Superpacientele visatoare si gravidute - dr. Moisa
Raspunsuri - Pagina 11

danyalo spune:
Adica te-a controlat in ziua 1?
Io multam fain pt. sfaturi...nu stiu ce este estrofemul..nu am auzit de el pana acum..
Multam mult si pt. urari..nush..ce sa zic..daca vad si vad ca nimic -nimic..desi ma indoiesc...imi mai cumpar un test...desi ma doare inima sa mai vad unul doar cu o liniuta...as vrea sa fac o si sa vad si eu II dar....cred ca mai e cale LUUUNGA!!!! rau!!
Dany

lucia1 spune:
Fetelor,imi spuneti si mie va rog,ce nalize da D-na Moisa pentru pregatire de sarcina?Astept raspunsurile voastre.Va pupic!

danyalo spune:
Lucia
Nu stiu exact sa-ti raspund caci eu inca nu am cunoscut-o. Insa termenul de pregatire de sarcina e vag... de ex. sora-mea are deja 9 sapt. de sarcina si nu si-a facut nici o analiza pana acum...cu toate insistentele mele(am zis ca-i dau eu bani...etc)
Eu in schimb nu as vrea sa calculez suma pe care am cheltuit-o in timp pt. iluzia/ mirajul celor II...caci cred ca as face shoc... cred ca atunci cand le voi vedea...ori nu-mi voi crede ochilor...ori voi zice ca e o greseala.
Iti voi spune insa ce analize am facut pana acum : hormonale in ziua 3 ( insa sunt de acum 3 luni...sper sa fie bune) toxoplasmoza, listeria, CMV,rubella,clamidya,ureaplasma si mycoplasma.
Mai am hsg facut acum aprox. 3 ani..pe care nu o mai repet...nici moarta( nu ca m-a durut...ca nu m-a durut...ci pt. ca ideea m-a deranjat)analizele de sange obisnuite care se fac prin medicul de familie pe care o sa le fac maine sa fie ...recente..Eu cam atat am facut..nu am anticorpii antispermatici si din cate am inteles sunt imp. si nu stiu cam ce ar mai trebui...
Pt. strict pb. mea trebuie si spermograma..care este mult mai buna decat prima sau decat cea dinainte...dar per ansamblu tot cu oligo...
Sper si eu...alaturi de alte fete ca sa mi se implineasca cea mai mare dorinta...daca nu a fost sa fie martisor...macar de iepurash...
Inca nu mi-am pierdut simtul umorului...pt. ca s-ar putea ca drumul sa fie mai ocolit si sa nu ajungem asa repede...deci trebuie sa ne luam masuri de siguranta!!!
Dany

Carmen.cita spune:
Neata!
Lucia, ti-a spus foarte bine Dany, ea a facut aproape toate analizele necesare, as mai adauga eu pe lista: o analiza a secretiei vaginale, culturi col si PAPANICOLAU, plus un progesteron in ziua 21, anticorpii antispermatici, un TPC, PROLACTINA. La sot, din cate imi amintesc eu e vb de oligospermie, noua ne-a dat Moisica de facut niste analize suplimentare, pe langa spermograma, si anume: dozari hormonale (testosteron, FSH, LH si prolactina) plus spermocultura, care i-au iesit foarte bine, desi spermograma arata ...
OANA, am citit si eu de efecte ale clomifenului la alte fete (ameteli, greata, etc), vreau sa-ti spun ca eu nu am avut nici un fel de manifestari, nu am simtit deloc vreo schimbare... Eu cred ca noi doua ne asemanam mult (la profilul hormonal) si nu vei avea vreo neplacere din cauza ova-mitului (nici chisturi) si iti doresc sa ai, asa cum am avut si eu, 3-4 foliculi frumosi care sa faca 'poc' in ziua cu pricina si sa dea Domnul sa se lase cu bebe! Zicea cineva ca o stimulare (mai ales la tine, care nu ai incercat pana acum) este binevenita pt ca produce o schimbare in organism, si sunt perfect de acord!
Iar daca iei estrofem, vei contracara efectele asupra endometrului.
Despre menogon pot sa-ti spun ca se face intramuscular (in poponetz), nu subcutanat (in burtica), si de altfel mie nici nu mi-e frica de injectii.
Amely, sper ca ai iesit 'basma curata' ieri la dr. si nu te-a certat prea tare ca nu ai fost cuminte si nu ai ascultat (avand in vedere ca era si Ziua Femeii... am profitat si eu de aceasta zi pt a da examenul auto acum 4 ani, pt ca stiam ca n-o sa fiu 'picata' tocmai de 8 Martie!
)... Deci: numaram impreuna?

Carmen.cita spune:
Am uitat sa-ti spun, OANA, ca pana si FSH-ul il avem aproape la fel, la mine e 6! Ce ziceti, pt 34 de anisori e bine, nu?
Dar ce nu inteleg eu in toata chestia asta cu endometrul (ca am devenit obsedata!!!) de ce naiba e asa mic cand fac stimulare, ca estradiolul e 'betooooon': 94 in ziua 3 (VN 46-607) si 1280 la ovulatie (VN 315-1828)... adevarat ca eu am constatat ca endometrul meu creste foarte bine la ovulatie... ce zici OANA, de asta?

Tabitha spune:
Fetelor, am scris la endometru! Va pup pe toate si luati seama la ce am scris la endometru.
MOana: eu am facut o singura luna stimulare cu clomife, 1 pastila pe zi in zilele 3-7 si nu am avut nici o senzatie de voma, de rau, de lesin sau altceva, nici chisturi dupa aia. Cert este ca de la stimulare in ziua 11 am avut un folicul de 28 mm.

thea_m spune:
Buna dimineata!
Si, cu intarziere, va spun "La multi ani " pentru voi, femei frumoase, actuale si viitoare mamici!
Veronici cred ca Liana te va adauga pe listuta la mamici azi. Abia astept sa vii cu confirmarea testului pozitiv!
Tabitha sper ca evolutia petelor este buna la tine si temperatura bazala a ramas la fel de ridicata si in dimineata aceasta!
Carmen.cita, Oana, Rami vad ca incercati sa schimbati schema de pana acum. Desi eu am avut efecte adverse la stimulare cu Clomiphen, consider ca nu este concludent pentru ca stimularea a fost facuta " dupa ureche" si fara monitorizare, cum v-am mai povestit, voua va doresc sa fie de bun augur aceasta schimbare si sa auzim cat mai repede de bb.
Amely buna atitudinea ta si poate ovarul tau odihnit isi va face treaba luna aceasta.
Aileene draga noastra frantuzoaica, cum te simti?
Liana distractie placuta pe meleaguri straine!
Liliana imi pare rau ca treci prin momente mai grele acum, dar, asa cum spuneai, poate ca toate astea au un rost, important este ca finalul sa fie fericit.
Eu sper ca peste o luna sa ma apuc de treaba. tuturor moisicilor si nu numai!
Teodora
Poze
Aniversare 2006

Amely spune:
Din pacate, Teo, uite ca dreptul nu si-a facut datoria nici luna asta. Este deja a 4-a luna cand ovulez doar pe stanga
Totusi, nu pot sa ma plang, ca m-ar bate D-zeu... Pentru ziua 10 am valori bunicele: endometrul 7,9 mm si fol. stanga de 16,6 mm. Pe dreapta e un amarat de 5,2 mm, dar ala nu se pune...
Carmencita, nu m-a certat nenea dr-ul pt. simplul motiv ca a uitat ca imi daduse stimulare, tin sa va zic ca erau 9 femei in holul cabinetului cand am ajuns eu... NOUA! Majoritatea
. Si tot mai veneau
Saracu' om, cred ca a dormit acolo. Cumparase vreo 30 de buchetele de flori, ca atatea femei stia el ca erau programate, iar mie mi l-a dat pe penultimul...deci nici vorba sa ajunga la cat mu.ieret se stransese la usa lui
Dragutz gest, oricum. Bineinteles ca iar am stabilit ca facem laparo... Cred ca a devenit un fel de obsesie pt. mine, am senzatia ca de aia nu raman, ca n-am facut laparo
Carmencita, cu endometrul... nu are nici o importanta cat e in ziua a 10-a, important este cat iti creste pana in ziua 14, cand ovulezi...iar eu stiu ca la tine creste f bine. Stii doar ce am patit eu lunile trecute, cand l-am avut 5,6 in ziua 11, de-mi venea sa... iar in ziua 13 era 9,8 mm
?! A, si de ce zici tu ca estrofemul e periculos? ti-a dat reactii nasoale?
Vizavi de stimulare, fetelor, se pare ca ovamitul ar fi totusi cea mai fericita alegere, pt. inceput... cred ca daca voi face, tot pe ovamit am sa merg. Ma gandesc ca menogonul e cam puternic...
Liana, eu zic sa pui mana sa te distrezi cat poti de mult pe acolo prin Austria si sa lasi internetu' pt. serile ploioase la Craiova Stiu ca ti-e dor de noi, si noua de tine, asa ca uite un
dulce ca sa-ti mai treaca...
Veronici, te asteptam cu vestea cea mare!
Cata, Bia e o scumpa si o dolofanutza, se vede ca e un copil sanatos si fericit! iar mami radiaza!
Pupicei la toate!
"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi

MRL spune:
Teo, bine ai revenit! Ne-a fost dor de tine . Ma bucur sa aud ca mai ai putin si te apuci de treaba. Sa inteleg ca ai terminat cu vaccinurile si ca totul este OK, da? Eu acum bag in mine iaurt la greu pentru a nu da in candidoza in urma tratamentului cu antibiotic. Iaurt cu Lactobacillus Acidophilus care ajuta la sintetizarea in tubul digestiv a unui antibiotic slab care preintampina necesitatea tratamentului cu antibiotic. Deja urasc iaurtul dar prefer sa folosesc ceva natural decat pastilute antimicotice. Pana acum totul este OK la amandoi. Sper sa scap odata de ureaplasma. Te pup dulce!
Fetele care fac stimulare - sa fie bine pentru voi! Nu ma bag in discutie ca nu cunosc problema cu stimularile, eu nu am folosit pana acum. O sa vad cand o sa incep FIV.
Veronici, te asteptam cu sufletul la gura. Stiu sigur ca vestea o sa fie +.
Pupici cu lipici pentru toate printesele

M Oana spune:
Veronici
MRL, Thea trece timpul de stat pe tusa si vine si vremea actiunii.
Amely si eu ma pregateam sa-i spun Carmecitei ca estradiolul din faza ovulatorie conteaza. In faza foliculara la mine e 205 din 46-607, ceea ce se verifica si in practica prin dimensiuni mici ale endometrului. Si la mine in ziua 10 endometrul este de 6 maxim, iar in ziua 12 a ajuns si la 9mm, dar niciodata nu l-am vazut mai mult de atat.
De aceea sunt hotarata sa iau estrofem, desi daca te apuci sa citesti prospectul te apuca o cefalee si o ipohondrie.......
Carmenicooo FSH-ul de 6 la etatea matale e excelent!!!
Eu n-am facut niciodata hormonalele din ziua 14, desi matematic m-ar fi ajutat putin, pentru statistica.......
Cu FSH 7,06 in faza foliculara (3,5-12,5 valori normale) si asta anul trecut, ma simt inca tanara, sper ca dupa 2-3 luni de stimulare sa nu imbatranesc prea tare......
In foarte scurt timp iau prima pastila de clomifen/ovamit, am asa niste emotii.......
Cica trebuie luat la aceeasi ora, in fiecare zi, dar ma gandesc ca din ziua 6 , de cand trec si pe estrofem, tre' sa le iau concomitent sau la ore diferite: ora 10 ovamit-ul, ora 12 estrofemul...........
Ce probleme!!!!
Martea asta la Moisica erau numai gravidute cu burta pana la gura si care mai aveau niste bebei pe acasa si povesteau ca ATAT DE GREU LE E..... Numai probleme aveau...... Una dintre ele trebuia sa nasca in cateva ore si avea o groaza pe fata, de-mi venea sa fug din cabinet cand ma uitam in ochii ei...........
De unde trag concluzia ca daca scap vreodata de infertilitate, o sa dau peste niste PROBLEME.........
Dany Moisica m-a mai controlat si in ziua 4, desi eu eram convinsa ca n-o sa ma urce pe masa pana in ziua 8, cand poate sa vada ceva, dar ea prefera sa dea scheme de tratament si sa faca un plan de bataie numai dupa ce vede cum debuteaza luna. Cand mi-a zis ca vrea sa ma vada in ziua 1, am inceput sa rad, crezand ca e o gluma, dar n-a fost. Oricum, la mine CM-ul e o joaca, fara cheaguri si sangerari indecente, iar intre a ma stimula pe orbeste si a ma stii controlata am ales controlul.......
Sincer, nu am ce-i reprosa Moisicii, are un stil BETOOOON si asta o spune o persoana fffffff pretentioasa la capitolul profesionalism......