In Italia (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pet.cost2005 spune:

Buna, fetelor!

Pe aici este soare si frumos ... ce bine imi pare! Poate se indura si primavara asta sa-si arate fata pe la noi! De azi dimineata sunt numai pe fuga ... v-am povestit ca stau cu un baietel de un anisor din cand in cand si astazi am vazut asa frumos afara l-am scos la plimbare ... era asa de multumit, dar il deranja soarele si sa vedeti ce se stramba la mine ... hahahah !!!
In rest, sunt fericita ca au inceput sa se aranjeze un pic lucrurile si pe "strada mea" ... dupa o perioada putin mai intunecata in ceea ce priveste sanatatea. Nu va ganditi ca vorbesc despre vesti bebeloase ... deocamdata nimic, dar ... vazand ca a inceput sa functioneze iarasi bine "masina" asta care se cheama corpul uman, poate in curand sa va dau vestea cea mare.

enn - superbe pozele, dar nu vreau sa mai vad zapada, gata, m-am saturat! Copilasii in schimb sunt un deliciu!

cri-cri - sa nu-ti amintesti tu ca e baba ta ! A mea a fost ieri, cand ... nu prea era cine stie ce, cel putin pe-aici. Sa vezi battute de la al meu sot ...deja ieri m-a innnebunit, dar dupa ziua de azi si mai si! Nu stiu cum e la voi, dar pe la noi este o adevarata zi de primavara ... soare, cald, senin. Ieri a fost mai intunecat, asa ca mine .... hahaha !

iri - ma bucur ca ti-a trecut raceala !

Bun venit, Mary ! Speram ca ai sa treci des pe-aici la palavragit cu noi si sa ne povestesti despre tine.

cristina - noi we-ul ni-l petrecem de obicei (daca este frumos), all'aperto ... adica iesiri (cu nasii nostri sau alti prieteni romani) la gratar, fotbal (baietii, fetele la plimbare). Chiar imi spunea sotul ca nu mai rezista in casa, abia asteapta sa se faca frumos sa ne mai dezmortim putin oasele. Acum ne gandim de o iesire pt. Paste (al lor) ... nu prea departe, pe-aici, prin zona.

Va las, va doresc o saptamana frumoasa si senina ... dar ne mai auzim, trebuie sa intretinem atmosfera aici, nu, chiar fara dna. prof., sa vada ca suntem brave. Cri-cri ... te asteptam sa revii cat mai repede, cu bateriile incarcate!

Petro

Mergi la inceput

Bun venit si tie, Oana! Uite ca o data cu primavara se mareste si lista noastra de vorbarete. Ce ma bucur ... spune-ne despre tine ... pe unde stai la Milano (citta' sau imprejurimi)?

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danangie spune:

Buna seara fetelor.

Bun venit MARY si OANA.

Fetelor imi puteti spune si mie daca la consulat la Milano se face certificat de nastere pentru bb abia nascut? Sau se face numai la Roma? Va rog daca puteti sa-mi raspundeti...

IZA da ai vazut ce teapa cu astia de la MYAIR..... Eu sincer daca stiam nu luam bilete cu ei..........asta e. Data viitoare voi sti. Deci te duci la Barcelona in luna de miere....noi inca nu ne-am decis...ne e cam greu cu concediu....dar vom vedea. Mi-ar fi placut sa ma duc la New York. De fapt, e visul meu......dar nu cred ca vom reusi. Asa ca nu am nici cea mai vaga idee unde vom merge si cand vom merge.

CRISTA dar stii ca aici unde m-am mutat aveam de la cearceafuri, vesela, cuptor cu microunde, pana si casetofon am gasit aici. 2 televizoare. Ce mai erau de toate cele aici......dar din pacate i-am zis sa stranga multe lucruri ca deja le aveam eu. Si-apoi .....in 6 ani de Italia am strans de toate cele. Imi lipseste masina de cusut si masina de facut aluat. Pana la urma nu ma mai duc....ca exact ca si tine imi este frica sa nu am probleme. Chiar daca mi-ar fi placut enorm sa dau o fuga pana in orasul de care m-am indragosit.

Cand te-a inselat cineva odata e vina lui, cand te-a inselat a doua oara e vina ta

POZELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tizabela spune:

Buna seara fetelor si bine ati venit celor noi!!!
Danangie Da am ales Barcelona pt ca si la noi este problema timpului Fabio are liber de pe 4 august pana pe 20 asa ca mai mult de o saptamana nu avem la dispozitie.Croazierele nu sunt bune pentru mine ca am rau de mare si avionul pentru mult timp nu e bun pentr Fabio ii este frica si abea face doua ore fara sa moara de infard.Asa ca ne ramanea de ales ceva aprope pe care nu l-am vazut amindoi.Am ales Barcelona pentru ca toti cunoscuti care au fost ne-au vorbit la superlativ de oras si au zis ca nici plaja nu e rea!
Am facut rezervarile pe net pentru tot inclusiv hotelul care este superb http://www.hrjuancarlos.com/ i-am si zis lui Fabio ca eu imi iau compi cu mine si am sa ma uit pe webcam la Barcelona ca sa ma pot bucura cat mai mult de hotelul asta caci curand nu mai pun eu piciorul la 5 stelline!!!
Oricum in cele din urma am rezolvat-o si cu cei de la Alpi ca au schimbat si ei orarul de zbor seara la ora 20 deci ajungand pe la ora 12 cu Myairul reusesc sa-l prind.Defapt nu numai ca reusesc ba mai trebuie si sa astept vreo 6 ore!!!(bine ca sunt in Venezia si am ce sa vad frumos desi o stiu pe de rost pe toata).
Crista drum bun si poze multe vrem cu cartierul nostru!!!
Va pupic pe toate

http://pg.photos.yahoo.com/ph/tarnaizabela/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Buna dimineata!
Cri, Petro, multumim pt aprecieri. Aveti dreptate, un copilas e dragut, dar cīnd vezi mai multi impreuna, te topesti. Mi se īntīmpla sa ajung uneori la ora gustarii la cresa si cīnd īi vad cum stau asezati cuminti in jurul mesei rotunde si se concentreaza sa nimereasca gurita cu lingura de iaurt, īmi dau lacrimile de duiosie. Si regret enorm ca nu m-am facut educatoare.... Dar, Petro, tu esti mai tinara, ai si experienta cu copii, ce zici, ti-ar place?

Iza, Danangie, ce planuri frumoase pt. luna de miere. Barcelona mi se pare si mie cel mai frumos oras european - pacat ca nu prea poti intra cu caruciorul la metro, iar New York-ul speram sa-l vizitam cīndva cīnd vor creste copiii.

Acum ma duc sa discut cu sefa concediul parental, sa-mi tineti pumnii!
Una bella giornata tuturor,
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Buna dimineata tuturor!

Enn ce copilasi frumosi!!! si zapada!!! anul asta la Torino a fost destul de putina, mai mult frig...mie imi place sa vad zapada!!

Oana, bine ai venit!Sper sa te simti bine aici!!

Dana, Nu stiu ce sa zic de Consulatul de la Milano am amintiri destul de aiurea acu' doi ani m-am dus sa iau nulla osta si cum am intrat pe strada era o "gramada organizata de cetateni" si un antipatic la poarta si nervi etc...poate s-au organizat intre timp....normal ar trebui sa faca si certificate de nastere....cred ca afli mai multe romaniaitalia.net

Azi am de scris o prezentare despre problemele psihice provocate romanilor de emigratie...pe care trebuie sa o sustin miine...am niste emotii

O zi frumoasa tuturor!

Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...

To and Me

Mergi la inceput

'Neata fetelor!

enn - da, mi-ar placea mult sa lucrez cu copiii, dar ... nu cred ca am vreo sansa aici. In Romania am fost tentata sa dau la lic. pedagogic, dar pe atunci de dadeau probele eliminatorii la sport, desen si muzica si asta din urma era durere pt. mine pt. ca nu am voce. De asta am renuntat. Si, de asemenea, am dat la fac. la filologie, intentia fiind sa ma pregatesc pt. a deveni prof. de romana-franceza. Dar nu am reusit la fac. (de doua ori la stat si o data la particular) si am renuntat ... imi gasisem de munca, dupa aceea am venit in Italia, deci ... Acum primul pas pe care vreau sa-l fac aici este sa-mi echivalez macar diploma de liceu si asa apoi sa fac domanda in scoli ca supliniitor, asistent administrativ ... etc. dar asta in viitor. Dar as fi mult mai multumita daca intre timp ar veni barza pe la noi ...

danangie - asa este, mai gasesti uneori case deja mobilate cu strictul necesar. Si noi am gasit tot asa iar ceea ce am cumparat noi sau aveam deja erau mai mult preferinte proprii pt. era in casa tot strictul necesar. Cum mai merg pregatirile de nunta?
Cat despre certificat ... nu stiu, dar te poti interesa pe rom-ita sau chiar pe situl consulatului (este aici, pe lista de inceput) sau ... facand chiar o plimbare pana acolo, vazand ca esti prin zona.

iza - frumos ca aveti timp pt. luna de miere. Singurul meu regret de la nunta noastra este ca nu am avut posibilitatea de a face sapta-luna de miere tot din cauza timpului. desigur, ne vom organiza poate anul acesta dar nu stiu exact unde si cum, dar nu mi se pare acelasi lucru. Tot farmecul era sa fi plecat in perioada imediat dupa nunta. Asta este! Mi-ar fi placut sa mergem in Grecia si poate vom reusi, mai ales ca nu este o destinatie greu accesibila. Deci, danangie, daca puteti (din cauza timpului) faceti-va luna de miere. Iar daca destinatia unde ati vrea este mai greu de realizat, multumestete cu un loc mai aproape, dar sa va duceti.

Ok, fetele, va pup si ne mai auzim!

Petro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns enn spune:

Cristina, interesanta teoria cu bolile psihice, as fi curioasa sa vad daca ma regasesc cu vreo "problema".
Eu pregatesc pentru dupa concediul parental īmpreuna c-o colega un material despre migratie si educatie, poate ai cīndva timp sa-mi spui 2 vorbe despre cum e privita problema asta īn Italia. Tin pumnii sa mearga bine prezentarea!

Petro, problema cu muzica am avut-o si eu.... Acum cīnt cu copilul, dar numai daca nu ne aude nimeni. Am constatat īnsa ca-n Germania e mult mai simplu sa devii educatoare. Se face doar un fel de scoala profesionala axata pe practica dupa ce-ai terminat clasa a-Xa. Tu de ex. ai fi deja supracalificata, avīnd bacalaureat.

Danangie, eu i-am facut baiatului certificat de nastere romānesc fara nici o problema la consulat la Bonn. Deci ar trebui sa mearga si la voi.

Pupice tuturor,
E.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stralucitor1 spune:

Buna, fetelor!

Enn,cu mare placere cum am mai mult timp am sa incerc sa iti povestesc ceva despre ceea ce facem noi...lucrarea asta trebuie sa se concentreze pe aspectele culturale ale problemei...din pacate dat fiind profilul emigrantului tipic in zona Piemonte, asociat cu diversele stadii de emarginare sociala se ajunge usor la ceea ce numim tulburari mentale...offf de fapt, fenomenul a fost semnalat si de presa din tara, imi amintesc ca am citit acum ceva timp un articol intitulat "Nebuni dupa Occident" sau cam asa ceva...

Si mie mi se pare un subiect extrem de interesant ...studiile clinice arata ca o depresie lejera sau mai bine zis o perioada de "inadaptabilitate" e inevitabila in cazul majoritatii emigrantilor...am trait-o si eu pe pielea mea! dar din pacate si ma doare sufletul sa vad asta sunt destui si cei care nu reusesc sa faca "ancorarea" in tara de adoptie...

numai bine tuturor!

Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea...

To and Me

Mergi la inceput

Buna dimineata !

La multi ani, doamnelor ! Un 8 Martie fericit si sa aveti parte numai de impliniri si o pimavara senina !

Va pup si ne auzim mai tarziu!

Petro

Mergi la inceput