copilul meu - nu este asa cum m-am asteptat
Raspunsuri - Pagina 6
Andrada spune:
Voiam sa-ti spun Kehleyr ca nici Marcu n-a fost niciodata ce m-am asteptat sa fie. N-a mers cind eram eu acasa, n-a zis mama cind ma asteptam eu sa zica, nu i-a placut mincarea dupa care credeam eu ca o sa fie inebunit, n-a citit cind am insistat eu cel mai mult, n-a zis niciodata ce m-am asteptat sa zica, n-a fost sanatos cind trebuia sa fie, si-n general nu e nimic din ce am crezut eu ca va fi copilul meu. Si e atit de bine!!! Atit de bine ca ma gindesc serios daca un eventual al doilea copil imi va oferi atita bucurie cita mi-a dat Marcu.
La un an jumatate stia o orchestra intreaga de instrumente si asezarea pe alamuri, instrumente de suflat...etc, la doi ani inca ne zbateam sa potrivim corect formele geometrice.
La 3 ani jumatate incurca jumatate de alfabet, la 4 ani jumatate imi citea si scria in doua limbi.
La 8 luni jumatate a inceput sa mearga, la 5 ani inca invata sa tina corect creionul in mina.
Nu reuseste sa stea 7 secunde cu fundul pe scaun cind scrie, dar nu se misca de linga un lego nou cu 250 de piese pina nu il termina chiar daca ii ia 2 ore.
E amuzat teribil!!de Jurassic Park si terifiat de un iepure gigantic pe care l-a vazut intr-un film (cosmaruri..etc).
Are perioade luuuungi din care nu cred ca o sa mai iasa pina se casatoreste (perioada lego, perioada arthur si cavalerii mesei rotunde, perioada robin hood, perioada tzevi..etc), si peste noapte se trezeste cu o noua iubire uitind total de fosta.
Nu-mi da nici un avertisment la ce va urma si citeodata sint debusolata. Ar parea ca n-am nici un control asupra lui si de cele mai multe ori n-am, dar oricit ar parea de curios, asta a inceput sa imi placa. Asta inseamna ca pot sa cresc si eu odata cu el.
Si sint pregatita.
Sanse sint ca Marcu sa nu exceleze in toate cele de care se va apuca. Pe de alta parte sanse sint sa fie foarte bun la ceva, si daca acest ceva il poate il tine si fericit si onest, nu-mi pot dori mai mult.
Pina atunci m-am dat de partea lui si "enjoy the ride together"!
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
ruxij spune:
Pai nu stiu de ce nu e cum vrei, ca vad ca Marcu a facut o gramada de lucruri complicate devreme.
SAMURAYJACK23 spune:
Fiecare copil cu ritmul lui.Stefan facea "pa" la 1 an.Acum,dupa 5 luni brusc a uitat(sau se face ca a uitat).Sanatosi sa fie toti!
lizi32 spune:
nici noi nu iesim prea mult din tipar... si eu vreau multe pt fi-miu dar... ramanem la ceea ce avem, adica destul de putin: avem 1 an si 8 luni si daca azi spunem un cuvant scurt uitam de el cu desavarsire ; puzzel?? doar ca sa aruncam cu el prin camera; cartile sant interesante pt maxim 2 minute ( ca doar atat reusim sa stam in acelasi loc)... la gradinita nu prea participam la cursuri... dar santem inventivi si f ordonati:))) adunam toti pantofii si papucii si ii punem in dulap si tot ce cade pe jos se regaseste in cosul de gunoi:)))
eu am crezut ca va mosteni ceva , genetic, de la tatal lui; un om mult peste medie de inteligent.. si tot astept cate ceva semne dar... acum deja ma resemnez si im i spun ca fie si cumine sa semene si tot e bine...
cred ca e normal sa vrem cel mai mult si cel mai bine pt ei, copii nostrii... inainte voiam si mai mult, eram chiar f dezamagita dar de cand il duc la gradi si trecem zilnic prin fata unui centru de reabilitare pt copii cu retard mental- m-am linistit. sanatos sa fie si sa ne iubeasca si respecte pe noi si semenii nostrii; sau cum spune sotul meu: sa ajunga un om bun si folositor umanitatii.
in sfarsit un subiect de la care am avut de invatat o groaza!!!! multumiri tuturor celor care au impartasit din idei si experiente
sorana spune:
Kehleyr - foarte bun subiectul.
Ai zis si tu faza cu gradinita si asta vroiam sa-ti sugerez si eu. Desi Monica nu face nici acum (3 ani si 6 luni) puzzle-uri cu mai mult de 9 piese.
Sincera sa fiu si eu aveam cam aceeasi problema cu tine - Monica a vorbit la 2 ani 2 luni, Pana atunci mama, tata si .... copac. Si ma incurajam "cel putin nu e muta, ca uite, zice 2-3 cuvinte". Apoi singura utilizare a puzzle-ului era sa incerce sa puna 2 piese aleatoare prin metoda "politist" apoi sa le arunce cat colo pe toate - si crede-ma ca vreo 6 luni am tot incercat sa-i explic cum e cu puzzle-ul asta! Si de numarat ce sa mai vorbim - 1, 2, 4, 6 (si atat) pana la 3 ani!
Si culmea - e un copil foarte inteligent si sociabil si vesel si plin de energie.
E la gradinita din toamna (avea 2 ani si 11 luni cand a inceput) si a facut progrese remarcabile. Eu am tras concluzia ca eu nu sunt buna de "educatoare", Sper ca la varsta scolii sa ma descurc mai bine cu explicatiile. Pur si simplu nu gasisem metodele de a o face sa priceapa. Stii cum a invatat sa numere? Prin jocul de-a vanzatoarea ("furat" de la jocurile lor din gradi). Respectiv luam un pachet de tigari (vanzatoarea - adica ea) si eu am drept bani un pachet de carioci. Si vin in magazinul ei sa cumpar 5 tigari pentru care imi cere drept plata 3 carioci. Ne jucam asa cam 1 data pe saptamana (de vreo 5 luni) si copilul meu numara fara probleme pana la 10 si deja incep sa-i cer 15 tigari!
Sorana si Monica (3 ani)
corinadana spune:
KEHLEYRmergi la www.reclama si citeste acolo! "Accepta ti copilul asa cum e!"
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
carmens2you spune:
Buna, mamicilor!V-am cunoscut recent,si uite ca ma bag si eu in vorba!
Interesant subiect,caci si eu am avut probleme asemanatoare candva!Nu vreau sa fabulez insa din experienta am invatat-copii mei au 17 si 14 ani-mamicca tanara, eram innebunita cu doi pe cap.
Buun!! Ce vreau sa va spun:lasati copii sa-si consume energia-caci debordeaza de energie-daca ei prefera prin topait, alergat,rostogolit.Interesul ptr. activitatile intelectuale vor veni cu siguranta.Astia mici oricum se plictisesc f. repede de un lucru, activitate sau persoana. Le place schimbarea, diversitatea.Nu va alarmati, mai ales la varste fragede, au timp de studiu. Si asa programele scolare sunt extraordinar de grele,comprimate si... atunci o sa vedeti.Bucurati-va de voiosia copiilor,de rasul lor exuberant cateodata,de prostioarele lor(chiar daca cu cateva secunde inainte i-ati mustrat)asa trebuie sa fie copii.
toate cele bune su jucati-va impreuna cu ei!!
corinadana spune:
KEHLEYR ia mesajul meu de mai sus si in loc de reclama scrie parinti.
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
claza spune:
Stati putin! Suna bine in teorie "Accepta-ti copilul asa cum este", "Nu-i impune sa-i placa ceea ce-ti place tie", etc - chiar sunt de acord, in principiu, dar...
Oare copilul care nu are rabdare sa asculte Capra cu trei iezi la 2 ani nu va deveni elevul de 10 ani care nu vrea sa citeasca "Amintiri din copilarie" si apoi adultul care ajunge sa se laude ca n-a pus mana pe vreo carte in viata lui? Stiu ca nu e obligatoriu sa se mearga pe traiectoria asta, dar riscul exista, nu poti sa nu te gandesti...
Poate ca e adevarat ca, "in viata nu conteaza numai sa fii destept", dar eu cred ca intr-adevar conteaza sa nu fii ignorant, astupat la minte... Si prin urmare, merita ca cel putin sa ne expunem copii la "activitati destepte", chiar daca nu par sa fie interesati (deocamdata).
Si sa nu ne simtim vinovate pentru ca vrem mai mult de la ei, pentru ei.
Principesa spune:
Claza, este bine sa ii oferi copilului tau cat mai multe variante pentru ca el sa aleaga ce-i place.
Dar daca el la 2 ani nu are rabdare sa asculte povestea si tu te gandesti ca daca merge asa la 30 nu va fi citit nici o carte, ce faci?
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
Durerea este inevitabila dar suferinta este optionala