Viata in Germania (33)
Raspunsuri - Pagina 12
kim222 spune:
..salutare si scuze ca am dat buzna la voi...
Plecam in Ro si la intoarcere ar trebui sa stam cam 8 ore in Munich...deci avem la dispozitie cam 5 ore de hoinareala. Merita sa cumpar acest bilet? Care sint puctele de atractie in acest oras? Ce trebuie neaparat sa vedem?
Va multumesc anticipat ..si un we placut!
As dormi mai putin, dar as visa mai mult, intelegand ca pentru fiecare minut in care inchidem ochii, pierdem saizeci de secunde de lumina.
sfarsitoarea spune:
Livia, noi am innoptat de doua ori in drum spre casa la Arad la Pensiunea Alexander. Prima data nu am platit decat pana in 50 euro pentru o camera cu pat dublu si canapea extensibila. Micul dejun e inclus. A doua oara am platit aproape 70 euro pentru aceeasi camera numai ca am mancat acolo si de seara. Mi s-a parut foarte mult. Avantajul este ca, avand o curte mare si garduri inalte si sistem de securitate foarte bun, poti lasa bagajele in masina fara sa le descarci pe toate asa cum ai fi facut la un hotel normal. Ceea ce pe noi ne-a ajutat, ca tot timpul plecam in Romania cu masina incarcata pana la refuz.
Daca te intereseaza iti trimit pe PM adresa si numarul de telefon unde poti face rezervarea.
Cat spune:
Kim222, da, sigur ca merita sa te opresti putin in München, e un oras superb. Uite aici ce ai putea sa vezi: http://www.muenchen.de/home/60093/Homepage.html
Poate mai vin si fetele din München cu idei.
Himmelsduft sper sa ne anunti curand de burtica . Iti tin pumnii!
Alina, sa-ti traiasca fetita si sa fie sanatoasa si norocoasa! O reteta de tort Barbie am vazut la Deserturile Nataliei, La bucatarie.Vezi daca poti sa te inspiri de acolo, are si poze!
Si tie iti doresc bafta multa pentru bebe 2! La noi s-a lasat destul de mult asteptat , e o diferenta de 4 ani si jumatate intre fetite.
V-am pupat si va doresc un sfarsit de saptamana frumos si linistit!
Ufffffff, la noi iar ploua si mai pleaca si mama azi, raman singura cu piticele . Sper sa fac fata cu toate!
tinatache spune:
am si eu o durere mai urgenta asa:
stiti cumva daca ai voie/poti da copilul in alta Gemeinde la gradinita?
De ex. stai in Gemeinde X si te muti sau nu-ti place gradi sau etc.etc. ce alte motive ai si vrei sa il dai in satul de alaturi, numai ca satul de alaturi apartine de Gemeinde Y, total separat de X. Stiam ca la cresa este o problema dar la gradi cum e?
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
krysta spune:
Revin, se poate renunta la alocatia din Romania? Eu cand am intrebat, am inteles ca nu este posibila optiunea de renuntare, stie cineva cum pot proceda?
sfarsitoarea spune:
Krysta, se poate renunta la alocatie in Romania. Am rugat-o pe bunica din Bucuresti sa se duca la Primarie si sa anunte, i-a dat o hartie pe care ne-a trimis-o noua. Nu e greu de renuntat la alocatie, ca zic mersi ca nu mai dau bani. De cand esti aici? Intreb asta pentru ca noi am venit aici in octombrie si pana am facut actele si ne-am prins noi cum e cu kindergeld-ul au trecut trei luni. Si sa stii ca am primit banii si pe lunile dinainte.
krysta spune:
Multumesc mult sfarsitoareo pentru raspuns, de fiecare data esti foarte promta. Suntem veniti de prin ianuarie si deocamdata pentru doi ani.
Mai am o alta problema, de data asta de sanatate, Suntem de vreo doua luni raciti toti trei - adica eu sotul si Atena - cu tot felul de complicatii: sinuzite, otite, conjunctivite. Noi suntem doua zile bine si iar o luam de la capat si nu se mai termina. Atena a fost tratata o singura data la inceput cu antibiotic, a fost bine o saptamana si apoi am luat-o de la capat, apoi nimic, am cerut macar picaturi de nas si doctorita mi-a zis ca nu e cazul sa o tratez decat cu aer proaspat, mie mi se pare ca mergem din ce in ce mai rau, iar intre timp Atena a mai facut puseuri de otita purulenta de vreo trei ori, conjunctivita, tuse, dureri in gat, care vad ca nu trec ci se agraveaza. Cum se poate proceda la schimbarea medicului ei, e nevoie de vreo formalitate?
Stiu ca a mai fost cineva in situatia asta, cum ati procedat, cu ce ati tratat si cat timp a durat?
Am scris o istorie intreaga, sper sa aveti rabdare cu mine!
Krysta si Atena
tinatache spune:
krysta, poti merge la cati medici vrei, nu faci nici o formalitate pt asta.
Cristina
-----------------------------------------------
Explica-mi, si am sa uit
Arata-mi, si am sa-mi aduc aminte
Lasa-ma sa fac singur, si am sa inteleg.
Confucius
palmyrah2002 spune:
Draga Cristina(tinatache)iti scriu aici,ce-i drept in graba,pentru ca nu mai stiam nimic de voi.Astept vesti,daca ai timp!Adresa de mail a ramas valabila?
Eu am reinceput serviciul,pe bebe Rares l-am lasat cu bunica,Mihnea e gradi,acusica incep si orele la master si pot spune ca vreau ca ziua sa aiba cel putin 40 de ore!
Pupici dulci de la noi!
Cristina , Rares 9 luni si Mihnea 4 ani si jumatate
dana n. spune:
Salutare!
In curand ne mutam si vrem sa ne schimbam mobila de bucatarie.Am gasit una care ne-a placut la Quelle.Este dotata cu produse electrocasnice Privileg.A cumparat careva de la ei?Ce parere aveti despre electrocasnicele Privileg?
Multumesc anticipat ptr. raspuns!
------------------------
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3286839" target="_blank">Diverse poze
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?catID=87&albumID=3219207" target="_blank">Poze cununie civila
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3374760" target="_blank">Nunta noastra
www.arcor.de/palb/thumbs_public.jsp?albumID=3545232" target="_blank">Luna de miere-Rep.Dominicana