Cu copilul in concediu
Nu stiu daca postez bine aici, dar cum vad ca aici se discuta despre calatorii, ma gandesc ca pot primi niste sfaturi utile pentru calatoria cu copilul in tari straine.
Mai concret, vrem sa plecam cu copilul, care va avea aproximativ un an, in Grecia. Cum avem Matiz, deci spatiu limitat, as vrea sa stiu ce anume considerati ca este necesar in concediu pentru un copil atat de mic.
Ar trebui sa iau carucior, scaun de masa, piscinuta gonflabila pentru baie? Dar pentru plaja?
Va multumesc anticipat!
Andreea, mami de Tudor - 10.08.2005
POZE si www.dropshots.com/andre_ea" target="_blank"> FILMULETE
Raspunsuri
mamica dulce spune:
ia carutzul !!ca sa nu carati copilul in spate pana ametiti!(eu am luat carutul si cand avea copilu' 2 ani jumate)
scaun de masa n-am folosit niciodata,tin pruncu' pe genunchi -chiar daca as fi folosit nu l-as fi carat pentru o saptamana atata drum.chiar n-are sens.mai bine ii iei premergatorul,daca foloseste acum sa ai si bafta de locuri adecvate.
piscinutza gonflabila si alte chestii pentru plaja-le cumperi de acolo,nu sunt scumpe deloc,o gama variata, dar ocupa o gramada de spatiu,sa le cari din ro,cand sigur ai sa mai vezi acolo ceva fain si ai sa-i iei.
hainutze-nu lua multe,doar cele care iti plac cel si cel mai mult,ca tot pe alea ai sa i le speli si le dai iar + ce chestii ti se mai lipesc de mana acolo.De obicei se vine din concediu cu haine nedespachetate macar,nu te incarca!!Daca mergeti la plaja mult ia mai multe schimburi subriri si un rand de grosutze,pt dimineata si seara.
ia borcanele multe sa aveti cateva mese asigurate-de fapt gasiti si acolo cu siguranta,la supermarket.la fel pampersii.
ia niste jucarii pe care le iubeste mult copilul tau,plus altele noi pentru drum...si nu uita cardul,in fond asta e cel mai important
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
andre_ea spune:
Multumesc mult pentru raspuns. Acolo, fiind statiune, preturile sunt destul de piperate. Dar vorba ta, mi se vor lipi multe lucruri de mana .
Guestus spune:
Au facut astia alt design la matiz?
carucior, scaun...pampersi.....premergator..copil..sotul...pe ultimii eu zic sa-i lasi acasa ca nu au loc.
andre_ea spune:
quote:
Originally posted by Guestus
Au facut astia alt design la matiz?
carucior, scaun...pampersi.....premergator..copil..sotul...pe ultimii eu zic sa-i lasi acasa ca nu au loc.
Ei, la o adica ii pun pe amandoi in sus pe masina sa ia si ei putin aer .
andre_ea spune:
Ideea era sa imi spuneti ce considerati necesar, ca dupa aceea vad eu cum le inghesui in masina.
anemona spune:
Am fost in Grecia anul trecut cu fetita de 1,1 ani si iti recomand sa iei neaparat carut, unul sport pe care sa-l iei peste tot si care sa ocupe spatiu cat mai putin, eventual din acela cu inchidere umbrela.
Piscinute gasesti la 4-5-6 euro acolo, noi am avut de acasa una si acolo am mai luat inca una, ca era asta mica indragostita de ele (cu nu stiu ce ursulet).
Am avut scaunul de masina (gen cosulet) pe care l-am folosit si ca scaun de masa. Sa nu plecati fara scaun de masina, e periculos sa mergi cu copilul in brate atata timp, e drum lung si va dormi cu siguranta destul, iar pt tine va fi foarte obositor sa-l tii in brate. Eu chiar nu o iau in brate in masina, chiar daca face scandal, ii pun o caseta cu muzicute pt copii si nu ma las impresionata de proteste si pana la urma tace. Asadar sa nu uiti sa iei o caseta sau un cd cu muzica pt copii, cutiuta muzicala ceva pt drum.
Noi am avut si patutul pliant, l-am luat ca sa o lasam sa doarma dupa-masa fara teama ca va cadea, noi mai ieseam pe balcon la o bere si o lasam singura. Dar sigur ca daca nu ai spatiu in masina renunti la el si il culcati cu voi in pat.
Am mai luat olita si un lighean adanc pe post de cadita, in care ii faceam baita (in care incapea asa mai inghesuita, dar ne-am facut treaba cu el).
Cu premergatorul nu are rost sa te complici, nu veti avea timp de stat in casa decat cand doarme bebe.
Nici noi nu avem masina mare, avem o Skoda Fabia si am folosit la maximum spatiul, eu am stat in spate cu bebe, iar locul din fata l-am ocupat cu carutul, ligheanul, olita si altele. Aveam bagaje peste tot. Dar ne-am descurcat. Sotul care de obicei ma bombanea ca iau de fiecare data prea mult bagaj, atunci a vazut ca tot ce am carat am si folosit.
Bebe Beca spune:
Patutul lui bebe, daca este pliant. Noi am facut greseala de a pleca intr-o vacanta scurta fara patut si am facut nopti albe...
Si caruciorul. Borcanase cu mancare, daca ii plac. Este mult mai comod si mai sigur, din punctul meu de vedere.
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
Candy spune:
In afara de ce s-a scris:
- crema solara cu factor de protectie mare
- sepcute/palarioare, eventual ochelari de soare (sunt si ptr copii peste 6 luni, ce-i drept cam scumpi)
- medicamentele pe care le foloseste de obicei + antialergice, antidiareice si unguente ptr. muscaturi de insecte.
- mie mi se pare util si storcatorul de fructe daca e mai micut, nu ditamai robotul.
Pentru masa sunt niste inaltatoare care se leaga intre picioare, ca o perna lata de o palma, mie mi se par f. utile ptr. concedii.
A propos, daca plecati cu Brei-uri la voi cu ce le preparati? cu apa plata?
Rufus spune:
Intreb si eu, dar nu dati cu rosii, pietre, etc: de ce trebuie sa carati copilul la 1 an atata drum? Nu aveti alte solutii pana mai creste?
poze multe cu noi
Bebe Beca spune:
Da' copilul nu pateste nimic...
Ioana si Rebeca
http://community.webshots.com/user/bebebeca
http://community.webshots.com/user/bebeca2004