Viata in Germania (33)
Raspunsuri - Pagina 7
GabyHila spune:
Heya,
Ma gasesc pentru prima data pe acest topic. Recunosc l-am citit din fir`a`par. Fetelor sunteti totale:)
Am citit threadul pentru ca barbatul care a sagetat inima mea locuieste langa Hamburg. Si ma intereseaza direct despre "viata in germania"
Vikinga: M-a prins foarte tare insula ta. Si as vrea sa vin in mai sa stau cu ursitu` 2 zile. Am inteles eu bine sau ai cu sotul un hotel? Ti-am scris un PM dar am vazut tarziu ca nu am activat sa si primesc. Asa ca.. as aprecia daca mai imi poti da odata linkul cu descrierea insulei. Am incercat sa caut pe forum, dar rezultatele sunt multe rau.
Felicitari pentru o comunitate atat de inchegata. Nu am bb, dar sentimente materne din plin!
O zi minunata,
Gaby
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
peca spune:
fetelor....
acum alta problemuta:
anul trecut voi ati fost la bodensee .... ati putea sa imi dati mai multe inf.
caci am fost rugata sa ma interesez de cazare/pret....pt. un grup de roamani din ro. (cred ca 14) care vor sa vina in iunie...mai precis in 10 cand e "Festivalul trandafirilor la Mainau" si durara de sedere o inca in discutie
eu am spus ca o sa sun sa ma interesez de cazare.....dar nu ma pot apuca sa sun la fiecare hotel...caci nu stiu cata seriozitate ofera fiecare...de aceea stiu ca voi ati fost anul trecut...asti sat si cazati.. ...si poate ma puteti ajuta cu inf.
si nici timp atat de mult din cauza lui bb. nu am....vreau sa ii ajut caci sunt oameni minunati iubitori de frumos (plante/flori) .... dar acum cu bb. mic sunt cam legata de maini si de picioare
eventual poate este cineva disponibil si cu chef si din zona care sa insoteasca grupul in "excursia" lor
mersi pt. orice inf.
peca si niko(23 iulie '05)
_
osna spune:
buna fetelor si un inceput de saptamana minunat sa aveti.
voiam sa va intreb cand e pastele nemtesc? noi suntem ortodocsi si il tinem pe al nostru dar eram curioasa,sa nu ma prinda cu frigiderul gol si magazinele inchise.
si stiti cate zile e liber dupa luni si marti sau numai luni??
14+
narcisa spune:
16, 17 Aprilie e pastele catolic. Liber numai luni!
narcisa
quote:
Originally posted by osna
voiam sa va intreb cand e pastele nemtesc? noi suntem ortodocsi si il tinem pe al nostru dar eram curioasa,sa nu ma prinda cu frigiderul gol si magazinele inchise.
14+
tinatache spune:
quote:
Originally posted by GabyHila
Heya,
Ma gasesc pentru prima data pe acest topic. Recunosc l-am citit din fir`a`par. Fetelor sunteti totale:)
Am citit threadul pentru ca barbatul care a sagetat inima mea locuieste langa Hamburg. Si ma intereseaza direct despre "viata in germania"
Vikinga: M-a prins foarte tare insula ta. Si as vrea sa vin in mai sa stau cu ursitu` 2 zile. Am inteles eu bine sau ai cu sotul un hotel? Ti-am scris un PM dar am vazut tarziu ca nu am activat sa si primesc. Asa ca.. as aprecia daca mai imi poti da odata linkul cu descrierea insulei. Am incercat sa caut pe forum, dar rezultatele sunt multe rau.
Felicitari pentru o comunitate atat de inchegata. Nu am bb, dar sentimente materne din plin!
O zi minunata,
Gaby
Do not go to bed mad! Stay up and fight!!
bine ai venit!
uite, aici sta vikinga: www.sylt.de. Linkul de la hotel nu-l am aici (la serv.), o sa ti-l dea ea cand apare ca o boare pe aici.
despre cazare la Bodensee eu nu-ti spun decat ca la romanu unde am fost noi atunci NU iti recomand sa mergi, desi cred ca romanii ar merge din start mai degraba la un hotel nemtesc.
O saptamana buna, a venit primavaraaaa!!!!!!!!!!!!
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
gabi68 spune:
quote:
Originally posted by osna
14+
Buna!
Pastele Catolic este anul asta pe 16 aprilie.
Dar liber este vineri (Karfreitag) pe 14 aprilie si pe 17 aprilie (a doua zi de Pasti).
Toate cele bune!
Gabi
krysta spune:
Multumesc de primire, incerc si eu sa ma adaptez dar nu prea imi reuseste bine, nu prea stiu ce se poate face cu copilul pe aici, in afara de plimbatul in parc, nu prea stiu social cum sa ma integrez, ma simt tare singura pe aici
krysta
copiloi spune:
quote:
Originally posted by krysta
Multumesc de primire, incerc si eu sa ma adaptez dar nu prea imi reuseste bine, nu prea stiu ce se poate face cu copilul pe aici, in afara de plimbatul in parc, nu prea stiu social cum sa ma integrez, ma simt tare singura pe aici
krysta
Pai primul pas spre integrare ar fi invatarea limbii (in caz ca e cazul). In functie de ce statut ai in Germania, poti beneficia de cursurile de integrare (Integrationskursen), iar pe copil il poti lasa la o cresa (din cate stiu, daca faci cursurile la Caritas, se ocupa ei si de copil - mai multe poate stiu fetele).
In rest, catinel, catinel....poate dura ani buni, pana poti spune ca te-ai "integrat", dar poate merita!
Alina