Sunt in 25 de saptamani si la ultima ecografie mi s-a spus ca am colul inchis, dar scurtat si trebuie sa am grija cu contractiile. Contractii nu am, sau cel putin nu pe care sa le simt. Sunt la al doilea copil, dar mi se pare caam devreme scurtarea colului. La primul copil colul s-a scurtat cu 10 zile inainte de a se naste (l-am nascut normal, la 38 de saptamani).
Mi-e frica sa nu-l fac pe al doilea prematur, tinand cont ca nu am intrat nici in 7 luni. Ce parere aveti? Pana acum totul a fost in regula cu sarcina. Cu cat timp inainte de nastere se scurteaza colul?
Multumesc anticipat pentru raspunssuri.
Mie mi s-a deschis colul (dilatatie 2-3 cm ) cam cu 2 saptamani inainte de 38 la ambele sarcini insa nici vorba sa nasc. Am nascut provocat dupa saptamana 38. DE scurtat mi s-a scurtat de mult, ca la o eco avea 2,8 si medicul mi-a recomanadat cerclaj (ecografistul) insa doctorita ginecolog a spus ca un col normal e de 3 cm si sa stau linistita, sa ma port normal dar nu sa stau la pat sau de-astea.... Acum depinde de ce lungime are colul tau dar mai stiu ca la multipare (ca noi
) colul se deschide, se scurteaza si se inmoaie mai devreme.
Claudia, Matei (15.12.2003) si Mara (30.08.2005)
Poze Mara si Matei
si eu cred ca nu trebuie sa fii speriata...la tine un col mai scurt e normal, e bine ca nu ai contractii...trebuie sa fii atenta...eu am avut colul scurt si din cauza asta am nascut cu aproape 3 saptamani mai devreme, dar a fost ok...eram deja atat de aproape de final incat totul a fost ok.
Mult succes!
Multumesc pentru raspunsuri. Roxana, cu cat timp inainte ai avut colul scurtat (dc mai stii)?