Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 15
silvia_d spune:
joy,asha e c medic.astea,de fapt,asha tb.sa fie dintotdeauna!!!!!!
numai ca la noi in tzara se faceau excese la greu!!!
daca pe acel medic.scrie p-luni,sau p-12 luni,sau pur si simplu"se elib.cu prescriptie"...etc...etc...tb.sa respectam treaba asta,si-acum o facem mai mult ca niciodata,ca bate UE la usha,mai mult de okii lor o facem!
deci,repet,asha tb sa fie mereu,sa stii ca pana-n revolutzie se respectau treburile astea,asha e-n orice tzara!
pai,tzin minte,cand eram eu studenta erau tb de efedrina,si pana si-alea le dadeau fara reteta!!iti dai seama,efedrina!!?????????????
incadrata la toxice si stupefiante
si-acu',sa recunoastem,asha s-au facut abuzuri de antibiotice si-altea alea,de tb sa aruncam la gunoi o gramada,ca nu-si mai fac efectul!!de ex,ampicilina,dupa parerea mea,cre'ca toata lumea acum o ia pe post de panaceu,si efectul,ca s-o parafrazez pe anda:ciu-ciu!!
:o))
ei,eu acum daca m-ash confesa putzin, ash spune ca nici nu prea-mi place sa lucrez la farmaciile comunitare,eu dupa facultate am facut rezidentiat in farmacie-clinica,3 ani,un concept relativ nou in romania,care presupune ca acest farmacist-clinician tb.sa lucreze in spital,cot la cot cu medicul,la capul bolnavului,pentru ajustari de doze,cumul de boli,etc...exista 2 farmaciste cliniciene in romania,in bucurest,la sp. floreasca,am facut si noi practica acolo,si e tare fain!
dar,deocamdata,cu salariile astea la stat...de-aia si fac compromisul asta,sa lucrez-INCA-la o farmacie de circuit deskis!una e 7-8 mil,si-alta e 20,nu?
Morgano spune:
Neata fetele, tineti pumnii ca azi crestinam printesa Ana-Ecaterina!
Am niste emotii sa iasa totul bine ......
Avem asa o rochita frumoasa si am inceput ziua cu somn de 8 ore, papica si acum dormim iar, sa fim frumoase, odihnite si vesele.
Corapita, ai grija de tine!!! M-am gandit la tine dupa ce ti-am citit postarea de acum 2 zile: odihna, papica de regim ca bebe are nevoie de tine in forma maxima. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)
lavi02 spune:
ilenutza semeni cu tine, asa cum mi te-am imaginat eu. Adica semeni cu imaginea pe care o aveam despre tine. 
Uau Silvia ce indemanatic e sotul tau!
Si eu uneori ii pun caruselul cand o pun in pat sa se culce. Dar al meu are o melodie draguta si linistitoare
Pai de-aia esti tu un farmacist care chiar stie ce si cum!
Silvia, poti sa editezi mesajul, ca sa modifici eventuale greseli. Deasupra mesajului postat de tine iti apare un butonel de edit.
Da cu antic. cum faci? Iti da dr o reteta valabila 1 an? Sau iti iei 12 cutii deodata?
Am mai cautat aseara astrograme, imi amintesc si eu ca in afara de Kristian si Ilincuta mai era un posibil medic, si zicea Anda ca e ori pe aparatul digestiv ori pe neurologie. Dar nu mai stiu al cui copilas,
sigur nu al Silviei.
Ripley si Tania distractie placuta la botez!
Noi cred ca o sa-l facem pe 30 aprilie.
Lavinia cu bb Natalia (28.10.2005)
silvia_d spune:
Da,Lavi,kiar e indemanatic...la altzii!!
Adica,la noi e o priza care sta sa cada de 2 ani,un spot la baie nu merge...
...avem un milion de fire-n casa,ca deh,de la rooter,aveam net la toate calc.din casa,fire firisoare,plus antena parabolica-care e un kin pentru mine-ca tot timpul o surubareste,mai da drumul la geam,o mai intoarce,o mai fixeaza-hobby-ul ui...sa nu credeti ca vedem cine stie ce filme extraordinare la antena asta-ce sa vezi,cand sa mai ai timp??!!dar asta e evadarea lui,si-l las in pace!
stiti cum e,cismarul are pantofii rupti,iar farmacistul n-are in casa neam de medicamente!!dar,kiar asha!pan-acum vreo 4 luni,nici aspirina n-aveam in casa.
de fapt,de ce am postat acum??
aaa,ca sa le urez fetelor ai caror prunci devin azi crestini,petrecere frumoasa,si bebicei sanatosi si linistiti!acum,gluma-ne-gluma,legenda,etc...sa stiti ca dupa botez kiar de observa "un ceva" acolo de bine,in starea bebicilor.
ma duc in parcutz,gata,va pupicesc!
silvia_d spune:
Nu mai ma duc
,c-adormi!Si nu-l trezesc...
asha ca mai incolo parc si soare,mai stau pe-aci!
felicia74 spune:
Neata!
La multe luni inainte bbeilor SimineiF si Doinnei!
Da, eu eram cea putin speriata ca va fi Ilincutza medic
, intre timp mi-a trecut! Mai ales cand am vazut ce frumos e sa fii pediatru, cum iti aduce mamica un copilas bolnav si tu ii zici la ultimul control "nu mai are nimic"!
Asa da, medic!
Noi avem stoc de ser fiziologic, ca Doru a inteles gresit cum se face aeroslul cu furosemid si a luat de 4 ori cantitatea
! Asa ca deocamdata nu ne facem porbleme, dar... lasa-ma frate, nici chiar asa! Chiar si serul?
Intr-adevar cand eram eu in facultate (maica, pe vremea mea) am avut o criza de somnolenta dar rau de tot nu puteam sta decat maxim 2 ore treaza. Dr la care am fost nici nu si-a dat seama ca este de la Metoclopramidul pe care mi l-a prescris ptr gastrita, zicea sa fac tot felul de analize ca oi avea hepatita, oi avea .. pitici pe creier! 
Cand am vazut ca nu se gaseste cauza eu m-am dus la farmacie si am cerut fiole de cofeina (mama, cat erau de ieftine, cam 5000 lei de acum). Luam una pe zi si eram in priza

! Eram tare fericita ca aveam atata energie pana am realizat ca imi bate inima cam repede.
Acum cand ma gandesc ce prostie am facut si ce rau se putea sfarsi... Doamne fereste!
Am citit repede-repede ce ati scris, am vazut ca nu e nimic adresat mie. Dc este, trageti-ma de urechi!
Ripley si Tania, petrecere frumoasa azi la botez!
Camelia, sa intri sa scrii cum a fost botezul!! Parca 4 martie ramasese stabilita data, nu ati schimbat-o, nu?
Azi e zi mare: iesim la plimbare
in echipa completa ptr prima oara dupa o luna. Stam putin doar cat sa testam cum s eva simti puiul mic.
Mamica Ilincai Teodora(15 noiembrie 2005)
dordia2000 spune:
Buna dimineatza!!!
Siminaf, Many si Doinna un
pentru puiutii vostri si sa le dea Domnu' sanatate si noroc!!!
Ripley 

si multa sanatate ca-i mai buna decat toate. Sa traiesti si sa fii iubita!!! Petrecere frumoasa la Botez si felicitari pentru crestinarea nora'mii!!! Abia astept sa vad printesa!!!

Anda si Stefan al meu doarme singurel. a fost o ambitie de-a mea care mi-a iesit partial. Adica ne trezim dimineata, sugem bine dupa care la loc in patut si la fel gangurin si ne jucam su Clovnii de la carusel dar daca ii au drumul la carusel nu doarme deloc; e f. atent la ce se intampla si...nu doarme desi melodia e aia:"dormi linistit...FNI vegheaza pentru tine" daca stiti reclama!!! Dupa aia se trezeste, papa iar si tb sa-l iau cu mine in sufra. dar sta cumintel in carucior (ca nu mi-am luat scoica si acum m-am gandit ca pentru 3-4 luni nu mai are sens) si asculta muzica,tv un alta si adoarme iar singurel. Si tot asa pana seara cand dupa baita si papic dormim in patut tot singurei toata noaptea!! Incearca si tu cu caruselul sau fa pe nemtoaica si lasa-l sa planga 10 min ca eu cred ca va adormi daca e obosit. Eu asa am facut la inceput cand Doru il invatase sa stea langa patut si sa-i povesteasca diverse.
Despre noi...iar nu am ce sa ma plang ci doar sa-i multumesc lui Dumnezeu pentru un copil asa bun!!! Aseara am fost la 

un party intr-un club din bucuresti dupa care pe la 3 dimineata ne-am dus si am mancat o shaworma(nu stiu daca asa se scrie) ca ni se facuse foame. Pt prima oara da cand am nascut am papat ceapa(in shaw...) si am baut un gin tonic si taree bine a fost!!!
Azi mergem in vizita la nasii de botez ai mei ca aia de cununie si de botez ai lui fi'miu, adica sora'mea, sunt la Brasov unde locuiesc dealtfel!!!
Corap cum te mai simti??? Sper din tot sufletul ca mai bine!!!

Hai ca m-am placintit dar voiam sa va mai spun ca daca ma simt ok cu mansarda o sa scriu si eu povestea nasterii pe care am inceput-o de foarte mult timp!!!
Diana mamica de
Stefan-Cristian
14.11.2005
xandra28 spune:
mai fetelor, hai ca si pe mine m-ati emotionat cu amintirile despre gravidenie! of, ce vremuri! parca mi-e dor sa mai merg la eco, sa-i vad prima oara inimioara batand, sa-l simt miscandu-se prima oara, of, doamne! ca sa nu mai vorbesc de primul scancet al ingerasului, la nastere!
imi place ce turnura au luat discutiile de pe forum.
la multi ani sarbatoritilor de astazi si crestinare placuta celor cu botezul in acest weekend.
va pup
anda, mami de bb vladut
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62685" target="_blank"> povestea nasterii
frumosul meu la 3 luni
varsta lui vladut
silvia_d spune:
Lavi,mii de scuze,acu'vazui ca m-ai intrebat ceva,si vreau sa fiu si eu prompta ca tine,si nu-mi iese
...
deci,cu orice medicament care nu e otc-se arata rp.farmacistului,si se face o adnotare pe verso,plus stampila si data farmaciei.
la anticonc.mi se pare ca e valabila 6 luni rp.respectiva.
asha ca odata luata de la medic,dupa 6 stampile de la farmacist pe verso,tb,skimbata!asta,teoretic.in practica,mai eliberam si dupa,ca doar nu-s droguri!
la medic.de venena si separanda,treaba e mai stricta,reteta se opreste la farmacie si se-nregistreaza intr-un registru special!
si nu se elib.mai mult decat necesarul pe o luna!
adica,daca dr.a scris:fenobarbital 100 mg.3 tb pe zi,a se elibera 200 pastile,eu tai si scriu;se elib.numai 90 de tb,adica necesarul pentru o luna,bla-bla.bineinteles ca ala face scandal,ne-njura,si eu iar mai bag in spate,la o tigare(oops,n-am voie sa fumez in farma!) o injuratura de dulce despre ce fain e sa fii farmacist in romania,etc...etc...
sa va zic o faza cu o colega de-a mea de la alta farmacie:
avea super-coada,lume nervoasa,toata lumea intreba peste rand,si ea le spune:da'mai taceti,fiti calmi si educati,ca eu sunt una-singura,voi sunteti 20,etc,etc...aia s-au linisit,si-i vine randul unei femei,de vreo 60 si ceva,genul de gospodina-telenovelista:
"off,te-nteleg maica,te-nteleg,ca si eu sunt VANZATOARE ca mataluta,am o toneta de loz in plic in piatza!!"
:0)))))))))))))))))))![]()

deci,vanzatoare,ca si ea,inteleserati?