belgia (4)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57396&whichpage=1 " target="_blank">1
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61811&whichpage=1 " target="_blank">2
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64235&whichpage=1 br / " target="_blank">3
sper ca mi-au iesit bine link-urile pt discutiile anterioare!
s-auzim numai de bine! si
Raspunsuri
Andreea23 spune:
Ce mai faceti?E asa liniste pe topicul asta....Mi-as dori sa vad si eu aici ca pe la alte fete de pe alte meleaguri discutii intense cu subiecte aprinse si nu numai....pentru noi fetelor ar fi foarte important,mai ales ca asa putem sa ne cunoastem mai bine,sa mai schimbam pareri...si char sa stabilim intalniri.Belgia asta nu e chiar asa mare...deci nu ar fi chiar imposibil.Voi nu va doriti asta?Nu aveti nevoie de prieteni intr-o tara straina?Mie imi place sa cunosc cat mai multa lume(chiar daca si numai virtual)...
Eu am ost cam ocupata in ultimul timp...dupa carnaval am avut nevoie de vreo doua zile sa ma refac si apoi au ieput examenele la scoala iar duminica am botezat o fetita la biserica din Aalst.... a fost cam frig,dar pana la urma a iesit frumos.
M-am intins cat o placinta...
Va pup si numai bine
Andreea
ardeiash spune:
andreea: explictia este ca fetele din belgia sunt ff ocupate. si eu am "reclamat" lipsa de activitate pe acest topic.. insa... nu poti cere omului ce nu vrea... sau ce nu poate...
exista mai multe dorinte a mai multor fete de a ne cunoaste.. insa cred ca din cauza frugului nu am reusit.... insa ne vom vedea curand sper. azi la bruxelles a fost o frumoasa zi de primavara.. ff calduroasa. sper ca si la voi... asta ne da semn ca suntem pe aproape.... ne vom vede a curand...
fetele care au copiii mici cred ca au drept de decizie... cand ... unde.... eu as pune numai o "conditie" : sa nu fie in vacanta de paste de aici.. in orice alta perioada....
cum fost la botez? ai avut emotii? e bine sa botezi un copil.. si aici cred ca e cu atat mai important...!
o spatamana frumoasa va doresc!
Bepii spune:
Bine v-am regasit fetelor,
Andreea sa sti ca mai de mult mi-am dorit si eu acelasi lucru ca si tine adica sa fim mai active, sa dezbatem subiecte sa ne cunoastem mai bine chiar si virtual daca nu personal, am lansat chiar si niste subiecte de dicutii dar nu s-a intamplat nimic asa ca mi-a trecut. Ce e drept nici eu nu pot intra mereu pe DC si deci nu pot participa activ la acest forum dar ce imi place este ca atunci cand am nevoie de o informatie fetele raspund fiecare cu ceea ce stiu. Deci nu toate scriu dar sigur multe citesc acest forum si la o adica vin cu completari. Si eu fac la fel, chiar daca nu scriu prea des, totusi imi rezerv aproape zilnic cateva minute si intru pe belgia ca sa vad daca e ceva interesant. Unde spuneai ca locuiesti, ca poate ne intalnim macar 2, 3 fete acolo?
Eu am mai spus acum cateva zile ca inca mai merg la scoala in fiecare dimineata pana la ora 12 dar pe la jumatatea lunii aprilie voi termina si ultima clasa apoi voi avea ceva timp la dispozitie avand in vedere ca si lucrez cu jumatate de norma.
Disperata, ma intrebai de nederlands daca e grea. Este o limba grea dar asa cum am mai spus acum cateva zile tot pe acest forum, nu e imposibil de invatat. Mie imi place, si o vorbesc acceptabil dupa aproximativ 2 ani de scoala, dar am avut si intreruperi in acesti 2 ani. Depinde si de abilitatea fiecaruia de a invata o limba. Nu stiu ce sa te sfatuiesc. Totusi incearca macar un modul si daca merge, continua. Si inca ceva, azi m-ai sunat dar eram la ore asa ca am inchis imediat mobilul ca n-avem voie cu el deschis. Dar imediat dupa cursuri te-am sunat de 2 ori si n-ai raspuns. Probabil ca daca era ceva important ai fi revenit.
Mieke, acum ca o ai pe mama ta aici si esti o fericita poate ne mai scri despre tine. Si eu o sa-i invit pe parintii mei aici in mai. Abia astept, parca nu mai am rabdare si timpul sta pe loc. E minunat sa-i ai aproape pe parinti, nu? Eu abia am venit din tara dar deja mi s-a facut dor de ei.
Hai ca devin sentimentala asa ca ma opresc aici, va pup pe toate si va doresc tot binele din lume
Bepii
Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta
Andreea23 spune:
Buna seara fetelor!
Disperata,la botez a fost frumos,cel putin eu m-am simtit foarte bine,mai ales ca e prima mea finuta "oficiala".Cei din Romania doar imi poarta numele caci defapt sunt finii parintilor mei...Preotul este foarte cumsecadade si a tinut o slujba foarte frumoasa si chiar un scurt discurs la sfarsit.Mie mi-a placut.....iar fetita mea care are doar 11 luni s-a topit dupa unul din dascali....era transformata..cliipea des din gene iar cand acesta vorbea cu ea se inrosea si isi lasa capul intr-o parte rusinata pana in varful urechilor
Bepii eu locuiesc in Ninove,nu este chiar departe de tine.Sunt vreo 40 de
Andreea23 spune:
Buna seara fetelor!
Disperata,la botez a fost frumos,cel putin eu m-am simtit foarte bine,mai ales ca e prima mea finuta "oficiala".Cei din Romania doar imi poarta numele caci defapt sunt finii parintilor mei...Preotul este foarte cumsecadade si a tinut o slujba foarte frumoasa si chiar un scurt discurs la sfarsit.Mie mi-a placut.....iar fetita mea care are doar 11 luni s-a topit dupa unul din dascali....era transformata..cliipea des din gene iar cand acesta vorbea cu ea se inrosea si isi lasa capul intr-o parte rusinata pana in varful urechilor
Bepii eu locuiesc in Ninove,nu este chiar departe de tine.Sunt vreo 40 de km.Si mie mi-ar placea sa ne intalnim.
Va pup
ardeiash spune:
bepii: te-am sunat pt ca am maine ceva treaba la ambasada si as vrea sa stiu cu ce ajung acolo... stiu ca-mi tot explicai tu... insa n-am retinut. s-a oferit cineva sa ma duca cu masina... acum vad ca a renuntat. daca te sun maine de dimineata... crezi ca e bine?
andreea: nu-mi aduc aminte despre ce propuneri de subiecte de discutie era vorba.... ca altfel as fi raspuns. eu citesc intotdeauna acest subiect... chiar daca raspund sau nu/ insa ce-i drept.... avem limbile destul de "legate" si e greu sa legi o conversatie daca cineva intra la cateva zile pe net...si la o saptamana pe topic... nu-i nimic.. vom recupera noi!
de pilda. eu sunt revoltata ca baietelul eu are vacanta de paste in alta saptamana decat cea a ortodoxilor.. nu stiu ce-o sa faca.. o sa lipseasca de la scoala..
in alta ordine de idei.. voi de unde va procurati produsele pentru paste? abia acum 2-3 zile mi-am dat seama ca n-am vopsea de oua... ce-o sa ne facem? habar n-am cum sa le vopsesc.. pt ca mama le vopsea mereu/ cum s-o fi facand dropul?
o gramada de intrebari... la care -mi trebuie mult timp de gandire... voi cum ati facut in anii trecuti?
scumpi spune:
Buna seara,
In primii ani de Paste si eu mi-am pus aceleasi intrebari, de unde o sa procur toate produsele de care am nevoie pt. a sarbatori ca in Romania. Si pana acum nu am reusit sa pregatesc nimic, asa ca m-am lasat pagubasa, sarbatoresc cu familia lui al meu(olandeza), cu traditiile lor. Dar au fost si ani in care am sarbatorit de doua ori Pastele, si a fost f. frumos. Anul acesta, Pastele in Romania este pe 23 aprilie, din pacate nu putem merge...
Cand este Pastele aici? Ca nu am aflat inca...
Pupici si noapte buna
ardeiash spune:
quote:
Originally posted by scumpi
Buna seara,
In primii ani de Paste si eu mi-am pus aceleasi intrebari, de unde o sa procur toate produsele de care am nevoie pt. a sarbatori ca in Romania. Si pana acum nu am reusit sa pregatesc nimic, asa ca m-am lasat pagubasa, sarbatoresc cu familia lui al meu(olandeza), cu traditiile lor. Dar au fost si ani in care am sarbatorit de doua ori Pastele, si a fost f. frumos. Anul acesta, Pastele in Romania este pe 23 aprilie, din pacate nu putem merge...
Cand este Pastele aici? Ca nu am aflat inca...
Pupici si noapte buna
pastele nu stiu cand este , insa vacanta de paste este intre 1-17 aprilie.... al nostru, da , incepe pe 23...
cum sarbatoriti voi pastele in mod olandez.. daca pot sa spun asa? e diferit cu mult de noi? ca .. par exemple.. am fost la aldi si mare mi-a fost mirarea ... am vazut oua vopsite... insa erau vechi.. si chiar daca erau proaspete .. pana pe 23 aprilie!!!
scumpi spune:
quote:
Originally posted by disperata
pastele nu stiu cand este , insa vacanta de paste este intre 1-17 aprilie.... al nostru, da , incepe pe 23...
cum sarbatoriti voi pastele in mod olandez.. daca pot sa spun asa? e diferit cu mult de noi? ca .. par exemple.. am fost la aldi si mare mi-a fost mirarea ... am vazut oua vopsite... insa erau vechi.. si chiar daca erau proaspete .. pana pe 23 aprilie!!!
Mai, in Olanda, mai precis in familia lui al meu, de Pasti se reuneste toata familia(e mare, are 4 surori si 3 frati+parintii+nepotii). De mancare nu e nimic special(doar chestii tipice lor, ex. asparagus invelit in sunca, multe combinatii de salatele, carnita facuta la cuptor), nu vopsesc oua, le mancam asa nevopsite, ce mi-a placut mult sunt chiflele care sunt in forma de iepuras. Dupa ce mancam se aseaza pe masa oua si diverse figurine de ciocolata.
Aaa, pt. copii este frumos, bunicii ascund oua de ciocolata si ei trebuie sa le gaseasca.
Cam atat, daca imi mai aduc aminte cate ceva mai scriu...
Pupici