Ce facem cu copilashii intre 2-3 ani???
Buna fetelor,
Sunt mamica lui Paul de 1 an si 3 luni...il am la parinti, in provincie pentru ca am inceput serviciul, dar in nov face 2 anishori si as dori foarte mult sa il luam acasica, sa fim din nou o familie, chiar daca imi va fie mie mai greu...interbarea mea este: ce fac cu el? la gradinita particulara nu imi permit sa il dau, poate ati vazut si voi, costa 6 mil si ceva la program prelungit cu mese incluse...; la cresa, am fost, am vizitat una care ni s-a spus ca e cea mai buna din sec, dar...nu m-a convins ca e alegerea cea mai buna......iar subiectul bona, pt mine e exclus..nu am incredere, nu pot lasa copilul singur acasa cu o straina, nu pot!!!
Ce sa fac?????? va cer sfatul, sau poate ma intereseaza sa impartassc din experientele voastre.....voi cum ati procedat cand avea copilul 2-3 anishori, pana sa il dati la gradi?????????
Multam. Apreciez fiecare raspuns!!!!!
Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
Raspunsuri
anemona spune:
Draga Onitza, si eu am o fetita de 1,8 ani si mi se rupe inima cand ma gandesc ca va trebui sa reiau munca si o sa stam mult mai putin timp impreuna. Si eu, ca si tine, nu-mi pot imagina sa las copilul cu o straina toata ziua, este peste puterea mea de a accepta.
Eu am ales varianta gradinita si deja sunt in cautari pentru ca as vrea s-o duc deja in jur de 1 aprilie.
Daca nu poti face asta, poti apela la cineva din familie care sa fie dispus sa vina la tine sa stea cu copilul. Ori o bunica (daca nu e din Bucuresti eventual se muta la voi o perioada, daca sunt doua bunici pot veni pe rand), ori o ruda bucuresteana in care ai incredere care sa vina zilnic pe post de bona. Noi din pacate nu avem pe nimeni disponibil.
Ma tem ca astea sunt singurele alternative, dar eu zic ca merita orice sacrificiu ca sa fiti impreuna "o familie", asa cum spui si tu si iti doresti.
Este intr-adevar o suma gradinita, dar daca te gandesti ca si o bona iti va cere destui bani, plus mancarea bonei, plus mancarea lui bebe, tot cam acolo ajungi.
Poate totusi convingi pe mamaie sa vina la voi o perioada, pana la 3 ani cand poate merge la gradi de stat.
Mult succes in a reusi sa gasesti solutia potrivita si sa fii alaturi de copilasul tau.
Anemona
ankalaura spune:
Eu as opta pentru cresa. Daca nu te-a convins prima, poate te va convinge a doua. Daca vei alege varianta asta, ar fi bine sa te grabesti, pentru ca locurile disponibile se ocupa foarte repede, iar la varsta voastra, deja au prioritate copiii inscrisi deja din anul anterior (adica cei care au facut deja un prim am la cresa respectiva).
Fireste, toate optiunile, indiferent de cat sunt sau nu la indemana, au atat plusuri cat si minusuri.
La cresa totusi, copilul se "disciplineaza" putin. Sunt primii pasi in educatia lui ca membru al unui colectiv. Este o varsta cand e important sa aiba companie fara ca el sa fie centrul atentiei, cand este important sa invete sa isi astepte randul, sa imparta, sa se joaca in grup. Sunt multe aspecte pozitiva in mersul la cresa.
Fireste, te poti gandi ca se va imbolnavi, sau mai stiu eu ce... Eu personal nu cred ca este cel mai important aspect, si in nici un caz criteriul definitoriu - nu-l duc la cresa pentru ca SIGUR se va imbolnavi. Daca nu-l duci, se va imbolnavi in primul an de gradinita si tot se va imbolnavi.
Deci, eu votez cresa. Mult succes!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mica, Eliza mijlocie, Eliza mai mare
mitzuka spune:
Dar ce ne facem daca la cresa nu mai accepta copii..acum in mijlocul anului?????????
Eu am un baietel de 1 an si 10 luni....din ianuarie am inceput sa caut cresa pt el...dar.....ori sunt prea multi copii si nu mai iau...ori renoveaza si inchid sau ii muta in alt loc si oricum nu mai iau copii noi..Pile am si inca cu toata interventia lor nu am reusit nimic....
De cresa particulara sau bona nu poate fi vorba pt ca nu imi permit financiar..bunicii lucreaza ....Chiar nu vad ce voi face cu el....o s il car cu mine la servici????
Ce am ajuns sa ne programam cand sa facem copii ca sa poata fi primiti la cresa....
intr-adevar ce facem cu copilasii??????
O mamica disperata( si nervoasa)
CristinaT spune:
Eu am dat-o pe Oana la gradi particulara si aveam si o bona care avea grija de ea cand era bolnava. Era cineva din familie. Nu am fost de acord sa o las la maica-mea.
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank">6 ani - 14 februarie 2006
FELIS spune:
Eu cau bona, desi nu imi permit, dar ma gandesc ca daca ma duc la servici, sa o platesc din cei 3 mil care ii iau in plus pt ca ma intorc mai repede...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
ianuarie 2006,februarie 2006, motz
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
mamica dulce spune:
nu poti sa o aduci si pe mama ta?sau alternativ,mama ta/mama sotzului sau altcineva care are timp si in care ai incredere?
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
onitza spune:
MUltam fetelor de raspunsuri....sunteti niste draugte ....pe mama nu o pot aduc ela Bucuresti, are coloana dostrusa, fapt pt care am angajat o bona la ea in casa sa poata sta cu Paul....soacra are o aman cu probleme, deci....suntem singurei pe aici prin jungla din BUcuresti, cu rude ce-i drept, dar nu binevoitoare sa ajute!!! ce sa mai spun????? ca deja nu mi se pare o idee buna sa mai stea cu ai mei si ca sunt suparata pe viata???? m-am certat rau cu ai mei in seara asta, nu am vrut sa se ajunga aici, dar ...spre rusinea mea am raspuns la provocarile aduse din aprtea ...tatalui meu! ...pe scurt, iau decizii fara sa ne anunte, dar copilului ii ie rau nu ne suan, nu ne pune la curent cu nimik din ce se intampla....asta e ceva ce ne deranjeaza pe noi ca parinti, in schimb el , Paul e bine acolo......am fost per punctul de a-l aduce azi acasa de tot, sa reintru eu in CIC si sa fim impreuna....dar....saptamanile astea sunt foarte import. pt mine la sv, si chiar nu pot lipsi....offfff, nu mai e mult pana departe, zic eu!!!!!stii oare cum e sa iti soresti sa il cresti cum crezi tu cum e mai bine si sa vezi ca el e foarte rasfatat de bunici si transformat de altfel....????? si sa vezi ca are alte tabieturi (nu in sensul bun) si sa iti vine sa le atragi atentia, dar de rusine si din respecti sa taci??? asta pana se intampla sa vezi ca nu mai tin deloc cont de tine, ca parinte.....
...eu va multumesc inca o data, e clar ca alegerea a fost a mea, asa c anici nu are rost de fapt sa ma plang, ci sa sper si sa ma rog ca Paul nu va deveni copilul foarte rasfatat si imposibil de comunicat (cyu timpul....).....pupic si...in contninuare astept si alte raspunsuri....
Onitza si Paul Constantin (28.11.2004)
pozele noastre
PETRECEREA DE 1 AN!!!
jozsaerika spune:
uite eu am facut asa
-l-am dus la o gradinitza particulara unde iau copii de la 2 ani dar pt. al meu au facut o exceptie si l-au luat la 1 an 10 luni...eu sunt multumita de evolutia lui acolo...desigur este f.greu la inceput a plans vreo luna in fiece dimineata si mai sunt si imbolnavirile
-chiar acum dupa ce am fost in spital vreo saptamana ne-a zis medicul sa nu il ducem decat in mai la gradi sa isi revina dupa tratament si sa nu mai contacteze alte boli...deci suntem in cautare de bona
oricum daca il duceti copii la gradi va trebuie si o varianta de rezerva pe cand se imbolnavesc ...caci din pacate se imbolnavesc des in primul an
va doresc succes in orice decideti
mama de ingeras Norbert (07 dec 2003)
poze