Analize de tot felul

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Agerica, am gasit un fragment in engleza si unul in romana despre analiza asta. Le pun aici pe amandoua, ok?

Why the test is performed:
Before progesterone blood tests were available, this test was used to document problems of pregnancy and to evaulate suspected problems with the ovaries or adrenal cortex. Currently there is little use for the test except in home ovulation predictor kits.
Pregnanediol is an inactive product of progesterone metabolism . Urinary pregnanediol is an indirect measure of progesterone levels in the body.

Nivelul pregnanediolului (substanta chimica prezenta in urina feminina in diferite perioade ale ciclului menstrual sau pe perioada sarcinii) este o masura indirecta a productiei de progesteron. Progesteronul este convertit in pregnanediol de catre ficat inainte de a fi secretat in urina.

Din cate inteleg eu pregnanediolul e un metabolit al progesteronului si masurarea pregnanediolului din urina masoara indirect progresteronul...Da' zau ca nu inteleg de ce tre sa faci analiza asta daca exista analiza progesteronului din sange...Textul in limba engleza si spune ca e un test invechit, se folosea inainte sa apara testul de sange pentru progesteron...
Poate ca dr. la care ai fost a ramas cam in urma...ce sa zic...sau poate exista un alt motiv...nu stiu...
Daca nu intelegi textul in engleza, spune-mi si il traduc...acum sunt pe fuga, da' il traduc cu placere cand ma eliberez putin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agerica spune:

Multumesc, adelamaria
Cand in sfarsit am 'prins-o pe dr-ra mi-a spus ca 'ar trebui sa-mi dea foarte multe detalii si nu prea are 'timp'.Dupa ce imi va veni rezultatul insa ,imi va da toate detaliile.Adica peste o luna!!!
Acum insa am o problema.Cum sa 'palmez'un pet de 3l' cand ma duc la WC in timpul seviciului?si ce fac cu 'conditiile stricte de recoltare?
Musai sa-mi iau o zi de concediu ca altfel o sa raman in 'istoria firmei'-tipa cu Pet-ul'
va pup si daca mai stiti ceva ,va rogggg scrieti.

Mergi la inceput

Agerica, in cazurile pe care le stiu eu recoltarea se face cu ajutorul unor dispozitive din plastic (ca niste olite) care se fixeaza in WC...Nu stiu daca aceste dispozitive exista in Romania..Apoi ce s-a colectat se pune intr-un recipient de 3L...Nu stiu cat de corect e sa foloseti un pet, pt. ca ar trebui sa ai un recipient steril; in caz contrar proba poate fi contaminata si analiza...gresita...Sau nu...dar poti sa-ti asumi riscul?...Conditiile stricte de recoltare ar trebui sa-ti fie explicate de dr. daca tot ti-a recomandat analiza asta...E datoria ei si ar trebui sa-si faca timp ca sa nu faci analiza degeaba...Nu vreau sa fiu rea, da' chiar nu inteleg...

Am citit ca dr. e endocrinolog...poate de asta ti-a recomandat analiza asta...N-ai putea sa mai ceri o parere de la un ginecolog? Zic si eu...Analiza pare complicata, e scumpa, dureaza mult timp si din ce am citit eu nici nu se mai foloseste in diagnosticarea infertilitatii...Sa-mi fie cu iertare daca gresesc...Dar daca tot sunt atatea "obstacole", de ce sa nu mai ceri o parere inainte?...
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agerica spune:

adelamaria,
subscriu la ce ai scris tu.
In disperarea mea,am zis sa fac si analiza asta,daca este atat de 'importanta'precum spune dr-ra.Acum insa imi pare si mie aiurea.Am si eu dubii privind recoltarea cat si relevanta acestei analize.Apoi traseul Baia Mare-Timisoara-Franta e cam lung si nu stiu zau daca transportul se face 'ca in filme'.
In fine,nu ma cramponez si nici nu ma dezarmez din cauza unei analize pe care nu o inteleg.Vad eu ce fac in final.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

agerica, chiar asa, de ce nu consulti un medic ginecolog? In mod normal ar trebui ca prime analize sa ai dozarile hormonale, HSG-ul si spermograma sotului. Sunt foarte concludente si se poate gasi o cauza a infertilitatii.

Cand am necazuri dar ma vedeti zambind, sa stiti ca am gasit deja pe cine sa dau vina pentru ele!!
Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

fetelor

nu mai stiu ce sa cred!!!
ori analizele nu sunt bune ori am facut analizele dupa ovulatie.

iata analizele din ziua 14 pe care eu le-am facut in ziua 15.am incercat sa prind ziua ovulatiei.testul de ov. s-a pozitivat abia in ziua 14, insa seara am vut niste dureri de ovar stg. de numa, numa ,10 mim. nu m-am putut misca.banuiesc ca atunci am ovulat...iar eu abia a doua zi am facut analiza...
estradiol=70=normal=94-508
LH = 11.88 =normal =24-105
fsh= 6.93 =normal =5-22

voi ce ziceti?
sunt tare suparata...
iata si val normale pentru faza luteala
estradiol=48-309
LH =0.4-20

nici nu mai stiu ce sa cred. am facut monitorizare luna asta, si a fost ok,cel putin asa a zis medicul...
pe cine sa cred? analizele, ecogarfia sau pur si simplu am "bulit-o" eu, si m-am dus prea tarziu la recoltare???
azi am facut si analizele din ziua "21", care de fapt la mine e "22". ca am zis sa le fac la 7 zile de la ovulatie!poate nu-mi ies nici astea bune, ca o iau razna la padure...

astept parerea voastra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia_ spune:

Noela, eu stiu ca LH e mare INAINTE de ovulatie, nu in ziua ovulatiei! Si ca valoarea mare a LH e cea care "comanda" producerea ovulatiei. Deci, parerea mea e ca ovulasesi in mom analizei, deci vallh merg la faza luteala, unde vezi ca se incadreaza...

Poze1Poze2
[/url="Pentru BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noela_carmen spune:

felicia
sa ai gutita aurita!!! asa trag si eu nadejde, dar stii cum, e una vrem si alta-i realitatea...
ma mira ca si estradiolul e mic.asta face "cuplu" cu LH-ul nu?
daca e asa mic cu ce naiba s-a ingrosat endometrul, ca vb. unei fete, in ziua 14 il aveam ca soricul de purcel 14 mm!!!
din cauza asta inclin sa cred ca m-am dus prea tarziu.
cred ca luna viitoare am sa le repet pe astea din ziua 14, da' ma duc in ziua 14 nene...
daca o tin in ritmul asta, o sa faca astia de la romar avere pe seama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuca74 spune:

Vesti bune! In sfarsit 2 pag de analize doar cu o casuta!Sunt analize de z20:LH bun,estradiol bun,TSH bun,prolactina buna(in sfarsit),progesteron peste limita maxima!!!!(val.normale 30-84 si a mea este 86) Nu stiti ce inseamna val mare la progesteron?Stiu ca prea mica e rau,dar prea mare? Ovulatie monitorizata in z11-13 ,1 folicul pe stg.destul de frumusel

Mergi la inceput

Noela, sa stii ca si eu cred ca valorile tale se incadreaza la faza luteala...adica te-ai dus la analize dupa ce ovulatia se produsese deja...Nu-i bai, bine ca sunt ok! E adevarat ca sunt incepatoare in domeniul DH, dar din ce am citit si eu...eu zic ca asta e explicatia.

Tzuca74eu stiu ca progesteronul creste dupa ovulatie pentru a pregati organismul pentru o posibila fecundare/sarcina...valoarea ta nu e cu mult peste normal...Eu sunt in aceeasi situatie cu prolactina, am o valoare cu 2 unitati mai mare decat normal, si n-am intrat in panica...Eu cred ca e de bine

Mergi la inceput