Sunt bune gradinitele particulare?
Raspunsuri - Pagina 3
alice68 spune:
aceeasi problema cu gradi o am si eu!de unde pot sa stiu ca daca o dau la o gradi paticulara /stat, va fi mai bine?anul trecut fetita mea,nu a fost primita, cica este prea mica.e drept ca ne-am trezit c-am tarziu cu inscrierea si nu am mai gasit loc nici la cele particulare. in cele din urma am gasit o tanti sasoaica care are 3-4 copii de care are grija ,si mi-a luat-o si mie pe alexia.nu-mi dau seama ce inseamna asta in comparatie cu o gradinita particulara? tante rose (doamna educatoare!)vorbeste numai in germana cu copii,îi invata cantecele numai in germana,deja culorile le stie pe toate ,bineinteles tot in germana si diferite expresii pe care am fost nevoita sa le invat si eu! si iar vin si intreb este suficient?oare nu fac o gresala daca o bag intr-o grupa cu 20 de copii?
puicutza spune:
Puteti sa dati si numele gradinitelor pe care le-ati vizitat, va rog? Si eu sunt in cautare de gradinita pt Maria care are 2 ani si 4 luni(pe 16 Mar)si vrem o gradi in zona Iancului. Inca nu m-am decis daca va fi particulara sau de stat.
Loreena spune:
eu am vizitat acorns (pta alba Iulia) care nu are locuri momentan; little one (zona 1 mai) si clarakindergarden (Calea Floreasca); inca nu suntem decisi, dar suntem in graba trebuie sa o dam de la 1 aprilie.......am mai trimis mailuri la niste gradinitze gasite la babyexpo pe site; cine mai stie gradintze unede primesc copilashi mai mici de 2 ani?
Poze cu toata Familia
Loreena spune:
ne-am hotarat la gradinitza kidsclub din floreasca - chopin..e si mai aproape
Poze cu toata Familia
Anady_Diana spune:
Buna, comunitate a "gradinarilor"! Sunt noua pe aici, dar cred ca am nimerit bine. Am si eu o maaaaare intrebare, catre cunoscatori: cum sa fac sa ma asigur ca am luat decizia corecta atunci cand am hotarat sa-l dau pe fiul meu de la toamna la o gradi particulara, si cum sa stiu care ar fi cea mai portivita institutie de profil? Fiul meu, Ryan, va avea atunci 2.2 ani. As vrea pareri ale celor care au mai vizitat gradinite particulare din sectoarele 3 si 4, sau ale celor care au deja copii acolo. Va multumesc mult-mult, si astept.
capcaunul spune:
Daca tot vii din acea peninsula macinata de contraste atunci cea mai buna descriere a gradinitelor de pe la noi ar fi asta:
Gradinitele particulare fata de gradinitele de stat sunt precum Coreea de Sud fata de Coreea de Nord. Atata doar ca delimitarea nu e la fel de stricta precum paralela 38 Adica sunt ceva flori si in stepa gradinitelor de stat, dar si destule uscaturi in padurea inca tanara a gradinitelor particulare. Calitatea mult mai buna a gradilor particulare are cea mai simpla explicatie care poate exista: se investesc mai multi bani per copil decat in gradile de stat. Pentru ca o gradi de stat sa functioneze bine este nevoie de sacrificiul intregului personal, adica sa renunte la o viata normala si sa-si dedice tot timpul copiilor de la gradi fara a primi mare lucru in schimb, adica un salariu de mizerie (de 10 ori mai mic decat pensia parlamentarilor). Ceea ce, hai sa fim seriosi, nu se va intampla niciodata. Pentru ca o gradi particulara sa functioneze bine este nevoie de mult mai putin: putin sacrificiu din partea patronatului, adica sa renunte la a-si trage o viloaie la munte intr-un singur an de zile si sa motiveze in schimb toti angajatii. Cei care gandesc gradinita ca pe o afacere de lunga durata actioneaza asa, si au satisfactia zambetelor copiilor fericiti. Cei care privesc totul doar ca pe o afacere in care copii nu sunt decat cifrele ce trebuiesc inmultite cu taxa lunara vor avea in veci gradinita pe post de gara de tranzit: copii vin, urla ce urla, apoi se muta la alte gradinite.
Inca un sfat si ma duc la culcare: fiti foarte prudenti in privinta gradinitelor cunoscute care se prezinta la targuri (Baby Expo, Kidex, etc). Sunt prezente pentru ca au locuri libere. De ce au locuri libere ? Daca in privinta gradinitelor startup, nou infiintate, e normala vanatoarea de bebelusi, gradinitele mai vechi ar trebui sa-si asigure locurile gratie parintilor, copiilor si "absolventilor" multumiti care raspandesc imaginea pozitiva gradinitei.
Capcaunul cel bun