Vacanta in Germania
Buna ziua tuturor!Sa ma prezint mai intai:ma numesc Marilen,sunt din Constanta, am 38 de ani si o fetita de 7 ani si jumatate.
Indraznesc sa va deranjez si eu cu cateva intrebari. Anul acesta am primit o invitatie de a-mi petrece concediul(in august ) in Germania.Visez de mult timp la asa ceva dar n-am avut ocazia pana acum sa plec din tara. Am asigurata cazarea si mancarea (in Essen)si as vrea cateva amanunte despre orasul acesta si imprejurimi, ce-as putea vizita, cat este de costisitor sa vizitez alte orase( excursii de o zi, eventual),ce atractii turistice exista in zona...etc.As vrea sa ii ofer fetitei mele o vacanta de neuitat pentru ca este un copil care merita asta. De asemenea as dori sa ma sfatuiti ce mijloc de transport sa aleg (exclus avionul de care mie imi este teama si costa si mai mult)Exista posibilitatea sa plecam cu autocarul dar este drumul lung si ma tem ca este prea obositor pentru copil. As alege trenul(chiar daca nu este direct), ce ma sfatuiti? Astept cu nerabdare un semn de la voi! Marilen
Raspunsuri
osna spune:
buna marilen,
pina acum cateva luni am stat intr-un oras la vreo 10 km de Essen si mergeam acolo destul de des sa facem cumparaturi si sa ne plimbam
orasul este destul de frumos,mie mi-a placut,nici prea mare nu este dar sunt cateva locuri frumoase pe care le poti vizita.
-GRUGAPARK-este un parc urias,are gradina botanica,un lac,o gradina zoologica micuta si poney pentru copii.noi am stat acolo vreo 7-8 ore,am avut si patura la noi,ne-am plimbat,pentru o duminica cu soare e super o iesire acolo
-Baldeneysee daca aveti chef de plimbare pe malul apei,cu rolele sau cu bicicleta puteti merge,sau chiar pe jos.
din essen poti lua tren direct spre düsseldorf sau dortumnd,orase mari cu parcuri frumoase,gradini botanice si zoologice,magazine unde numai bani de cheltuit sa fie
-la dusseldorf va puteti plimba pe malul rinului,foarte fain,puteti lua si vaporasul care va duce pina la ruinele unui castel,cred ca vreo 12 euro pt adulti ne-a costat,apoi peste cateva ore va ia inapoi sau va puteti intoarce cu autobuzul.tot acolo este un parc dragut cu un castel-schloss benrath,o parte din curtea castelui da tot pe malul rinului
-despre venirea in germania cu trenul nu stiu cum este ,noi am circulat cu masina sau autocarul.biletele de tren sunt mai scumpe ca cel de autocar(ca ne-am interesat) si pe deasupra se schimba trenul in ungaria.
-cu autocarul veniti direct si va lasa in essen la gara.de cate ori am venit cu autocarul au fost si copii mai mari sau mai mici ca fetita ta.pauze fac din 3-4 ore,acum tu stii cum e mai convenabil pentru voi.
daca mai ai intrebari iti raspund cu placere,astea mi-au venit acum in cap.
a,si inca ceva,biletele in oras sunt scumpe noi am avut abonament si am circulat in oras non-stop si in week-end puteam merge in toate orasele vecine fara sa platim
11
Marilen spune:
Multumesc pentru informatii. Cam cat timp se face pana in Essen cu autocarul?Am nevoie de invitatie ca sa ajung acolo? Cum se procedeaza? N-am iesit din tara pana acum.Inca o data , multumesc M.
osna spune:
depinde si de cat se sta in vami,iar tu avand in vedere ca esti din constanta nu stiu sa-ti spun exact.eu am venit tot timpul cu firma PLETL,mi s-au parut mai seriosi decat altele cu care am avut experiente total aiurea.vad insa ca in constanta nu are sediu,dar sunt alte firme poate.
eu stau in resita si plecam la ora 8 dimineata de acolo,direct cu autocarul mare si ajungeam maine zi la 2 max 3 dupa amiaza in essen.
-pai cand iesi din tara trebuie sa ai o asigurare medicala,pe 5 zile si bani ca sa arati la vama.eu ultima oara am venit in decembrie,am avut viza deja pe pasaport.dar in iunie 2005 cand am venit ca turist am avut nevoie pe langa pasaport valabil,asigurarea de 5zile,bilet dus-intors si de 500 euro.acum stiu ca suma s-a mai micsorat,300 cred ca este ,dar nu sunt foarte sigura,mai intreaba si tu.
-stiu ca daca ai copil minor trebuie sa ai si acordul tatalui parca(daca e trecut la tine in pasaport)
-sa nu ai produse animale la tine(carnati,carne,chestii din astea facute acasa) ca pe noi si in iunie si in decembrie ne-a cautat la unguri la iesirea din ro si tot ce a gasit a aruncat,chiar si sandvicurile,a fost nasol rau.
-cu pletl se ofera si o masa gratuita in ungaria
-cat despre aia 5 euro care se cer la vama in autocar(cica taxa pentru vamesi) mi se pare o prostie sa ii dai(parerea mea-eu oricum nu i-am dat niciodata,ca doar am platit biletul) pt ca daca au chef vamesii sa controleze tot o vor face si cu aia dati sau nu,iti spun din experienta celor 9 drumuri romania-germania.
cand plecati in concediu?
daca mai ai intrebari,cu placere iti spun.
uite ce am gasit pe net:
1. Potrivit proiectului Ordinului Ministrului Administratiei si Internelor, de la 1 octombrie, cetatenii romani care calatoresc in Spatiul Uniunii Europene si care detin un bilet de calatorie dus-intors nu vor mai trebui sa prezinte, la iesirea din tara, decat dovada ca dispun de minim 150 EURO pentru intretinere pe durata calatoriei,deci mult maiputin decat a trebuit sa arat eu.
narcisa spune:
din Constanta sint curse spre Germania martea si vinerea seara 23 si se ajunge in Germania joi si duminica la prinz, destul de mult.
narcisa
peca spune:
pt. a iesi din ro. ai 2 posibilitati:
1. ai invitatie de la persoanele care te cheama, in romaneste, ei trebuie aici apoi sa o stambileze la autoritati, in care declara ca iti asigura cheltuielile de sedere/mancare/cazade/distractie .... ca nu e asa nu e bai....dar asta trebuie sa stea scris in invitatie, precum si datele peronale ale celui care face invitatia si ale tale
si 150€ de persoana, considerati bani de cheltuiala de care ai nevoie pana esti preluata de cei are te cheama....
2. nu ai invitatie dar ai rezervare la hotel pe perioada sederii - in acest caz nu stiu cati bani iti cere sa arati la vama
in ambele cazuri bilet dus-intoras.....sau iar declaratie ca te intorci cu cel care te-a invitat .... dar cica asta e cu 2 taisuri
numai bine
peca si niko(23 iulie '05)
_
helbi spune:
In septembrie m-am intors din Bucuresti cu trenul, cu fetita de 5 ani jumate. Am schimbat in Viena (noi ne-am si oprit 3 zile ca sa vizitam orasul). Mie personal mi s-a parut ok. Nu as merge cu autocarul cu copil mic, nici moarta. Am facut drumul cu masina de citeva ori. E altceva pt ca te opresti tu cind vrei si unde vrei. La tren a fost ok. Am luat cuseta cu 2 paturi si am fost doar noi doua. Am incuiat cuseta si numai noaptea, la controlul pasapoartelor m-au trezit pe mine. Pretul atunci a fost cca 170 euro pt mine. Pt fetita nu am platit nimic in afara RO pt ca era sub 6 ani. In Ro am platit numai 300 000 , jumate din pretul biletului.
Ai nevoie de acordul tatalui ca sa iesi numai tu cu fetita din tara.
Si,asa cum a spus si Peca, ori ai invitatie, ori prezinti dovada rezervarii la hotel.
Marilen spune:
Va multumesc. Mi se pare cam mult 170 euro doar dus. Mai am timp de gandire pana in august...M.
narcisa spune:
Andreia, depinde probabil de ruta si mai ales de tren; si noi am fost cu trenul dus-intors Kassel-Constanta, am facut cam o zi si un pic cu schimbare in Budapesta. La intors a fost OK dar la dus cumplit nici nu vreau sa descriu prin ce spaima am trecut intre Budapesta si intrare in RO cu bubuituri in usa etc. chiar nu vreau sa sperii si pe altii. Si noi am avut tot la cuseta Budapesta-Bucuresti si la dus si la intors ca era exact noaptea.
Si cu autocarul e drumul lung, eu am fost de vreo 4 ori pina sa vin aici definitiv.
Dar cursele charter s-au scumpit la avion si taromul are numai pe Bucuresti la 270€ pe persoana parca, nu stiu daca se vind de la Condor bilete fiind companie nemteasca si pt. ca tot stiu, pretul unui bilet cu avionul ajunge la 330€ de persoana reducere pt. fetita 30%.
Cu autocarul e in jur de 220€ nu stiu cit au copiii reducere 50%??
Deci e o diferenta.
narcisa
narcisa
helbi spune:
quote:
Originally posted by Marilen
Va multumesc. Mi se pare cam mult 170 euro doar dus. Mai am timp de gandire pana in august...M.
Dus- intors sigur nu e dublu. Eu am platit asa, pt ca am vrut cuseta cl 1,...... 2 in cuseta. Si am platit 1 100 000 numai patul.
Narcisa, ai dreptate. Deppinde de norocul fiecaruia. Noia ma vut noroc, nu am avut pb.
Pe de alta parte, Marilen, eu stiu ca vara sunt curse Charter de la Constanta. Imi spunea cineva anul trecut ca pt o sapt. a pltit du-s inors de la Frankfurt, 70 euro. Asta insa pp sa ai flexibilitate si daca azi ai gasit oferta, maine sa poti pleca deja.
Daca rezervi mai devreme, poti sa prinzi cu 200 si ceva dus-intors. Acum, nu.mi e clar cam ce suma esti tu dispusa sa dai pe transport.......dar, din pacate nu prea e ieftin.........
narcisa spune:
Andreia, la curse last minut cu 70 esti conditionat si de o anumita perioada de timp poate fi si o saptamana. Si daca ea merge la Essen atunci va avea nevoie de Constanta-Dusseldorf dus intors costa pt. august 360€, de aceia ne-am hotarit noi pt. Frankfut anul acesta, ne costau per total cu 300€ mai mult fata de Frankfurt.
Iar la pretul de 200€ dus-intors in august nu sint sigur e perioada vacantelor; noi anul acesta pt. ca nu au curse pe Hannover vom zbura Frankfurt-Constanta cu Condor, tarom nu are pe Constanta si ne-au costat peste 300€ de persoana. Pe Bucuresti poate gasi.
Chiar nu e simplu cum pare cu charter pe Constanta.
narcisa