Postul si conceptia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Jaana spune:

tzontzonel, asa e, Biblia e complexa si e greu pentru 'muritorul de rand' sa ii descopere intelesurile. Nu in ultimul rand, exista riscul ca fiecare sa inteleaga ce vrea sau ce ii convine , pentru ca frazele nu trebuie intelese ad literam. Totul e scris in metafore, dupa parerea mea... din cauza asta sunt si atatea secte, fiecare crezand ca detine varianta corecta, desi au acelasi document de baza 'Biblia'.

Cat despre post si mi se pare destul de simplu mie... Fara a ma uita in carti sfinte, prin insusi semnificatia lui postul inseamna o perioada de reculegere, ruga, smerenie si indepartarea de cele lumesti, in special de placerile lumesti. Deci dupa mine include totul, nu numai mancare, dar si petreceri, , bautura etc, cam tot ce te distrage de la comuniunea cu Dumnezeu. Nu prea vad sensul cautarii unor scuze de a face sau nu , oriunde le-ai cauta... bineinteles ca sunt usor de gasit.

Nu ma luati drept mironosita, ca nu e cazul... din pacate nu am mai postit de vreo 2 ani. Asta sunt, o pacatoasa... Dar teologic vorbind, mi se pare destul de clar ce ar trebui sa fac, daca n-as fi asa pacatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzontzonel spune:

Nici eu nu vreau sa fac pe mironosita ca nici la mine nu-i cazul ... Recomandarea mea era sa gasesti un preot bun si sa asculti de el. El poate analiza situatia si sa-ti recomande ce-i mai bine pentru tine. E acelasi lucru ca si cum ai merge la medic: fiecaruia ii da tratament in functie de boala lui. In unele cazuri poate sa nu-ti recomande abstinenta in timpul postului. Daca apar tensiuni in familie din cauza asta decat sa se ajunga la situatii grave se alege solutia cea mai potrivita. De aceea ma abtin si nu vreau sa dau sfaturi pentru ca nu sunt general valabile. Dumnezeu este f personal...
O sa caut si o sa-ti trimit un PM dar lasa-mi ragaz cateva zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca B spune:

Fetelor, se apropie SAPTAMANA MARE si sigur nu vom presta sapt viitoare, ce mai conteaza perioada fertila, macar atat sa facem.

Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by lachione

tzontzonel, asa e cu "nu-i pacat ce bagi in gura ci ce scoti din gura" ...am citit si eu si asa e; dar poate cand ai timp te uiti si-mi trimiti si mie un PM si-mi spui unde sa caut pasajul cu postul si cu abstinenta sexuala. Eu la fiecare 1 ian. o reiau la citit si o termin pe 31 dec, cam asa; o rumeg in fiecare an cu tot cu trimiteri si culmea, in fiecare an inteleg ceva nou ce in anul precedent nici n-am sesizat sau mi s-a parut cu totul altfel.

Pasajul e la 1 Corinteni 7:5:"Sa nu va lipsiti unul de altul, decat cu buna invoiala pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul si cu rugaciunea"Referitor la vorba ca "nu-i pacat ce bagi in gura...",eu ma gandesc asa:daca la cele pe care le bagam in gura nu ne putem infrana,cum vom putea sa ne infranam la celelalte,ca e mult mai greu.Sa exersam infranarea macar in plan fizic(mancare,etc.),ca e cel mai usor,si poate ne va ajuta Domnul si cu celelalte.
Va doresc post usor si binecuvantat in continuare!Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput