Postul Mare-sa-l tinem impreuna

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana-Maria21 spune:

Da a mers acum dar e departe aceasta biserica de noi.Am una mai aproape.Multumesc foarte mult.O sa ma duc mai mult ca sigur mai ales pentru ca o vad si pe mama mea ca vrea sa mearga desi ei nu prea ii place sa mearga de obicei.

invidia dezleaga limbile oamenilor asa cum admiratia le amuteste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

7 martie '06-ziua 2
Fetelor,va urez o zi frumoasa si post usor!Eu nu m-am hotarat inca ce sa pregatesc de mancare,acum beau o cafeluta si pe urma trebuie sa ies in oras.Sa mergeti diseara la Canon,e foarte frumos.
Megbeng,asa mi se zicea si mie in familie:o sa mori de foame,ai slabit,o sa te imbolnavesti,etc..Dar eu mi-am vazut de ale mele si pana la urma m-au laat in pace.Ba chiar sotzul meu posteste impreuna cu mine acum,e chiar mai rezistent decat sunt eu,de multe ori m-a incurajat sa nu renunt.Asa ca rabdare si rugaciune,ca Dumnezeu le rezolva pe toate,cand ne vede ca suntem hotarati pentru El.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andora spune:

Fetelor acum pot scrie si eu ca lumea, nu aveam tastatura si obosisem de copy-paste.
Va admir ca ati decis sa tineti postul Pastelui, cel al Craciunului este mult mai usor si ca durata si ca dezlegari, dar Dumnezeu ne ajuta daca vrem cu tot sufletul. Eu tin impreuna cu sotul, singura greutate e ca avem bebe de 1 an si 4 luni si nu pot gusta din mancarica ei dar asta nu e un impediment.
Cu postul fizic e greu dpv sexual. Nu stiu cat ne vom abtine, cert este ca sper sa mearga si Pastele sa ne gaseasca curati in intregime . Cel sufletesc iarasi e dificil fiindca gandurile sunt uneori incontrolabile. Eu simt insa ca Dumnezeu apreciaza orice incercare de a te curati si sper sa reusesc sa las deoparte barfele, gandurile urate si pacatoase...
Mancare - am dezghetat niste mazare si niste bureti si ma gandeam cum sa-i gatesc, noroc cu linkul vostru
Fug ca mandruta sare-n pat. spor tuturor si Doamne-ajuta!!!

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Buna dimineata!

Sunt si eu alaturi de voi, in ziua a doua de post.
Spre deosebire de alti ani, acum postul mi se pare mult mai usor, pentru ca (pt cel culinar, de exemplu) m-am pregatit din timp, renuntand treptat la carne, oua etc. Asa incat, acum nu e un efort prea mare sa mananc de post.

Aseara am adaugat si niste rugaciuni frumoase si tare bine m-am simtit sufleteste. Si somnul mi-a fost mai lin. Daca reusesc, trec azi pe la biserica, macar sa aprind o lumanare.

Doamne ajuta sa mergem cu bine mai departe.

PS. Sunt putin trista, pt ca ieri n-am reusit sa fiu calma si buna in tot cursul zilei (munca presupune stress, nervi etc). Asta este! Fac eforturi sa indrept lucrurile. Sper sa si reusesc.

Tzuni mic si drag si scump si grasunel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Bine v-am gasit in cea de-a doua zi de post.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, merge bine postul. M-am surprins mai relaxata in trafic, momentul meu maxim de enervare in timpul zilei. Nu flash-uiesc, nu claxonez, nu injur. Sper sa mearga in continuare asa.

Incerc sa imi stapanesc si gandurile, cand ma surprind gandind rau sau ambiguu despre cineva, ma opresc.

Duminica la liturghie parintele zicea ca mai ales in post, cand ne napadesc ganduri necurate de orice fel, sa rostim de cate ori putem "rugaciunea inimii" sau a lui "Iisus Hristos", scurta si la obiect si garantat ne vom simti mai bine si gandurile rele vor pleca de la noi. Asta incerc sa fac si eu acum.

Si vreau sa citesc Patericul Mirenilor, ca l-am inceput de mult, dar...

lina, cu Alina (12.11.02) si Ana (9.05.05)

Mergi la inceput

Pentru fetele care s-au interesat de abstinenta sexuala in timpul postului, vreau sa va spun ca am vorbit cu un preot mai destupat la minte, care mi-a spus ca, de fapt, biserica este mai toleranta cu oamenii casatoriti. Cei care nu sunt in situatia aceasta nu trebuie sa savarseasca acest "act" care, ar fi, fara doar si poate, un pacat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Buna dimineata, tuturor!

sunt si eu aici, alaturi de voi, in a doua zi de post. Mi-a facut mama sarmale de post, care imi plac foarte mult, asa ca pranzul, pentru saptamana asta e rezolvat.

Mi-am cumparat si pateu, dulceata, margarina, biscuiti si fructe - din punctul asta de vedere e OK.

Ramane sa reusesc si pe partea cealalta; la servici nu e prea usor... uneori imposibil, dar am sa incerc sa fac lucrurile mai putin placute cu mai multa blandete, calm, intelegere.

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa si mami spune:

buna fetele!
va admir din tot sufletul.eu sunt o nemernica si o pacatoasa. nu am pic de vointa si tot timpul gasesc scuze. pina sa o avem pe alexa tineam aproape toate posturile mari, vinerile si zilele de post peste an.
acum zic ca-mi este greu cu mincarea pt alexa. dar am zis ca miercurea si vinerea obligatoriu. Doamne ajuta!
dar cel mai greu si mai greu e cu gindurile cele rele care ma napadesc. sunt o fire f colerica si imediat ma prind. deh, necuratu' isi face loc. cum sa ma abitin?

alexa & fam

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by alexa si mami

buna fetele!
va admir din tot sufletul.eu sunt o nemernica si o pacatoasa. nu am pic de vointa si tot timpul gasesc scuze. pina sa o avem pe alexa tineam aproape toate posturile mari, vinerile si zilele de post peste an.
acum zic ca-mi este greu cu mincarea pt alexa. dar am zis ca miercurea si vinerea obligatoriu. Doamne ajuta!
dar cel mai greu si mai greu e cu gindurile cele rele care ma napadesc. sunt o fire f colerica si imediat ma prind. deh, necuratu' isi face loc. cum sa ma abitin?

alexa & fam

Draga Alexa, stii cum se spune....o greseala recunoscuta, e pe jumatate iertata! Si simplul fapt ca ai deschis subiectul acesta inseamna ca-ti doresti sa fii mai buna, mai blanda, mai intelegatoare. Sa nu crezi ca noi restul suntem niste sfinte! Nici vorba. Gresim, dar ne caim si mergem mai departe cu speranta ca vom reusi sa ne indreptam in viitor.

Hai, Alexa, vino zilnic alaturi de noi, macar pret de doua minute. Si in astea doua minute sa gandesti frumos. In fiecare zi cate doua minute...se aduna ceva! Te asteptam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Am cumparat si eu linte azi,dar era de 3 feluri:roz,rosie si alba.Am luat rosie,dar nu stiu,care o fi cea mai buna?Sau nu conteaza culoarea?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today

Mergi la inceput