Postul Mare-sa-l tinem impreuna
Raspunsuri - Pagina 4
alexa si mami spune:
tzuni, iti multumesc de incurajari. la mine nu mincarea e o problema, ca nu's mincacioasa din fire, ci trairile sufletesti. si ca sa ma abtin de la mincare si in rest sa fiu cu gindu' la cine stie ce sau sa vb aiurea, nu cred ca are rost. da' macar 2 zile pe sapt incerc sa fiu mai buna, mai calma si mai intelegatoare.
alexa & fam
andora spune:
Alina hehe lasa ca noi ne stim, te bat zilnic la cap pe Mess sa nu papi de frupt 
Tzuni draga, am vazut ce-ai scris de sex
... interesant ca un preot a spus asta, acum fiecare preot e om si gandeste diferit... Eu raman la ideea ca "pacat e ce scoti, nu ce bagi in gura" cu o importanta adaugire a unui "mai" comparativ la inceput.
Vroiam sa va intreb si eu ceva ca pacatosul.... Oare pacat e doar acela care face rau cuiva? EEu nu prea sunt de acord cu asta dar am auzit-o la cineva... ![]()
Va pup acum fug ca mi se ard ciupercile si mazarea 

Who looks outside, dreams; who looks inside, awakes - Carl G. Jung www.andora.bravehost.com/" target="_blank">
site,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64304&whichpage=2" target="_blank">nunta,www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">nasterea 

irina.c. spune:
Andora,pacat poate fi si acela care-ti face rau tie,nu neaparat doar altora.
Fetele,am facut pateu de linte,e absolut de-li-cios,nici n-o sa mai cumpar chimicala din aia de soia la conserva de-acum.Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today
nora2005 spune:
Irina, bun (re)gasit ! Prezenta si eu...(ieri nu prea am intrat pe DC). Tin postul TOT, pe toate structurile (e deja al 7-lea an si e o bucurie sa tin posturile, mari si mici).
Post usor tuturor si Dumnezeu sa ne ajute si sa ne binecuvinteze.
Prima zi de post: am mincat salata de fructe, salam vegetal cu castrevete si spanac.
A doua zi de post: salata de fructe, salata de cruditati, cirnat vegetal cu spanac.
Nora
megbeng spune:
si eu sunt in continuare aici..prima zi de post: salata de rosii si castraveti cu paine, saleuri(facute de mine), fructe, supa de rosii (l aplic :))) )
a doua zi: cartofi prajiti, fructe, saleuri, o gogoasa
am reusit sa nu mai vb urat, asta e o performanta...da nici nu am condus astea 2 zile :))
sunt tot mai mandra ca sunt intr-un astfel de grup :) sunteti minunate!!!
"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)
Sabina spune:
Irina, cum ai facut pate de linte?
eu azi am fiert lintea cu o ceapa si gata.
Cum e cu postul de ulei? sau il tin numai calugarii? eu am pus si putin ulei la linte.
post usor!
Sabina si
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia GalagiaCea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Gabrielama spune:
Buna dimineata!
8 martie, ziua a treia de post
si ziua noastra (sau una dintre zilele noastre, pentru ca, nu e asa, ziua noastra e in fiecare zi). Sa aveti o zi minunata si linistita, plina de flori si pace.
Din nou sarmale de post si biscuiti (la micul dejun).
Gabi
orchid spune:
Hi
Intru si eu in grupul vostru.
astazi am avut fructe si muesli cu suc de portocala la micul dejun, ciulama de cartofi cu salata de rosii la pranz si voi avea o salata seara.
Un post usor cu multa smerenie si fapte bune va doresc
irina.c. spune:
Buna dimineata,fetelor,acum ne-am trezit si noi si sunt la cafeluta.Va doresc o zi minunata azi,cu toate cele bune si multe flori 

.Sabina,am fiert lintea cu o ceapa,o foaie de dafin si sare ,si apoi am pus-o la blender si am frecat-o cu ulei(am pus si ceapa fiarta).Am adaugat usturoi pisat la urma.Data viitoare o sa fierb si niste morcov langa ea.Postul fara ulei il tine cine poate.De exemplu la Biserica era afisat cum se tine de fapt Postul Mare,cu ajunare totala in primele doua zile,apoi ajunare pana seara in prima si ultima saptamana,precum si in toate miercurile si vinerile.Iar seara se mananca fara ulei.In zilele cand nu e ajuneaza se mananca de doua ori in zi.Dar asta cred ca tin doar cei care se simt mai in putere si sunt mai induhovniciti.Eu nu cred ca as rezista la post atat de aspru.Poate cand oi fi si eu mai inaintata duhovniceste...Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Trebuie sa cobori din barca daca vrei sa mergi pe ape.
today