Despre gradinarit (14)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Pentru passiflore sa folosesti un ghiveci largut, sa incapa mai mult pamant, iar pentru clematite, ghiveci adanc, pentru ca tinde sa-si adanceasca radacinile.
Ambele plante au nevoie de loc pentru a se "catara".
Ieri am actualizat albumul inceputului de primavara, de pe balconul mic.
In curand ma extind si pe balconul mare. Acolo voi tine majoritatea muscatelor.
Spor la gradinarit si flori cat mai frumoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, vad ca v-ati trezit di hibernare!
Eu am o mare problema. Ne-am cumparat casa acum un an si sint la pamint cu gradinaritul. Anul trecut am renovat fatada, deci nu am facut mare lucru in gradina. Acum insa, vreau sa ma apuc de treaba. Din pacate trebuie sa o luam de la zero, adica sapat si nivelat terenul, ca e cam in panta. Problema mea este ca trebuie sa reparam gardul, dar nu ajungem la el din cauza vegetatiei pe care nu prea as vrea sa o tai.... Dar imi ia vreo 4 metri din teren, ori douzaeci de metri lungime.... Pierd cam mult spatiu asa cum este. Pun aici citeva poze (1, 2, 3)sa vedeti cam cum arata si poate imi dat niste sfaturi cum as putea proceda.
Adi2003, florile tale sint superbe!
Va doresc o primavara frumoasa si inmiresmata.

"As da tot ce stiu pentru jumatate din ce ignor!" Descartes

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Flaflo, e superba gradina. Cred ca poti sa tai din plante la inceputul primaverii, sa ajungi la gard sa-l repari. Ele cresc oricum dupa aia. Noi asa am facut, dar acum astept sa vad daca invie plantele. Asa ca mai asteapta pareri.
Noi sintem in aceeasi oala. Tocmai am cumparat casa si nu stim ce sa facem. Asteptam sa vedem si ce rasare. Asa ca stau cu ochii pe subiectele despre gradinarit, sa invat cite ceva.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Ieri mi-am luat un liliac de camera (skimmia japonica). Miroase foarte frumos si-mi inveseleste camera.
Flavia...mi-as dorii si eu o astfel de gradina. Ar fi ticsita de flori, crede-ma. Pana atunci, visez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara2004 spune:

Flaflo este foarte frumoassa si mare gradina ta...
Eu zic sa pastrezi ce plante ai acolo si sa mai adaugi...
Ar trebui sa te grabesti cu reparatul gardului ca dupa ce vine vremea calda va fi si mai putin spatiu...
Uite aici un www.bhg.com/bhg/category.jhtml?categoryid=/templatedata/bhg/category/data/SlideShows_Garden_SlideShows.xml" target="_blank">site pe care daca te inscrii poti sa-ti descarci planuri de gradina, cu sugestii de plante...
Si depinde cat timp ai sa te ocupi de asta...Exista plante pretentioase sau altele mai putin.

Adi e frumos liliacul de camera...Inca nu am mai vazut.

Mergi la inceput

Mioara, multumesc pentru site,e intr-adevar mai deosebit decit ce am vizitat pina acum. Timpul la mine nu ar fi o problema, dar sint incepatoare in ale gradinaritului.

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elag spune:

Dragelor,

Am o bucatica de pamant in fata casei si as vrea sa o acopar repede cu rulouri de gazon.
Ati folosit asa ceva? Aveti informatii despre o firma serioasa care ofera aceste produse+servicii? ...am auzit ca exista mai multe feluri si nu as vrea sa ma pacaleasca nimeni.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianam spune:

Mioara, sa stii ca poti sa pui o lonicera pe balcon i galaeata sau ghiveci mai mare- a mea este intr-o galeata de 10 l, pe balconul dinspre nord. Sa stii insa ca infloreste abia al trei-lea sau al patrulea an dupa ce ai plantat-o.
La mine a inflorit in al patrulea an, adica anul trecut. Am fost foarte fericita pentru ca nu mai speram din cauza soarelui foarte putin care ajungea la ea.
Si clematite poti sa cresti dar tot in ghivece mari de minim 15 litri, pentru a creste mai bogate si sa faca si flori. (Am si din acestea!)

Mergi la inceput

Buna fetele, chiar nu mai gradinareste nimeni? Eu am fost harnica, mi-am sistematizat gradina, din pacate a trebuit sa mai elimin unele tufe, ca nu am ajuns la gard sa-l putem repara. Saptamina trecuta am pus rulouri de gazon: Pregatit teren; Derulat gazon; Rezultat final.
Acum vreau sa ma apuc sa mai plantez una alta, am auzit ca ar exista o planta care nu lasa tintarii sa se apropie, stie cineva cum se numeste?
Anul acesta am avut un bujor superb: Mirosind bujorii
Succes la gradinarit!

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Flafo, e super gazonul tau.
Sa stii ca virtual m-am si tavalit pe el...

Mergi la inceput