Criterii de algere bona

Criterii de algere bona | Autor: asi

Link direct la acest mesaj

Cum ne dam seama ca femeia care vine sa stea cu copilul e potrivita?
La ce ne uitam si ce o intrebam ca sa ne dam seama?
Se poate face o impresie la prima vedere?

Eu am nevoie de o femeie care sa stea cu copilul 4 ore pe zi.Va rog sa ma ajutati sa iau decizia buna.

Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
Familia mea
Razvan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Chiar nu imi poate spune nimeni cum a ales bona pentru copil?

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Caracteristicile fizice (la ce ne uitam cand avem in fata o potentiala bona): sa fie curata, sa miroasa cat mai putin a orice (nici damfuri de mancare, dar nici prea mult parfum), sa aiba unghiile taiate si mainile curate, sa nu aiba defecte fizice evidente, care ar putea sa o faca sa fie respinsa de catre copil.
Caracteristici psihice: de acestea iti poti da seama din discutie, din modul in care vorbeste, daca e o persoana repezita sau calma, daca e toleranta si adaptativa la diverse situatii.
In functie de varsta copilasului cu care va sta, poti s-o intrebi despre aspectele referitoare la ingrijirea zilnica (daca e un bebe mai mic) sau despre activitatile si jocurile pe care le-ar putea face cu un copilas mai mare.
Spune-i cu ce probleme te confrunti in ingrijirea copilului si vezi daca iti ofera sfaturi, daca incearca sa se impuna sau e genul care conlucreaza cu parintii.
Cred ca mai sunt multe de spus, dar sper ca ti-am oferit un mic inceput.
Succes la gasirea celei mai potrivite bone.

Vilma, Anca (4,8 ani) si Tudor (2 ani)

Mergi la inceput

Vilma multumesc

Familia mea
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NinaB spune:

personal, am preferat o bona "cunoscuta"... respectiv prietena sau cunoscuat de-a cuiva de incredere. in felul asat mi-am evitat anumite surprize.

inainte de a o lasa singura cu copilul am stat cateva luni cu acasa, alaturi de ea, urmarind discret ce fac.
responsabilitatile ei initiala s-au rezumat la a se plimba cu el, a-l hrani si a se juca. restul si le-a atribuit singura sau i le-am delagat dupa ce am capatat incredere.

aspectul fizic ingrijit (curat!!) si blandetea in raport cu bb au fost primordiale.
de principiu..manifestarile gen: "puisor", "ciucurash" si alte diminutive si miorlaieli lingusitoare nu mi se par potrivite. deci...vezi sa nu fie falsa. Naturaletea mi se pare esentiala, cel putin la priam vedere. Mai incolo..sunt mulet de discutat...

Mergi la inceput

Am impresia ca nu voi gasi o bona potrivita
Deja am vazut 3 persoan si una mi-am placut aparent dar am aflat ca ii place.

Evenimentele importante
Razvan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tino spune:

cea mai tare chestie e sa gasesti o bona specializata. din nefericire costul e destul de ridicat si nu stiu daca in orasul de unde esti tu exista asa ceva. in Bucuresti stiu ca exista deja.
in felul acesta poti sa tragi persoana in cauza la raspundere daca e cazul. gandeste-te ca ii lasi copilul si casa pe mana si daca nu e persoana potrivita ...
am si eu un baietel de 6 luni si ma gandesc cu groaza cand va veni momentul sa ma desprind de el pt. ca nu stiu cu cine il voi lasa.
nu iti vine sa iei pe cineva asa de oriunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Vai draga asi, cand o sa vezi vreo 4-5 duzine de bone o sa spui ca ti s-a acrit de interviuri.
Pana la urma mai exista oameni buni. Mai greu se gasesc, dar exista. Eu mereu m-am ghidat dupa instinct. Si am cam nimerit. Acuma nimeni nu-i perfect, dar pe mine ma intereseaza sa se ocupe de fetita si ei sa-i placa sa stea cu respectiva. Am avut 3 pana acum, 2 ani prima, 1 an a doua si de 1 an o am pe a treia. Ca prima n-o sa mai gasesc nici in 10 vieti. Poate de aceea mi-a fost greu sa le aleg pe urmatoarele. Parca era bunica Andradei, asa mult o iubea., Si acum tinem legatura. Are un nepotel si asta e.
Conteaza mult si prima impresie, spune multe despre om. Apoi, pe mine m-a interesat sa ii placa copiii, sa fi crescut vreodata copii, sa nu fie fumatoare, betiva, sa fie curata, sa fie asezata, nu apucata.
Iti doresc succes in alegerea unei bone. Dar multe trebuie sa vezi ca sa ai din ce alege. Si apoi in cluj ai de unde alege. In orasele mai mici e ceva mai greu.

Fericirea e alcatuita din lucruri marunte.

"And in the end, it's not the years in your life that count. It's the life in your years" Abraham Lincoln

Mergi la inceput