o listuta dupa cate se pare nu avem, insa incearca pe forumul romanilor din Belgia www.rombel.com cred ca ai avea mai multe sanse acolo. Sau varianta lui Bepii.
Mello motanelul iubit
carmita_baby spune:
Mieke uite ca te sarisem, scuze sa-ti traiasca fata si sa fie sanatoasa. Cand eram eu mica mi-aduc aminte ca atat eram obisnuita sa stau cu mama acasa incat urlam ca din gura de sarpe daca se apropia oricine altcineva strain de mine deci si eu fusei o mare rasfatata prin urmare
Mello motanelul iubit
mieke spune:
Bepii,la drob ,in loc de usturoi verde pun 2 catei de usturoi si o legatura de bislook,are acelasi gust ca usturoiul ,si eu cumpar marar uscat si folosesc la drob.Carmen,si eu am fost tot asa ,nu ma duceam la nimeni in brate si ma stergeam cind ma pupa cineva.Fiica-mea este mai sociabila .