Tenerife
Am avut ocazia sa luam niste bilete ieftine de avion pentru Madrid, de unde mi-a incoltit ideea sa ajungem si in Tenerife, deci de acolo vom merge si 5 zile pe aceasta insula exotica, deoarece de mult am visat la asta! Nu mica mi-a fost mirarea cand am gasit cazare cu demipensiune mult mai ieftina decat in alte parti, am ales Playa de los Americas ca si locatie si vom zbura catre aeroportul din sudul insulei.
As vrea sa le intreb pe cele dintre voi care au fost pe acolo: ce ar fi de vizitat? cum e plaja/apa? cam cum este statiunea, agitata, aglomerata? De citit am citit pe diverse site-uri pana am luat decizia asta, dar as vrea sa aud din experientele voastre. Noi vom merge la inceputul lunii iulie, fara copii.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 10 luni) si Ramona (3 ani si 9 luni)
poze_cu_fetele_mele
Raspunsuri
desprecopii spune:
Buna, noi am fost in insulele Canare si uite aici un minireportaj din Tenerife
http://www.desprecopii.com/jurnal/tenerife.htm
Este ok - e frumos - dar e foarte aglomerat - Playa de las Americas este foarte aglomerata ... dar daca va place - e ok.
Eu - in locul tau as prefera Fuerteventura - o insula de alaturi = care are una din plajele de top 5 din lume Costa Calma
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
Laura T spune:
Mirela, am citit cu sufletul la gura jurnalul tau de calatorie in Tenerife, desi nu-i foarte incurajator...iti multumesc pentru faptul ca m-ai ajutat sa ma "introduc" in atmosfera exotica, asa cum e ea, cu bune si cu rele...mai astept si alte experiente...
De schimbat nu mai putem schimba destinatia, am luat deja biletele de avion si am facut si rezervarea la hotel...dar ramane ideea pt viitor...ai vreun reportaj si de pe cealalta insula?
poze_cu_fetele_mele
roxanicea spune:
buna laura!
subscriu la ceea ce a spus mirela.si eu ti-as recomanda fuerteventura, sau gomera. sunt mai slabatice si ami exotice.
m-au indispus in playa de las americas toate tarabele de negri si arabi, supermarketurile alea saracacioase cu manacre proasta ca nu aveai ce alege...; nu contest frumusetea varfului teide, cu tot peisajul din jurul lui, cu drumul aceal prapastios si anevoiios pana in varf...cu taote padurile acelea de babanieri pitici specifici tenerifelor, si cu frumusetea nisipului vulcanic.
sper ca v-ati rezervat cazare cu masa, la hotel. noi nu am avut nici macar mic dejun, pt ca am locuit intr-un apartament al unui complex de bungalouri si am suferit detsul d etare. nu am prea avut de unde s ane luam mancare macar pentru dimineata....;era un carrefour in nordul insulei, langa capitala insulei. dar pana acolo, e cam lung drumul din playa de las americas. va recomand sa va inchiriati masina. noi ne-am bucurat de ea pe toata perioada sejurului. benzina e cea mai ieftina din europa, e fara taxe.
daca mai ai intrebari, nu ezita sa-mi scrii.
vacanta cu bine!
pupilcii!
roxi http://photos.yahoo.com/roxanicea
Laura T spune:
Roxi, multumesc de informatii.
Da, am facut rezervare la un hotel de 4* cu demipensiune (MD si C), sper sa nu murim de foame la pranz. Dar la alte terase nu se poate manca? E scump rau sau cum? Plaja, apa, restul, cum sunt?
poze_cu_fetele_mele
roxanicea spune:
laura , foarte bine ca ai luat cazare cu demipensiune. va fi cu sigurantza open buffet asa ca nu veti muri de foame, stati fara grija. nu veti mai avea nevoie de alta mas ain timpul zilei.
supermarketurile lor nu-s grozave, dar pana la urma tot gasesti ceva ce rontzait intre ecle 2 mese. dar cred ca totusi nu vei avea nevoie .
pupi
Laura T spune:
Roxi, please, imi raspunzi si mie la intrebarile de pe PM?
Nu a mai fost nimeni in Tenerife sa imi mai povesteasca si mie??
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele
roxanicea spune:
laura, ti-am raspuns pe pm chiar in ziua cand mi-ai scris. hai sa-ti mai trimit o data. sper sa nu fi sters raspunsul la e-mailul tau.
ma mir ca nu l-ai primit. cred ca in 8 sau 9 martie s-a intamplat...daca bine retin.
pupilici
lai spune:
Laura, am fost si eu in insulele Canare, dar nu in Tenerife, ci in Gran Canaria. Ce m-a frapat cel mai mult au fost peisajele foarte aride, mai ales in interiorul insulei, cu toate vanturile care le vin din Sahara. Plajile nu m-au impresionat in mod deosebit, erau si foarte aglomerate (multi turisti din Germania, Anglia). Mi-a placut sa ma plimb prin oraselele din jurul insulei, stradute pietruite, bisericute, pe faleze (atentie, in oraselele care nu erau ultra-turistice oamenii luau foarte in serios siesta, de pe la 11 pana pe la 2 nu era deschis nimic-nimic), un festival de muzica in aer liber la care am fost, si o fermulita in mijlocul insulei cu tot felul de animale ciudatzele si o casa construita in coasta dealului, mulata pe cat posibil pe elementele naturale ale dealului cu pricina.
Lai
liris spune:
magazinele si multe bussines-uri se inchid intre 2p.m. -5p.m. apoi se redeschid ptr inca 3 ore.
Laura T spune:
Roxi, nu stiu de ce, dar nu am primit PM-ul tau nici atunci, nici acum (de la alte fete da, nu stiu de ce nu merge de la tine). Daca mai ai raspunsurile, te rog mult copiaza-le aici pe forum, sper sa nu se supere nimeni...Mersi si scuze.
Laura si bebitele: Bianca (6 ani si 11 luni) si Ramona (3 ani si 10 luni)
poze_cu_fetele_mele