Pacientele Dr. Tutunaru (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Fetelor , eu am luni la 3.15 programare la dr. T pt monitorizare , mai merge cineva, poate ne intalnim........
Va urmaresc zi de zi si mi-ar place sa va cunosc
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulina1 spune:

Amely, la eco mi-a zis ca am un folicul dominant de 13,5 pe ovarul drept si endo de 6,5. Pentru ziua 9 cred ca e destul de bine.
Laura, eu merg luni la eco dar ajung mult mai tarziu, asa ca din pacate nu ne putem vedea. Tu in ce zi esti luni?

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Din pacate eu nu am ciclu deloc(amenoree secundara) asa ca eu momentan nu calculez zilele, dar dr. mi-a dat menogon direct dupa care sa vin sa ma vada , la mine este un pic mai altfel decat la voi . Sper sa fie de bine luni , macar sa sa vada ceva , sa ovulez si eu macar odata , ca de ramas gravida inca nu-mi fac iluzii prea mari.
Succes!
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Bubu, pt. ziua 9-a stai chiar ff bine... sper sa fie si mai bine azi, la eco! Bafta multa!

Laura, e de ajuns sa ovulezi odata cum trebuie, iar sa fie pe faza, si poti ramane din prima... asa ca fii optimista, ca se poate! Bafta si tie astazi, sper sa ne anunti ca produci foliculi multi si babani, mai ales dupa menogon, ai sanse mari!

Danotino, te-ai mai gandit cu TPC-ul? Eu zic ca tb. bifat... de ce zici tu ca T. nu pune baza pe el? poate ca nu il considera ff relevant, dar pe mine m-a intrebat daca l-am facut...

Aventura, tu ce faci, nu ne mai zici nimic? ce vesti ai

Fetelor, va invidiez ca puteti sa va duceti la ore din astea "normale" la cabinet, eu din cauza serviciului nu pot decat seara ff tarziu, din cauza asta prind tot timpul aglomerat... sau e aceeasi problema indiferent de ora?

si astept vesti bune

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marair spune:

Neata, fetelor!Spre rusinea mea, am sa va pun doua intrevari.Ce presupune o ovulatie?A doua intrebare:cum arata glera voastra la ovulatie:aspect, culoare?
Astazi merg iar la monitorizare si voi vedea ce mai face foliculul meu, daca a crescut sau daca a plesnit de ciuda.Oricum ma simt mult mai bine, ca s-a mai dus dereglarea mea hormonala.Sper sa fie totul bine in curand, mi-e si teama sa mai imi doresc sa raman insarcinata si sa vad ca iar vin zile sangeroase...

Mergi la inceput

Amely, si eu ajung mereu super tarziu, dar nu am ce face. Eu cred ca ma apropii de ovulatie (mi-am verificat colul ieri) si sa vedem azi ce valori am. Oricum, cand vad ce vreme e afara si cand ma gandesc ca mai trebuie sa ajung si la cabinet, imi vine sa

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Fetelor, ajutati-ma sa am si eu PM, ca nu stiu, zau, cum sa fac sa fie si sub numele meu...
Nu stiu de ce, dar toata lumea astazi se
Bubu, la ce ora vii la T? Ca eu plec la trei de la serviciu si pe la 4 fara un pic acolo sunt.Vineri cand am ajuns, era deja un cuplu inauntru si dupa aceea am intrat.Cand am iesit era FullCe inspirate pe mine, care ma gandeam initial sa trec pe acasa...
Dupa cum ati observat, nu prea imi cunosc zona cu pricina acorpului, nu stiu sa imi controlez colul si nici macar glera nu stiu exact cum treb sa arate.Asta din cauza ca de cand ma stiu tot am avut niste scurgeri si nu mi-a iestit nimic la examen de secretie.Acum treb sa fac testul pt chlamidya si din sange si de pe col, poate de acolo mi se trage.

Mergi la inceput

marair, te duci in meniul din stanga numit Mesaje private, si ai in dreapta un icon numit Options. Din acel meniu alegi Activeaza/Dezactiveaza mesaje private si bifezi prima optiune: Activeaza PM. Daca vrei sa stii mai multe despre corpul tau, intra si citeste cand ai timp de una din adresele http://www.babyhopes.com/articles/naturalfertilitysigns.html si http://www.fertilityuk.org/nfps25.html#indicatorsoffertilitycervicalchanges
Chlamidya cred ca ma duc sa o fac si eu in we viitor, am deja trimitere. Testul de secretie si PAP mi-au iesit bine.
Eu ajung mereu dupa 19.00 la cabinet.

Speranta moare ultima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Marair ce presupune o ovulatie... glumesti, nu?

Eu totusi te iau in serios si iti redau aici cateva idei... poate te ajuta sa iti reprezinti mai bine "procesul":

Ovulația – emiterea ovulului de către ovar – este cel mai important eveniment al ciclului fertil; ea are loc doar o singură dată într-un moment din ciclu, chiar dacă sunt emise mai multe ovule.

Mecanismul ovulatoriu produce de asemenea doi hormoni ovarieni, estradiol și progesteron.

Estradiolul este produs numai de catre foliculul care se dezvoltă înainte de ovulație; acesta stimulează glandele cervixului iar acestea secretă un anume tip de mucus („mucus cu caracteristici fertile”) care este esențial pentru ca spermatozoizii să poată străbate cervixul și să ajungă la ovul. (fac o paranteza: am observat ca inainte de ovulatie are caracteristica unui albus de ou transparent, iar la ovulatie este tot transparent si apos, si ff alunecos ) Estradiolul stimulează de asemenea creșterea endometrului - căptușeala uterului.
După ovulație, corpul luteal care se formează în urma ruperii foliculului produce progesteron și estradiol. Progesteronul determină schimbarea bruscă a mucusului care apare imediat după ovulație și definește sindromul de Vârf.

De asemenea, progesteronul pregătește endometrul pregătit de estrogen pentru implantarea ovulului fertilizat.

În absența sarcinii, producerea de estradiol și progesteron începe să scadă la aproximativ 7 zile după ovulație iar aceasta determină desprinderea endometrului sub forma sângerării menstruale 11-16 zile după ovulație.

Fetelor, bafta azi la eco!

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Amely si Bubu, nu am formulat eu chiar bine si s-a intelesca nu stiu ce este ovulatia.Eh, scuuuze!De fapt eu am o problema:daca domnul folicul s-a spart mai devreme de a se face de 20 mm, degeaba a avut intalnire cu spermatozoidul, care sa presupunem ca a avut un mediu propice, nu?ca nu a fost suficient de mare...
Bun, acum sa zicem ca am foliculul mare dar nu se mai intalneste cu spermatozoidul deoarece am o scurgere alba, nicidecum apoasa sau alunecaciasa.Si sunt f. suparata, ca am prestat cum spuse dr.t asear, dar nu cred ca s-au intalnit.Acum nici nu stiu daca o fi trecut periada superfertila sau o veni mai incolo, ca ciclul meu, v-am zis, de la 25 pana la 33 de zile variaza.Si sunt tare nelamurita, ca desi foliculul meu de pe ov drept, speranta mea pe luna asta, s-o maturiza si o fi bun, glera nu arata bine.Sotul meu spunea ca a ramas in urma contactului si pe...ceva albicos.Scuze, sunt rosie de rusine si mi-e jena, dar pe dr. nu-l intreb daca e normal, va intreb pe voi ce credeti!
E, dar va spun eu maine ce face si foliculul de pe ov drept, daca mai e o speranta sau nu....Acum, ce sa zic, ma multumesc si cu starea asta imbunatatita pe care o remarc de cand fac tratam homeopate si naturiste.Hai ca v-am zapacit. Scriu cel mai mult, am observat.Daca m-ati auzi...Glumesc, pot sa si tac...uneori...

Mergi la inceput