Pamantul s-a oprit
17 Februarie 2006, de Marian Apostol (AIM)
Pământul s-a oprit. O anomalie majoră a mișcării de rotație a Pământului pune pe jar cercetătorii.
15 februarie 2006 - De patru săptămâni Pământul se rotește fără a mai avea excentricitatea binecunoscută de specialiști sub numele de Mișcarea Chandler. Oare planeta a ajuns la o răscruce în destinul său? De ce survine această oprire neanunțată a mișcării Chandler, care a fost constantă și predictibilă timp de peste 100 de ani?
După cum se știe, mișcarea Chandler este generată de atracția diferențială exercitată de Lună și Soare asupra structurii neomogene a planetei. Această atracție apare datorită faptului că orbitele acestor corpuri cerești sunt în planuri diferite, având anumite unghiuri față de planul ecuatorial planetar. Astfel, Soarele și Luna apar alternativ deasupra și apoi sub planul ecuatorial. Din această cauză, o parte a planetei este forțată să se rotească puțin mai repede sau mai încet față de cealaltă parte, în funcție de pozițiile Soarelui și a Lunii, generând o mișcare de balans rotativ.
Mișcarea Chandler are o periodicitate de 7 ani în care s-au observat două extreme (un minim și un maxim) la distanță de 3,5 ani. Începând din octombrie 2005, planeta intra în faza de minim a mișcării Chandler ce trebuia să dureze 14 luni, acoperind întregul an 2006 și puțin din 2007.
Însă din luna noiembrie 2005, punctul de referință al măsurării mișcării Chandler a început să descrie o traiectorie circulară din ce în ce mai strânsă, astfel încât pe 8 ianuarie 2006 a încetat în mod real orice schimbare a coordonatelor x și y folosite pentru a determina modificarea zilnică a locației axei de rotație a planetei.
În imaginea alăturată, se poate observa cum cele două grafice, reprezentând variația coordonatelor x și y ale acestei locații, arată că această mișcare de balans s-a oprit.
Consultând arhivele ce conțin valorile măsurate ale acestei mișcări de-a lungul anilor, s-a constatat că aceasta este prima dată în istoria cunoscută a planetei când balansul axei de rotație a Pământului a încetat.
Această anomalie durează deja de o lună și continuă să sfideze legile pe care le-a respectat în ultimii 100 de ani. Planeta a ajuns într-un punct crucial în existența sa.
Este clar însă că această "pauză" nu va putea dura la nesfârșit. Realitățile cosmice și geofizice ne fac să credem că acum se naște o nouă mișcare Chandler, guvernată de alte legi și probabil având alte caracteristici. Un ciclu cu totul nou.
Oprirea curentă este rezultatul clar al unor noi vectori care contracarează forțele cunoscute ale Lunii și Soarelui, cel puțin la nivelul local al acestei planete. Și din moment ce mișcările orbitale nu s-au schimbat, nu ne rămâne decât să "suspectăm" că Pământul este cel care s-a schimbat. Ce reprezintă această schimbare?
Ar putea fi două cauze. Sau chiar mai multe. Una dintre acestea se află în Oceanul Indian. Ca urmare a imensei rupturi din zona Sumatra apărută la sfârșitul lunii decembrie 2004 (odată cu celebrul Tsunami) au existat sute de cutremure cu magnitudine peste 6 grade Richter în acea zonă, într-un interval de numai câteva săptămâni. Plăcile tectonice concurente au rupt echilibrul fragil în care se aflau. Este clar că poziția locală a acestora s-a modificat, ducând la apariția unor noi vectori generați de mișcarea de rotație a Pământului, afectând în acest fel balansul Chandler.
O altă posibilă cauză este inversarea polilor magnetici ai Pământului. Polul Nord magnetic se apropie de punctul de nord al axei de rotație cu o viteză de 40 km pe an, conform unor măsurători de ultimă oră realizate de specialiștii canadieni. Această tendință a început încă din 1930, viteza crescând progresiv. Ne putem aștepta deci ca această viteză să crească în continuare.
Probabil că acești doi factori au un cuvânt de spus în oprirea mișcării Chandler, însă poate mai există și alții.
Situația prezentă este alarmantă, pentru că nu știm la ce ne putem aștepta. Se poate presupune că urmează o nouă fază în această "piesă de teatru" pe care ne-o prezintă planeta. Probabil că va începe o nouă mișcare Chandler care va tinde să se stabilizeze. Nu știm însă cât timp va dura această fază intermediară, și nici ce implicații va avea asupra noastră.
În orice caz, putem avea în fața noastră evidența profeției celebrului Edgar Cayce despre inversarea polilor. În anii 1930, el a afirmat că va avea loc o inversare a polilor și un nou ciclu va începe odată cu intrarea în noul mileniu, ce poate culmina cu evenimente catastrofice pe întreaga planetă.
Se pare că ne aflăm chiar în "miezul" profeției, în plină desfășurare a ei. Pentru că această oprire a mișcării Chandler nu are cum să fie definitivă, urmează deci să apară o încercare a planetei de a-și regăsi balansul pierdut momentan. Probabil că perioada care vine se va întinde pe mai mulți ani. Stabilizarea balansului planetar va fi însă precedată de încercări mai mult sau mai puțin "disperate" cauzate de acumularea tensiunilor interne în structura planetei.
Eliberarea acestor tensiuni și canalizarea lor spre refacerea mișcării Chandler este posibil să se facă violent.
Specialiștii care au cercetat arhivele valorilor balansului planetar au constatat că Pământul a avut o manifestare din ce în ce mai zbuciumată (din acest punct de vedere) la fiecare trecere a graficului de balans prin zona Groenlandei - Atlanticul de Nord. Cei care susțin profețiile lui Edgar Cayce au un argument în plus acum, că s-a descoperit această zonă specială care "alimentează" balansul cu o instabilitate din ce în ce mai mare, ajungându-se în acest moment la o ieșire completă din ritmul binecunoscut de 100 de ani încoace.
Ce înseamnă toate acestea?
Mai mulți clarvăzători afirmă că toate aceste schimbări abrupte care au apărut în ultima vreme sunt dovada clară că Pământul se schimbă. Caracteristicile mișcării de balans, așa cum au fost ele cunoscute până acum, au început deja să se schimbe. Toate energiile care s-au adunat până acum în tensiunile interne planetare, încep să se manifeste vizibil. Consecințele acestor schimbări vor apare în câteva luni. Dacă vor fi dezastruoase sau nu, încă nu se poate spune.
Ce putem face?
Dacă privim lucrurile strict din punct de vedere materialist, s-ar putea spune că nu ne rămâne decât să așteptăm. Nu sunt de acord. Putem face ceva, acționând pentru ca aceste schimbări iminente să se facă gradual, fără violență.
Putem determina viitorul
Una dintre cele mai mari temeri ale oamenilor este teama de viitor. Mai ales când acesta poate fi nefavorabil, cum este în cazul acesta. Există însă o descoperire uluitoare, prea puțin mediatizată, și care ne poate face responsabili pentru viitorul nostru. Pentru că îl putem schimba.
Apollo 13 a intrat în istorie ca misiunea cea mai dificilă a NASA. Celebra frază "Houston, avem o problemă", rostită de cosmonauții din stație, a rămas în istorie. Pierderea controlului asupra modulului punea în pericol succesul misiunii și exista riscul ca acesta să aterizeze pe sol, făcându-se praf și omorând pe cei trei cosmonauți.
Salvarea a venit prin rugăciune. Milioane de oameni și-au îndreptat ochii către Dumnezeu și s-au rugat (în tăcere sau cu voce tare) cu speranța că cei trei astronauți se vor întoarce teferi acasă. Chiar Senatul S.U.A. a adoptat o rezoluție în privința rugăciunii. Întreaga planetă s-a rugat. Rezultatul a fost cel scontat, Apollo 13 reușind să amerizeze în oceanul Pacific, iar cei trei americani au fost astfel salvați. Nimic în afara rugăciunii nu poate explica schimbarea de traiectorie a modulului american.
Similar, preconizatele evenimente generate de re-balansarea planetei pot să nu fie în mod necesar violente. Puterea rugăciunii sincronizate a milioane de oameni, a întregii planete, poate determina o manifestare graduală, liniștită a acestei noi echilibrări. Stă în puterea noastră. Noi suntem singurii responsabili de viitorul pe care-l vom trăi. Suntem pregătiți?
(articol original AIM)
Adresa acestui articol este
http://active.info.ms/?a=175
Articolele originale publicate de AIM se află sub incidența
licenței tip "Creative commons", adică:
#149; Preluarea materialelor este permisă (chiar și pe forumuri) dar trebuie să fie însoțită de menționarea sursei.
#149; Preluarea materialelor în scopuri comerciale este permisă doar cu anunțarea și aprobarea prealabilă a AIM.
#149; Dacă alterați, transformați sau reconstruiți un alt material pe baza informațiilor furnizate, puteți distribui munca rezultată doar în condițiile unei licențe identică cu prezenta.
www.claudiu-cioca.tk" target="_blank"> Claudiu Cioca-a inceput drumul spre Lumina
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62812" target="_blank">Maini condamnate la tacere
Dragostea de Dumnezeu rezolva toate problemele
Raspunsuri
vikinga spune:
Mai asa dupa ce am citit articolul nu am putut decit exclama: Oh God ce grozavie! Stii ca se zice ca femeile iubesc stabilitatea, well si cind e vorba de chiar pamintul de sub picioare treaba devine chiar serioasa si stresanta.Insa...cind vad intr-un articol care ar trebui sa fie profesional informat, cuvinte ca "profetii" si "clarvazatori", intuitia aia femeiasca zice ca ceva si undeva in informatia asta lipseste.Om trai si om vedea.Totusi cum asa o stire a scapat canalelor de news-uri, ca daca circula pe net, inseamna ca nu e vre-un secret bine pazit.Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)
roxana1974 spune:
mda, suna creepy...sa speram ca va fi bine totusi...altfel, c-o moarte suntem toti datori...
Vikinga, si pe mine m-au deranjat cuvintul "clarvazatori" oricum, in cazul in care se face o rugaciune colectiva, promit sa ma alatur
iren spune:
Suna destul de nasol, dar, in afara de "clarvazatori" shi "profetzii", m-a mai intrigat faptul ca un articol care se vrea shtiintzific shi de informare a maselor, indiferent de orientarea lor religioasa- sau nu- termina cu o invitatzie la rugaciune, arata clar ca o incercare la convertire.
Pt cei care sint credincioshi- nu imi bat joc de credintza lor, ci spun doar ca invitatzia la covorash nu-shi are locul in acest articol.
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
Alyssa spune:
Eu m-am gindit ca exista posiblitatea sa devina Canada tara tropicala!... Eeeeiii??? Ceau ierni lungi si friguroase... uelcam palmieri si zile lenese pe plaja...
Haideti mai, fiti seriosi. Daca era ceva cu adevarat era in toate stirile ca doar nu o fi secret de stat!
Anda Panda spune:
da nene, canada sa devina tara tropicala, sa vina la noi mexicanii si cubanezii in vizita, sa nu mai mergem noi la ei.
ma duc sa imi iau costum de baie si sa contractez o casa cu piscina.
Elise spune:
mie nu mi se pare ca s-ar fi oprit:
http://hpiers.obspm.fr/eop-pc/earthor/polmot/pm.html
Elise
adrienne12 spune:
Alyssa asta a fost primul meu gind: daca America de nord va deveni noua Australie? Huh? Va fi si varu-meu din Australia fericit ca poate schia si eu ca nu mai amendeaza timpitii astia ca n-am dezapezit trortuarul sa-si plimbe vecinu ciinele.lasind gluma la o parte eu n-am incredere in "prelucrarile" si "traducerile" in romana ale unor jurnalisti. In particular nu stiu cine e acest tip. Am cautat on-line alte surse de incredere. Se pare insa ca nimeni nu poate demonstra ce inseamna asta pt. viata pe pamint. Oricum ideea Alysei ma incinta!
iren spune:
Daca se-ntimpla ce zise Alyssa, atunci mak pe capu soacra'mii in Vancouver, aleluia!
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu si Julia turbo
decembrie
degetzeii
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
ella_64 spune:
Nu cred ca sunt motive de ingrijorare. Check this out:
http://en.wikipedia.org/wiki/Chandler_wobble
http://www.daviddarling.info/encyclopedia/C/Chandler_wobble.html