Rasa caini-Akita Inu

Rasa caini-Akita Inu | Autor: maggda

Link direct la acest mesaj

Aseara am descoperit aceasta rasa de caini pe internet si mi-a mers rau de tot la suflet.Am si o cunostinta care are si mi-a spus ca este un caine tare linistit cu familia.Tot studiind pe net concluzia e ca imi place rasa japoneza dar fetelor imi place de nu mai pot .La noi in Arad nu stiu daca sunt 5-10 caini din aceasta rasa.
Aveti careva dintre voi un asemenea caine?Ce mananca,cum se comporta cu voi...
pupici la toate

Magda si Bianca 7 anisori

http://community.webshots.com/user/danut1965

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina V spune:

Tara in care este inregistrat: Japonia
Inaltime: mascul 63 - 70 cm; femela 57 - 70 cm
Greutate: mascul 35 - 40 kg; femela 32 - 40 kg
Culoarea parului: roscat; cenusiu; negru-vargat; alb cu pete de culoarea sare si piper

Caracteristici:
Caine de talie mare, solid, de proportii armonioase, cu o infatisare impunatoare, ce da impresia unei mari distinctiuni, datorita unei perfecte simetrii. Are o alura viguroasa si deplina, plina de grandoare si blandete.

Origine:
Rasa veche japoneza, care s-a dezvoltat in regiunea Akita, din nord-estul Japoniei. La inceput a fost folosit la vanatoare, apoi a fost intrebuintat ca un caine de lupta, datorita conformatiei sale puternice. Considerat ca o glorie nationala, ca un monument istoric, in prezent este unul dintre cainii protejati de statuI japonez.

Temperament:
Este docil, mandru, inteligent, impetuos, cu aspect frumos, simpatic si bland, imperturbabil si ascultator.

Utilizare:
Este folosit ca un excelent paznic, la vanatoare de animale mari si la tractiune; in prezent cunoaste un mare succes in Europa si in S.U.A. ca un excelent caine de insotire.

cam asta am gasit pe internet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Multumesc Sabina,am citit si eu pe net despre rasa insa as vrea sa "aud" diverse chestii de la evetualele detinatoare de astfel de caini.Ai vazut si tu ca sunt caini de talie mare.Mersi inca o data.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Draga Maggda,
Ai mei au un caine de rasa asta de cativa ani.Sor-mea il iubeste tare mult..in fine.Ideea e ca nu e caine de apartament,e cam violent, nu prea e recomandat pt copii(am vazut ca ai o fetita). Ai mei mai au si 2 pisici,aveau trei inainte, dar Schumi, ca asa il cheama a omorat-o pe una, iar pe alta a muscat-o si a ramas saracul pisoi cam handicapat..In rest, e foarte frumos, mananca orice, depinde cu ce il obisnuiesti, asta nu e foarte mofturos, dar nu mananca mancare din aia la pungi din comert.
Mai au un caine, si Schumi e tare gelos, cand le pune mancarea separat, asta mananca portia lui, dupa care merge sa i-a si de la celalalt..si devine violent cand nu ii dai ce vrea..Nu l-au dresat, cine stie poate daca il dresezi va fi bun pentru copii, dar de apartament sigur nu e. E foarte mare, cand se ridica si pe mine ma da jos, are cred in jur de 80-90 kg. Daca mai vrei detalii iti dau mail-ul sora-mii si iti povesteste ce vrei tu..:)

Cristina S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nepotzica spune:

quote:
Originally posted by kriss79

Draga Maggda,
E foarte mare, are cred in jur de 80-90 kg.
Cristina S.

scuze, dar ma indoiesc ca are atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

adica e mult sau putin?

Cristina S.

Mergi la inceput

Cristina am citit pe net ca acesti caini trebuie dusi la dresaj.Poate ca cel al surorii tale de aceea e mai agresiv.Am vazut o gramada de poze pe net cu copii+caini din aceasta rasa.Vreau sa-ti spun ca asa am luat-o razna ca de 2 zile am studiat o gramada de situri despre aceasta rasa.Categoric cel pe care il voi cumpara il voi duce la dresaj ca si asa cresc cat viteii da sa fie bland.In privinta spatiului e ok pt ca stam la casa.Curtea din fata are peste 200mp si cea din spate vreo 240 asa ca are loc destul.Acum seara am vorbit cu cineva care are un mascul ,l-a cumparat de pui cu 300 de euro iar acum cand are 3 ani i-a oferit cineva 3000 de euro,intr-adevar e un caine superb.Mie imi plac cei cu capul rotund si mare si colorati alb+galben.Sincer daca vom gasi pereche vom lua femela si mascul.Cica trebuie sa nasca cateaua celui de la care a cumparat cunostinta noastra.
Poti sa-mi trimiti mailul surorii tale(daca nu se supara) ca e clar ca o sa-mi cumpar si atunci o sa ma mai conversez cu ea.Pana atunci trebuie sa le gasesc gazda la cei 2 caini pe care ii avem pt ca stiu ca aceasta rasa nu suporta alti caini in curte.Mersi tare mult.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yank spune:

Au am unul,are 3 ani.Si am mai crescut unul,de fapt asta de acum este puiul primului.In primul rand greu ii poti creste cu al doilea caine,e de preferat sa fie singur iar daca va mai exista al doilea e bine sa fie separati.Are un singur stapan,chiar in familie numai de unul din voi va ascultaiar pe restul ii tolereaza.Tot ce e animal mic,pisica,caine,gaina,rata,gasca.....e bine sa fie tinuti departe de el ptr ca distruge orice poate prinde.Sint destul de greu de dresat dar nu imposibil.Oricum ii trebuie o mana ferma.E un caine f inteligent,si un pun aparator al casei.Cu siguranta nu tebuie tinut in apartament,e un caine caruia ii trebuie spatiu.E un caine deosebit,eu ii iubesc f mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Eu am un caine din rasa asta de....destul de multi ani. De fapt e catea (o cheama Sakura) si este un caine deosebit de cuminte si ascultator. Eu imi permit sa il contrazic pe Yank la o singura faza: in afara de Sakura il mai am si pe Mark , un dog german de aproape 4 ani si sunt impreuna de cand cel din urma avea aproape 1 an si pana in momentul de fatza nu am avut nici o problema. Ba din contra: la un moment dat dogul a fost accidentat de o imbecila si a stat la spital 2 zile, timp in care Sakura a schelalait mereu si a fost foarte agitata.

Revenint la akita inu: intr-adevar sunt o rasa mai posaca, in sensul ca nu sunt la fel de zglobii ca un cocker-de exemplu-, isi apara teritoriul si prefera linistea si singuratatea. Nu stiu daca e o rasa care se impaca bine cu cei mici pt ca noi nu avem copii. Cei cu care mai ia contact din cand in cand am vazut ca ii trateaza ca pe niste musafiri, refuza sa se joace .

Sunt extrem de ascultatori si cu un pic de dresaj vei avea un caine extraordinar. NU sunt caini de apartament. Sunt extrem de posesivi cu lucrurile lor si sunt in stare chiar sa atace daca se simt in pericol. (un cunoscut a vrut sa ii ia osul ei de jucarie si l-a "capsat" cu toate ca ne-a surprins pe toti cu gestul ei caci e foarte de cuminte si linistita).Trebuie periata periodic pt ca are firul de par destul de lung si des.

Nu stiu cine zicea ca are un caine din rasa asta de 80-90 de kg dar eu cred ca ori apreciaza greutatea gresit ori e vorba de alta rasa.- abia dogul meu are atat-. Este imposibil ca un akita inu rasa pura (chit ca e mascul ) sa atinga greutatea asta. Cateaua mea are 35 kg si la ultima vizita la doctor am inteles ca se incadreaza in parametrii normali, e perfect sanatoasa.

Mancarea ei consta din granule speciale si fel de fel de conserve pt caini. Dar vara spre mirarea noastra nu s-a dat in laturi nici de la o felie de pepene verde.

Oricum se stie ca orice catel e un angajament mare. Daca ti-l iei o sa ai mai putin timp dar o gramada de satisfactii .

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Mersi fetelor tare mult.Intr-adevar am nevoie de un caine care noaptea sa fie liber in curte si sa pazeasca totusi mai ales la cata sticla avem la casa m-as simti mai bine.Oricum nu se pune problema sa nu-l dresam.Aseara am vorbit cu cel care are un asemenea caine si a spus ca asa stie ca trebuie sa nasca cateaua de la care are si el cainele, asa ca mai am la dispozitie vreo 2 luni sa gasesc stapan la cainii care ii am.Cu cel mai mare ne va fi f greu pt ca anul trecut l-am dat la cineva la 40km de oras(tot merge pe gard si pleaca de acasa,e f pasnic dar sa mergi pe trotuar si sa vezi ca sare un caine mare de pe gard nu te simti bine,motiv pt care sta inchis in chenel ca n-am ce-i face,doar nu-mi fac gard de 5m ca oricum are 2,5m),4 zile nu a mancat,nu a baut si dupa aceea i-au dat lantul jos si dus a fost,itr-o saptamana a fost acasa.
Fetelor ziua cainele pot sa-l tin in chenel?E mare zic eu,adica cam 8mp.Nu aveti poze cu cainii vostrii?
pupici si LA MULTI ANI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Magda, ma bag si eu in vorba pentru ca vreau sa te rog ceva: Te rog mult, mult, nu instarina cainele "vechi", mai ales ca stii cat de mult a suferit dupa voi. Nu crezi ca ar fi mai bine sa-l educi nitel? Si, asa cum spunea cineva mai sus, se poate ca noul caine sa traiasca in pace cu cel vechi, mai ales ca akita inu vine pe teritoriul primului (cred ca si asta conteaza).

" Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput