Fetele din Austria(17)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Multumesc Adina, suntem doar eu si sotul meu, nasturica noatra de 2,7 ani o lasam acasa (e prea mica de alergat cu ea prin Viena)!
Am ales varianta cu 6 nopti pentru a avea timp sa vedem tot ce se poate, sa ne si odihnim putin si sa simtim si ca suntem in concediu si nu in alergatura!
Cu siguranta vom alege ticketul de 24 euro... voiam sa te intreb: este pentru orice tip de transport (metrou, autobuz, tramvai..)????
Cum este vremea in perioada asta acolo???
Mai revin...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

vremea e buna, cald, vor fi si niste zile mai reci, ploioase (cu 23-24 grade), dar pana veniti voi sigur e bine. aici te poti astepta oricand cu ploaie.
aici poti vedea prognoza vremii (sincer nu stiu daca-i voie de pus linkul asta, dar incerc): http://www.wetter.at/oesterreich/wien/wien
arata mereu prognoza pe 6 zile.
este pentru orice tip de transport. dar daca mergi la city sud iti trebuie inca un bilet, ca e in afara orasului. daca vrei, ma pot interesa.

mai ai timp!

Adina & Jasmina (24 iulie 2003)

Mergi la inceput

Daca nu te deranjez prea mult si iti este la indemana as vrea sa stiu exact cu ce ajung la City Sud!
Stii ceva de intrarea la Opera cu stat la lojele de foarte sus si la preturi foarte rezonabile: gen 10 euro locul??? si de unde se cumpara biletele astea reduse si cand se cumpara cu cate zile inainte??? am avea si noi posibilitatea sa intram?? ar fi o experienta superrrr...
Terase sau restaurante cu mancare ieftina prin Viena gasim??? Nu o sa avem masa asigurata si mai mult de 20 euro pe zi pentru mancare (macar masa de pranz) nu ne permitem... ma gandeam la o friptura cu cartofi prajiti si o salata?!
Mai revin...

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Buna fetele, am lipsit motivat, Bia a facut o amigdalita de toata frumusetea, inclusiv febra 40. Acum e mai bine, ia antibiotice de 4 zile, dar eu am facut o conjunctivita urita!
Melutzica, misto pozele din concediu, ma apuca si pe mine dorul de duca....
Ingerasule,asteptam si de la tine ceva imagini din Urlaub.
Caro, tu nu pleci niciunde vara asta? La noi nu-i rost de concediu pina in septembrie ca ne apucam de renovat acoperis si fatada....
Claudia, autocarul te lasa la Südbahnhof,iar de acolo ai ceva de mers pina la hotel! Mergi cu tarmvaiul O pina la Südtirolerplatz (o statie), de unde iei Metroul U1 pina la Stepansdom, apoi metroul U3 pina la Gasometer. De acolo mai ai doua strazi de mers pe jos. Te sfatuiesc sa mergi la primarie, unde este Stadtinfo, un birou de informatii pentru turisti. Poti lua de acolo (gratis) pliante, harti si orice informatie te intereseaza. La opera daca te intereseaza o reprezentatie,biletele cele mai ieftine se cumpara putin inainte de a incepe. Daca te intereseaza doar sa vezi opera se organizeaza vizite de acest gen (valabil si pentru primarie , parlament....). Iti doresc un sejur placut!
Alinah, ii doresc lui Thomas bun venit in rindul crestinilor!

Va pupicesc!

Flavia si Bianca

Bia vijelia

Mergi la inceput

Multumesc de informatii... offf m-ai incurcat tare Flavia cu transportul de la autocar... sper sa ne descurcam si cu bagajele... acuma intreb si eu ca tiganu: un taxi e scump??? ca daca schimb 3 mijloace de transport a cate 1,5 euro/transport/persoana...face cam 4,5 euro pe persoana deci 9 euro pana la hotel!! Un taxi cat costa pana acolo - asa ca informatie???
Si la primarie zicem ca suntem turisti si cerem pliante?! E bine daca-s gratis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Claudia, biletul de 1,5 euro e valabil de la Südabahnhof pina la hotel. Nu conteaza ca schimbi mai multe mijloace, pe el scrie ora si statia de unde l-ai cumparat (compostat)! Un taxi costa 10-12 euro (nopatea mai mult). La primarie sint multe pliante pe care ti le poti lua singura si mai sint si niste doamne dragute care te pot indruma sau iti pot raspunde la intrebari. Uita-te pe pagina: http://www.wien.info . Daca vorbesti germana sau engleza nu exista sa nu te poti descurca.

Flavia si Bianca

Bia vijelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu spune:

quote:
Originally posted by claudia_a

BUna, ma scuzati ca am dat buzna in subiectul vostru... insa nu vreau sa mai deschid iar un subiect despre Viena!
Am rezervat la Etap pentru 6 nopti din 29 iulie, si voiam sa va intreb pe unde vine mai exact hotelul??? Noi venim cu Eurolines din Galati si nu stiu exact unde ne lasa autocarul... ne-ar trebui o harta sau un ghid cu liniile de transport din Viena... desi cred ca ne trebuie multe informatii despre Viena ... is cam zapacita si emotionata si poate nu sunt coerenta...
Eu am mai fost acum 4 ani pentru 3 zile la un seminar in Viena... nu am apucat sa vedem mare lucru - din lipsa de timp...deci clar nu ma pot descurca pe jos foarte usor!

Buna,
Si noi vrem sa mergem la Viena cu masina noastra. Sunt acum in mare cautare de hotel. Bun , ieftin, si cat se poate de central. Cat costa la Etap?
Dc fetele de acolo ne pot ajuta cu ceva idei de cazare v-as fi recunoscatoare!!!
Multumesc!
Orice informatie pe care mi-o puteti da este utila... am sa incep cu cateva intrebari:
- exista tikete abonamente pentri o saptamana sau cateva zile pe toate mijloacele de transport din viena si daca da cat costa si de unde se iau???
- cum ajungem la Prater, City center sud....?
- ce ar fi de vizitat decat centrul istoric, primaria, parlamentul, Biserica Sf Stefan....
Deocamdata atat... mai revin cu intrebari ...

mami Cris si bb Alex(05.11.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisu spune:

Scuze. Am scris gresit...

Buna,
Si noi vrem sa mergem la Viena cu masina noastra. Sunt acum in mare cautare de hotel. Bun , ieftin, si cat se poate de central. Cat costa la Etap?
Dc fetele de acolo ne pot ajuta cu ceva idei de cazare v-as fi recunoscatoare!!!
Multumesc!

[/quote]

Mergi la inceput

Am revenit... pana la urma plecam cu trenul; este mult, mult mai convenabil decat autocarul - am anulat rezervarea, bine ca nu platisem ceva...
Si cu hotelul la fel; Etap-ul era prea departe de centru si noi voiam sa ne plimbam mult si seara si sa ajungem tarziu la hotel...ceea ce pentru Etap era cam greu... asa ca am fost la o agentie de la noi si ne-au gasit cazare camera cu 55 euro/noapte cu mic dejun la http://www.viennaby.com/kolpinghaus/pages/profile.htm
Ne-am facut noi o idee pe unde vine si cred ca este bine... Poate ne explica mai bine fetele de acolo cum ajungem de la gara la hotelul asta!!!
Si mai voiam daca stiti sa-mi spuneti unde putem manca rezonabil pranzul in oras??? terase ieftine cu pizza sau snitel vienez cu garnitura... nu mai mult de 20 euro amandoi... sau cofetarii cu super prajituri si nu foarte scumpe...
Cum ajungem in Grinzing si ce preturi sunt pe la terasele alea??? e scump???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikomiko spune:

quote:

http://www.viennaby.com/kolpinghaus/pages/profile.htm
Ne-am facut noi o idee pe unde vine si cred ca este bine... Poate ne explica mai bine fetele de acolo cum ajungem de la gara la hotelul asta!!!

http://www.viennaby.com/kolpinghaus/pages/reach.htm ;)

quote:

Si mai voiam daca stiti sa-mi spuneti unde putem manca rezonabil pranzul in oras??? terase ieftine cu pizza sau snitel vienez cu garnitura... nu mai mult de 20 euro amandoi... sau cofetarii cu super prajituri si nu foarte scumpe...

www.bezirksseiten.at/essen/oesterreichisch.shtml" target="_blank">Localuri cu mancare austriaca - la unele o sa gasesti si preturi pe site, asa ca poti sa-ti faci o idee.
Centimeter, de exemplu, are preturi destul de mici.

quote:

Cum ajungem in Grinzing si ce preturi sunt pe la terasele alea??? e scump???

Grinzing - Bezirkul 19 din Viena, il gasesti usor pe harta.

www.virtualtourist.com/travel/Europe/Austria/Bundesland_Wien/Vienna-320332/Restaurants-Vienna-Grinzing_Heurigen-BR-1.html" target="_blank">Grinzing1
www.vienna.cc/english/grinzing.htm" target="_blank">Grinzing2

Ca sa afli cum sa circuli in Viena cu mijloacele de transport:
http://www.wien.gv.at/index/fahrplan.htm
http://efa.vor.at/wvb/index_de.htm - asta banuiesc ca o sa te ajute cel mai tare.

Cam tot ce vrei sa stii despre Viena gasesti www.wien.gv.at/english/" target="_blank">aici.

Concediu placut!

Mergi la inceput