exista vreo viitoare mamica de 40 de ani?

exista vreo viitoare mamica de 40 de ani? | Autor: ardeiash

Link direct la acest mesaj

buna seara!

am 38 si voi face 39 in toamna.... de ceva vreme ma bate gandul sa mai fac un copil, insa mi-e tare teama de boli genetice. exista vreo viitoare mamica ce imi poate da sfaturi.. mai degraba incurajari???

merci anticipat

s-auzim numai de bine! si

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna noapte!
Si eu am aceeasi varsta si n-am nici un bb...nici nu stiu daca voi putea, dar mai am speranta...Pentru boli genetice se fac teste...
Ai citit articolul de pe DC?
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raalucutza spune:

eu zic ca nu exista varsta pt a avea un copil!cu noua tehnologie se pot preveni bolile genetice si apoi exista numeroase teste in timpul sarcinii care iti spun in ce stare e bebelul!eu iti urez bafta si multa sanatate indiferent de alegerea facuta!

RAALUCUTZA28+cuCELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simba spune:

Draga Disperata!

Nu fii disperata; mai degraba apuca-te de treaba. Eu am 36 si sunt gravida in 19 sapt. cu gemeni (prin FIV). Tocmai am primit rezultatul la triplu test si e ok. Pot sa-ti spun ca noi am facut analize genetice la Genetic Lab in Bucuresti inainte de fertilizare, la recomandarea doctoritei. Aceste analize pot detecta predispozitia pt. anumite anomalii cromozomiale, implicit anumite boli genetice
Daca ai dorinta de a face copii, asta e lucrul cel mai important, ca "unde e dorinta e si putinta" si exemple de succes sunt o gramada: pornind de la starurile de la Hollywood care majoritatea numai dupa 40 mai fac copii si pot sa-ti dau exemple si in familia mea: bunica a facut-o pe mama la 40 de ani (in 1940!) si mama l-a facut pe fratele meu la 41 de ani (in 1981)
Doua lucruri sunt certe: garantii nu exista practic la nici o varsta si gandirea negativa n-a ajutat pe nimeni.
Asa ca sfatul meu este:


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sephora spune:

Ce pot sa-ti spun decat apuca-te de treaba,eu am o prietena are 39 de ani si e insarcinata si va avea gemeni e in 7 luni acum si e super ok,are o sarcina super usoara s-a dus sa-si faca toate testele care se fac pentru femeile care au depasit 35 de ani si e foarte bucuroasa si abea asteapta sa-i vada pe Cip si Ciop.
Mai am alta prietena care are 38 si incearca si ea acum,asa ca nu-ti fa nici un fel de probleme.
Bafta multa si da-i batai,numai pierde timpu punandu-ti astfel de intrebari.

Io10+

http://it.pg.photos.yahoo.com/ph/angelsro2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

matusa mea a ramas insarcinata la 39 de ani si acum are o mandrete de fetita ,sanatoasa si desteapta.a facut testele recomandate de medic si totul a decurs bine.

da-i bataie si sa auzim cat de curand vesti bune.

11




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anairda36 spune:

Daca iti doresti un copil si esti sanatoasa, fa-l! Nici eu nu sunt o mamica tanara (am 36 de ani) si cunosc mamici care au nascut si peste 40 de ani si au bebei sanatosi si frumosi. Ai incredere in tine.
Apropo, Nadia Comaneci are 44 de ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doublemom spune:

Eu am doua fetite gemene de trei saptamani di le-am facut la 38 de ani si 4 luni. A fost prima mea sarcina si fetele sunt perfect sanatoase. Nu am facut nici un fel de tratament special iar de ramas insarcinata am ramas la fel de natural. Daca vrei intr-adevar bebe, eu cred ca merita din plin, inca nu e tarziu, iar sansele swa facu un bebe sanatos sunt mari.

Miha
mamica cu doua fetite


poze cu gogosicile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Disperataaa, facem galerie ! Cum sa nu mai faci un bb din cauza varstei.
Vara`mea de 42 de ani facu o fetiscana de 4 kg 300, moama, o frumusete. Si noi locuim in vestu`salbatec alias Oradea






Daria & Giulia (2004 08 16)
Haideti la bazar sa-l ajutam pe ALEX !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aadela spune:

Disperata, nu trebuie sa disperi :))). Uita-te in jur si o sa vezi o gramada de femei care fac copii dupa 35 de ani. Lumea este in schimbare. Inainte, la 25 de ani o femeie era considerata batrana. Acum cele mai sexy femei sunt peste 35 de ani. Eu am 39 ani si abia acum m-am decis sa fac un copil. Dezavantajul este ca atunci cand copilul va merge la scoala ar putea fi stanjenit de prezenta mamei care este mai in varsta decat celelalte mamici. Dar cum spuneam, acum majoritatea femeilor fac copii mai tarziu. Am o gramada de exemple in jur. Dar tu ai dreptate. Riscul ca copilul sa aiba SD este f. crescut dar lucrul acesta se poate vedea la analize speciale. Si testele genetice, din cate stiu eu, se fac abia dupa ce ramai insarcinata. Daca iti doresti un copil nu mai fii pesimista si treci la actiune. Se spune ca de ce ti-e frica nu scapi. Eu cam asa patesc si din cauza asta ma straduiesc sa fiu optimista. Ce va fi va fi. Destinul este oricum scris undeva si nu il putem schimba. Mult succes, va fi de bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

multumesc tuturor pentru incurajari... mamagiuliei: multumesc pentru galerie. sa fiu sincera nu m-asteptam la asa raspunsuri.. toate pozitive. insa riscurile ramana riscuri... am citit ca riscu l de a avea un copil bolnav este mare.... la 100 de copii se poate naste un copil bolnav...

intr-adevar.. in loc sa fiu bunica... vreau sa fiu mamica.... cunoasteti vreun calendar... zodiac... bioritm... nu stiu... cand se fac copiii mai smecheri? teoretic... ca practic nu cred ca exista...

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput