Postul si conceptia

Fetelor, azi a inceput Postul Mare .Ce ne facem? 2 luni nu trebuie sa mai
?Credeti k e pacat mare daca incercam si in timpul postului? Oare D-zeu s-ar supara asa de rau pe noi dc am face-o si acum? Voi ce faceti? Tineti post din toate punctele de vedere? Eu nu stiu ce sa fac...nici nu as vrea sa il supar pe Doamne Doamne...dar nici sa iau 2 luni pauza...
Unii din jurul meu imi spun k nu e bine sa ramai insarcinata in post, altii spun k nu e pacat atunci cand incerci sa faci
, dar eu nu stiu ce sa fac.Voi ce parere aveti?
Raspunsuri

Tabitha spune:
Madaluta: eu zic ca daca e pt. o cauza nobila, precum facutul de bebei care sunt mult doriti, se iarta. Si fii sigura ca eu nu fac pauza 2 luni de zile, ca sotul meu ia foc. Si ar trebui sa aman proiectul bebe cu 2 luni. Inadmisibil din punctul meu de vedere.

megbeng spune:
s-a mai discutat aspectul asta, pe la discutii generale si femina intim...sunt fete care au intrebat preotul cum e mai bine, si raspunsul PREOTULUI a fost ca nu e pacat sa faci dragoste daca scopul e sa concepi un copil, daca nu e doar "pentru placerea carnii"...si eu o sa fiu pe baricade un pic mai incolo, prind o bucatica din post...
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Zina spune:
Eu am deschis mai demult un subiect asemanator...
Cum mie mi s-a spus ca nu e prea bine sa ramai in post, am o prietena care e preoteasa si mi-a spus asta, la fel am intrebat si un preot, eu am evitat aceasta perioada ca sa raman. Acum nu stiu ce sa spun, fiecare cu parerea lui. Daca stau bine si ma gandesc, doar cati au fost conceputi in post...Dar, totusi, eu personal nu am vrut sa raman in post. Pana la urma urmei, fiecare face cum ii spune inima.

irlandeza spune:
Macar incearca sa eviti sa faci miercurile , vinerile si in saptamana mare ( inainte de Paste).Alegerea e a ta oricum.
Mult noroc pt. un .
irlandeza

Bianca B spune:
Mi-amintesc ca am citit intr-o carte de povete crestinesti , cu muuuuuuuuuuuuult timp in urma, ca trebuie sa evitam placerea carnii si mai ales conceperea unui copil vinerea si de atunci am ramas cu o frica asa de mare ca si acum mi se intampla sa ma gandesc mai intai ce zi e si apoi ... la altceva.
Bianca

raalucutza spune:
teologic vorbind in timpul postului nu se face sex!punct!"........"Postul alimentar trebuie insotit de abstinenta sexuala"......acum ca facem sau nu facem...ca scopul scuza mijloacele si perioadele....asta e discutabil!
RAALUCUTZA28+cu
CELESTINA http://community.webshots.com./user/raalucutza

claudia_m spune:
Salutari tuturor!
Mama mea spune asa:
"Nu-i pacat ce bagi in gura, e pacat ce scoti din gura!",
adica degeaba tii post daca injuri, vorbesti urat, nu-i respecti pe cei din jurul tau si arunci ocari in stanga si in drepta.
La fel si cu abstinenta sexuala totala - ce folos daca te gandesti tot timpul cum ar fi daca...
Asa ca dupa mine o rugaciune spusa din suflet, atunci cand simti ca doresti sa o spui, face mai mult ca toate posturile.
Sanatate multa si putere sa treceti postul cu bine!

Kariris spune:
Eu nu am discutat problema asta cu nici un preot, dar nu-mi aduc aminte sa fi citit in Biblie ca in timpul postului sotul si sotia nu au voie sa aiba relatii intime. In vechiul testament se vorbeste despre alimente spurcate si curate, pe parcursul intregii scripturi insa nu am gasit o astfel de interdictie. Poate ca mi-a scapat, daca ma insel sa ma atentioneze cineva si sa imi dea trimiterea unde sa citesc sa ma lamuresc. Puteti sa dati cu rosii in mine, dar pentru mine cuvantul sfant e Biblia, nu ceea ce-mi poate spune un preot.
Ce sa va spun? Ca m-am spovedit si eu odata si am zis sa spun adevarul,...sa ma ierte Dumnezeu. si i-am spus ca l-am inselat pe sotul meu, preotul m-a intrebat daca dupa ce m-am casatorit, io i-am spus ca nu, la inceputurile prieteniei noastre, iar el mi-a spus ca atunci nu-i pacat! Iar eu i-am spus ca eu stiu ca de fapt conform Bibliei e pacat sa ai relatii sexuale inainte de casatorie si atunci cum nu-i pacat? iar el mi-a zis "mda... dar in zilele noastre...?"
Asa ca nici nu ma mai spovedesc acum, iar daca vreau sa aflu un raspuns pun frumos mana pe Biblie si ma lamuresc.

tzontzonel spune:
quote:
Originally posted by lachione
Asa ca nici nu ma mai spovedesc acum, iar daca vreau sa aflu un raspuns pun frumos mana pe Biblie si ma lamuresc.
Ai dreptate lachione sa cauti raspunsul in Biblie numai cateodata ai nevoie de un indrumator altfel "o sa-ti tai mintea in scripturi". Chiar scrie acolo ca unele locuri sunt greu de inteles. De ex cand se intalneste unul dintre apostoli (Filip) cu un famen care citea din Biblie (vezi Faptele Apostolilor) l-a intrebat apostolul daca intelege ce citeste iar acesta i-a raspuns: cum poate sa inteleaga daca nu il calauzeste cineva.
Asa ca eu te sfatuiesc sa cauti un preot bun si el o sa te ajute. Iar ca raspuns la intrebarea ta sunt locuri in Biblie cand Dumnezeu le cere oamenilor sa posteasca iar in timpul postului sa nu se atinga de femeile lor...
Cat despre zicala "nu-i pacat ce intra in gura ci ce iese din gura" trebuie tinut cont de faptul ca si Hristos a postit 40 de zile. In acel loc se referea la farisei care nu mancau pana nu se spalau pe maini (cititi mai bine) respectand anumite datini de care ei tineau cont mai mult decat ce spunea Dumnezeu. Trebuie avut in vedere contextul nu fraza separat!

Kariris spune:
tzontzonel, asa e cu "nu-i pacat ce bagi in gura ci ce scoti din gura" ...am citit si eu si asa e; dar poate cand ai timp te uiti si-mi trimiti si mie un PM si-mi spui unde sa caut pasajul cu postul si cu abstinenta sexuala. Eu la fiecare 1 ian. o reiau la citit si o termin pe 31 dec, cam asa; o rumeg in fiecare an cu tot cu trimiteri si culmea, in fiecare an inteleg ceva nou ce in anul precedent nici n-am sesizat sau mi s-a parut cu totul altfel.