O iau razna!!!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Asa e, si al meu se tot supara pe mine ca nu am rabdare cu copilul, insa el e mereu ocupat si sta foarte putin cu ea si firesc atunci ii face toate poftele (va vine sa credeti ca s-a dat cu ea pe topogan?!). Insa eu lucrez si inca foarte mult, ajung acasa stoarsa si nu vreau decat sa zac. Nu mai zic de weekend cand mai gasesc si cate una alta de facut in casa. Pe de alta parte imi e tare mila de Alexandra, care are nevoie sa stau cu ea si sa petrecem timp impreuna.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittie spune:

Am luat o carte "cum sa va faceti ascultati fara sa tipati" .. am inceput sa o citesc in speranta ca voi descoperi secretul :D.. E adresata in principal mamicilor de pusti mai mari, care inteleg foarte bine ce li se spune (mai mari adica peste stadiu' lu' fimiu' de 1anjuma'). Daca va ajuta, o sa redau aici traducerea unor fragmente.. Doar sa-mi spuneti :)

mamica de ( 13oct04 )

"Selon les statistiques, il y a une personne sur cinq qui est déséquilibrée.
S'il y a 4 personnes autour de toi et qu'elles te semblent normales, c'est pas bon."
Tierce de charme Kittie NinaB Ralucule BEWARE!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Draga mea, te inteleg perfect, am trecut si eu prin perioade din astea si... timpul le rezolva. Cand am nascut-o pe Loriana credeam ca hopul cel mare va fi nasterea iar dupa ce voi ajunge acasa totul va fi bine. Cand colo, cosmarul doar atunci a inceput. Micuta mea nu vroia sa suga, avea colici, se iritase ciotul de la buric, nu stiam sa/i curat nasul, nu indrazneam sa/i tai unghiile, facuse o iritatie fe fatuca, vai ....Vorbeam si eu cu prietenele care aveau copii mai mari si toate imi spuneau sa fiu calma ca starea mea se transmite la bebe, sa fiu calma ca asa am sa am mai mult lapte, sa fiu calma... Si mie imi venea sa ma urc pe pereti ... de unde calm cand copilul nu ia in greutate cat trebuie, si eu nu am lapte destul, si praf nu vrea sa bea, si aratam ca un zombie / ciufulita si nespalata si vai de mine. Poti sa/ti inchipui ca abia cand fetita a avut 1 luna am vazut si eu un film la tv. cap coada, ca ma scotea sotul aproape pe sus din casa o data la doua zile in primele saptamani dupa nastere. Ce mai, a fost un dezastru.... Iar acum, cand ma uit in urma realizez ca toate s/au rezolvat de la sine si imi vine si mie sa/ti recomand CALM

Mamica de spiridus

Poze cu Loriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

Penelopa - sa iti traiasca puiutul.
stii cum de zice despre sotz? "cum il cresti asha il ai!"
dar nimeni nu zice sa aplicam vorba asta si la copii.
"CUM IL/O CRESTEM ASHA O SA IL-O AVEM!"

eu am mers pe cateva principii (e mult spus principiu)
caz : plange bebe. verificam pampers daca e hranita daca ii este sete etc. daca plangea degeaba at. o lasam sa planga ca de! trebuie si copilul sa se exprime intr-un fel.nu o lasam mai mult de 5-10 minute ca at. insemna ca are motiv:colici sau mai stiu eu ce.

caz:la masa de dinainte nu prea a mancat si nu mananca nici acum.asta e! nu o fortam.nu vrea si pace.data viitoare va manca mai bine.dar daca se repeta o zi doua inseamna ca ceva nu e in regula sau pur si simplu are o perioada cu apetit scazut.

caz:iti vine sa tipi la copil.valeu!pai cum sa nu fie asha?!noi avem de acum o experienta de viata si ciutanu asta mic care a aparut special sa ne dea viata peste cap.intentionat o face, nu-i asha!?eu m-am gandit ca de unde sa stie bebe mersurl lucrurilor.sau care e oranduirea tabieturilor?

ex.ma scol la 7 ma spal pe dinti beau cafeaua imi iau micu dejun etc etc.
LA REVEDERE TABIETURI!
acum apar alte tabieturi unele care trebuie facute la comun.

cat despre casa!da-le incolo!si maine poti spala vasele.bebe nu le vede.si nici ca nu e dat cu aspiratorul!
sotul mormaie ceva ... sa puna mana sa faca.lasa-l juma de ora cu bebe si o sa ii sara orice pretentie din cap [:))))]

nu trebuie sa te sacrifici ptr copil.
e inca mic bebe (apropo e fata sau baiat?).dar stai sa vezi cand iti va zambi prima data!cand te va mangaia prima data (noi doua suntem la etapa asta - mangaierile sunt mai mult plesnituri pe fatza mea dar ...e fata mea si incet incet o sa invete)

eu am o gluma a mea: mi-a fost "livrata" fata fara manualul de instructiuni si utilizare!

si cand intr-un final toate or sa intre intr--un tipar...si rasufli usurata ca ai invatat shpilul si v-ati sincronizat.SURPRIZAAAAAAAAA! ies dinti sau mai stiu eu ce!si iar o luati de la capat.

si cand ma uit la ea imi creste inima!si mie si lu taicasu!

CURAJ!

jo si alexandra

"stiti soarele ala pe care tot il astept sa rasara???inca il mai astept!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Ar trebui sa te organizezi putin.
Dezordinea din program si oboseala te fac mai irascibila si te "ajuta" sa-ti accentuezi depresiile postnatale.
Copilul, daca are tot ce-i trebuie si daca nu il inveti rasfatat nu ar trebui sa-ti faca probleme. Daca, insa, te repezi la el imediat cum plange o sa te joace mult si bine.
Deobicei fiecare isi face un program dupa propriul fel de-a fi, incearca sa stabilesti prioritatile chiar pe ore si sa le respecti.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Penelopa15 spune:

va sunt datoare sa va raspund: sfaturile voastre m-au ajutat si am rezistat si am reusit si eu si Mihnea sa avem un program - bineinteles nu intotdeauna respectat...........
Dar a trebuit sa ma intorc la munca, pt ca altfel ramaneam fara post si am dus doanda la mama - o vad cam la doua saptamani - e greu dar e bine pt el acolo - aer curat, liniste - mama sta la casa intr0un cartie rlinistit in Moldova.
Acum insa duc dorul urletelor, a scancetelor dar si a gangurelilor si a zambetelor.........
Sanatate multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodraghici spune:

Oare peste 20 de ani....ce vei spune despre alegerea facuta?

si BB Fulvia

Mergi la inceput